Arkadaşlar 2 gün önce enson kulllandığımda çalışan silecek bugün çalışmıyor Cama su atıyor ama silecekte tık yok Sadece tık tık diye ses geliyor Sigorta kutusunun altındaki yazılar Korece ve ingilizce kısaltma şeklinde pek anlaşılmıyor ama siyah renkli rölenin zamanlayıcı olduğunu çözdüm o röle Sağlam devreyi açıp kapatıyor başka birşey çözemedim elinde şema bulunan yada bu motorun yerini bilen arkadaşımız fotografı yada şemasını paylaşabilir mi? Cevaplarınıza şimdiden çok teşekkür ediyorum
Eğer röle sağlamsa ve ses geliyorsa ya motorun kömürü bitmiştir yada silecekleri açıp kapattığınız kolda arıza vardır. Öncelikle motoru test ettirebilirsiniz.
silecek motoru ön kaput cam kısmına yakın yerdeki plastik parçanın altındadır. röle tık tık şeklinde ses yapıyorsa kol sağlamdır büyük ihtimal. motor sökülüp bakılabilir.
bende 1 hafta kadar önce aynı durum vardı... silecek frezesi denilen alet sıkışma yapmışş.. ustada daha önceden çıkma tamir ettiği firezeyi taktı.. motor yenisi 175 tl.. frezenin yenisi 35 tl.. ben 30 tl ye işi hallettik çok şükür... ayrıca fazla zorlama sağlam motoruda yakabilirsin...
Serdar abi sizde sigorta kutusunun şeması varmıydı arşivlemek için soruyorum bende sonatayla ilgili hiç doküman yok
Silecek motorunu bugün söktüm malesef motor sizlere ömür kömür olmuş mekanizmada bir sıkışma var sanırım bu yüzden yanmış motor motoru nasıl tedarik ederiz çıkması uyarmı mesela h100 ün silecek motoru buna uyar mı acaba ?
Arkadaşlar yeni motor aldım çıkma orjinal 120 kağıt gitti daha düşmedi fiyatı aslında aklımda renaultun silecek motorunu alıp buna uyarlamak vardı ama ....:RpS_scared:
Selam 1995 sonata silecek motoru göbek yerinden oynuyordu fakat çalışıyordu şimdi durdu çalışmıyor kolla zaman ayarları vs yapıyorum tık Yok bilgisi olan varmı nereden alırız bulurmuyuz herkese selam bugün üye oldum.
Eğer yapabilirseniz motoru mekanizmadan ayırıp o şekilde deneyin belki mekanizma sıkışmış olabilir. Eğer mekanizmadan ayırdığınız halde çalışmıyorsa motoru kontrol etmek gerekebilir kömürleri bitmiş olabilir. ASUS_Z012D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi