Siteye yeni geldim öncelikler herkese selamlar 2 ay önce 2008 model Sonata 2.0 CRDI H-MATIC aldım yeni uzun yola çıkma fırsatım oldu araç 325 Tl lik yakıtla 850 km yol yaptı ıkı saate yakın trafikte kaldı yani ortalama 38 kr yakıyor km'de bu normal mi yoksa herhangi bir bakıma ihtiyacı mı var Aynı aracı kullanan varsa düşüncelerini almak isterim
Hocam kullanma tarzinizi bilmiyorum kac kilometre hizla sakinmi asabimi surdunuz aracta nekadar agirlik vardi bunlar onemli ama sehir disi tuketim icin bence fazla sehirici nekadar yakiyor acaba
Uzun yol ağırlıklı ise fazla gibi ama litre olarak bahsedersek daha kolay hesap edilir. Biraz önce yakıt aldım 277 tl ile 570 km yol gittim full şehir içi sürekli durkalk klima hep açık. Uzun yolda bunun yarısını yakıyor. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Benim aracımda captiva 2.0 crdi, uzun yol 850 km'yi 300 tl'lik yakıtla gidip gelmişim.. Yani 68 litre civarı motorin yakmışım.. 300 tl / 850 km= 0.35 kuruş yapıyor... Yani uzun yolum 100 km'de 8 litre...
az yakmış bence, arkadaşa aldığımız aynı km ve modeldeki captiva 10 litre altını henüz görmedi uzun yolda.
Araçta 5 kişiydik 350 kg ı geçmez , boğazda 2 saate yakın trafikte kaldık ama klima açıktı yol boyu neredeyse muhtemelen klima çok farkettiriyor
O zaman bizim canavara kimse fazla yakiyor demesin serdar hocam Bu aracladaki Bu degerleri gorunce ben cok mutlu oluyorum GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi