Selam arkadaşlar benim ihtiyar sonata ilk kalkışlarda biraz ağır kalkıyor.gaza biraz yüklenmem gerekiyor. Ondan sonra, sıkıntı yok vites atışını bile hissetmiyorsunuz. İlk kalkışlarda bu normalmidir. Birde vitesin yanında o/d tuşu var bastığımda, ekranda o/d off yanıyor. Bunu böylemi kullanmak lazım normal kullanışı nasıldır. Teşekkür eder saygılarımı sunarım.
Kalkışı bilmiyorum da o/d ışığı yanmaması lazım normal sürüşte, yanarsa yüksek devirde sürüş demektir ve fazla yakıt tüketimine neden olur.
Bi terslik var gibi Normalde o/d tusuna basildiginda on yazmasi gerekir off degil Cunku normalinde pasiftir Basildiginda on durumuna gecer Arac 4 ileri ise araci 3 te tutar 4 e attirmaz Overdrive demek
Değerli bilgiler için teşekkür ederim. Sayenizde bu olay HK. Da bilgi sahibi oldum. Birde şu ilk kalkıştaki ağırlık hkda BN ir fkriniz varsa almak isterim. Eski tip otomatik şanzıman olduğındanmı diye düşünüyorum.. Saygılarımla
Pejo 307 otomatik kullandım kısa bir süre.. ilk kalkışı onunda çok ağır kalıyordu... sonra açılıyordu. Belki aracın yaşı itibariyle normaldir...
Bence şanzımandan ziyade bujiler buji kablosu, maf sensörü gibi parçalar kontrol edilebilir. Şanzımanın ilk kalkışta ağır sonradan açılan bir performansa yol açacağını sanmıyorum. Etkisini bilmiyorum ama gaz kelebeği temizliği de faydalı olabilir.