Arkadaşlar forumun daimi üyeleri mutlaka hatırlar 2 seneye yakın araba bizde ve uzun zamandır şanzıman sorunlu ama çok büyük bir problem yok ara sıra vuruntu yapıyor Asıl mesele bugün babam araçla Beşiktaşta yolda kalmış araç hararet yapmış yani hararet en üst seviyeye yaklaşmış babamda o panikle sağa çekip aracı stop etmiş biraz bekledikten sonra araç marş almıyor tık yok kontak açık herşey faal klima bile ama marşa basınca marş hiç çalışmıyor neyse yoldan geçen motosikletli bi arkadaş sigorta kutusundan düz kontak yapmayı başarmış ve araç çalışmış. o şekilde aracı Kartal oto sanayiye getirmiş babam ben de kalkıp gittim 3-4- saat uğraştık hiç bit şekilde çözemedik marş motoru sağlam akü sağlam düz kontak yaınca çalışıyor sorunsuzca ama stop edip marşa basınca marş yok )) şaştım kaldım tüm sigortalar sağlam röleler sağlam arabanın beynini sökmeyi düşündüm ama nerede bilmiyorum fikri olan arkadaşlardan öneri bekliyorum. herkese hayırlı iftarlar
geçmiş olsun . evet serdar beyin dediği gibi hararet ile marş ilgisiz gibi duruyor ama az önce abim ile görüştüm söylemiş olduğu şey şu düz kontak yapılınca çalışıyorsa eğer beyin kendini korumaya aldığı için normal kontağı görmüyor . bilgisayara bağalanacak hata vermeyebilir . ancak beyin resetlenmesi gerekiyormuş .
elektriksel bir kısa devre yüzünden kontak ile ilgili kısımlarda sorun olmuş olabilir bu yüzden marş anahtar ile basmıyordur ama immo okuyor. bu hata sırasında da araç hararet yapmamış olsa bile hararet göstermişte olabilir. veya hararet sonucu tesisatta zarar da olabilir. çok varsayımsal bir durum yazdım ama aklıma gelen bu mekanik kısmı siz elemişsiniz.
Serdar abi teşekkür ederim ilginize ben şunu sormak istiyorum beyin kendini korumaya almış olabilir mi yoksa deneme yanılma mı yapmalıyız Aynısı benim de aklıma geldi ama beyini bulamadım ki nerede acaba Araç arıza yapana kadar hiç düz kontak yapılmadı be o zaman da kontak işlevini yitirmişti Genel olarak durum böyle Bilgisi olan varsa beyini nasıl sökerim söyleyebilir misiniz arkadaşlar ?
Abi aküyü söküp bıraktık sanayide yarın bakalım resetlemiş olur mu yada işe yarayacak mı belli olur inşaallah
Arkadaşlar bizim usta biraz kasaplık yapmış araca direk marş bağlamış araç sıkıntısız çalışıyor AMA parktayken yada vitesdeyken farketmiyor marş alıyor bu arada fan müşürü değişti ama arıza hala devam ediyor fanlar açmıyor aracı bi makineye bağladılar 2 tane röle arızalı dediler sonra arıza vermiyor dediler anlamadım gitti ustaya hangi röleler diye sordu o da bilmiyor malesef dilinden anlayanı bulmak zor soğutma rölesi yada fan rölesi 4 taneye yakın var deneme yanılma mı yapmak lazım tavsiyeniz nedir arkadaşlar fikri olan var mı ?
Ustalarımızın avometre kullanmaktan haberi olmadığı için böyle şeyler geliyor işte insanın başına. O marş işi tek kişi tarafından kullanikiyorsa sorun olmaz da farklı kişilerde kullanıyorsa da aracı o zaman sıkıntı işte. Bence siz iyi bi elektrikciye götürün sigortasından rolesine kadar kontrol ettirin. Fan motorunu ölcsün sistemi komple test edecek yani. Değiştirmeden. Belki bi sokette bir role ayağında oksitlenme vardır bu yüzden acmiyordur fanı
Aslında röleleri ve sigortaları kontrol ettik oksitlenme yok eminim yanlız rölenin arızalı olup olmadığını anlayamıyorum avometre cihazı bende de var da kullanmasını o kadar bilmiyorum
Abi röleleri şimdilik diskalifiye ettik problem sigorta tablasına gelen kablolardaymış Kırık kablolar tamir edildi şindi fanlar çalışıyor şükür