Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1999 Model 1.3 Karburatörlü Rölanti Sorunu

'Accent Forum - Club' forumunda by_serco tarafından 11 Eylül 2009 tarihinde açılan konu

1. by_serco

by_serco Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    merhaba arkadaşlar 2 ci el aldığım 99 model yumurta kasa accent 1.3 motor aracımda arabayı 2 gün çalıştırmadımmı sonrada çalışınca araba stop ediyor ayrıca içeriye benzin kokusu geliyor fakat araç çok sarsıldımı geliyor karburatör ayarı yapıldı temizlendi çoğuı kişi egzos veya depo geri dönüşümden olduğunu söyledi birde araç çok ısınınca yanık kokusu geliyor beyaz duman çıkarıyor araç 142.000 km de

2. Misafir

Misafir Guest

Anlattığınız kadarıyla karbiratörcü adam gibi iş çıkarmamış...soğuk motorun stop etmesi jigle ile ilgili, beyaz duman motor soğuk iken çıkıyorsa normal ama motor sıcakken çıkıyorsa silindirlere su kaçağı var demektir...

3. by_serco

by_serco Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    valalhi 50 lira paramı aldı :S kelebeği değiştirdi felan ama bana gösterdi otomatik jikle iptal olmuş ynai bozulunca sökmüşler bir yay takmışlar ben sordum dedim çalışınca yine boğulup stop etmicek dimi evet dedi yarın götürecem tekrar ama benzin kokusunu bir türlü çözemedim sinir oluyourm :S

4. Misafir

Misafir Guest

Motor çiğ benzin atıyor, karışım ayarsız...

5. by_serco

by_serco Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    peki nasıl çözülür

6. Misafir

Misafir Guest

Karbiratör ayarı yapılması lazım, motor tam yakmadan egzosttan atıyor benzini...karbiratör şamandırasını, hava ayarınıfelan iyi ayarlamak lazım...anlayacağın iyi bir karbiratörcüye ihtiyacın var.

7. BARİS49

BARİS49 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kardeş birde karbüratörde diyafram denen bir zımbırtı var ortan benzin kaçırıyodu benim araba iyi bir karbüratörcü bul diyafram unutma tüple uzun süre kullanınca o diyaframdan benzin kaçırıyo

8. by_serco

by_serco Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    tmm işte o parçayı değiştirdi adam dedi tüpte uzun süre kullanılmış aşınmıştı o parça gaza basınca dönenkelebek onu değiştirdi gözümün önünde .anlamadım gitti nerden geliyor bu koku

9. kamils

kamils Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar benim aracımda da bu diyafram sorunu var.Kapış diyaframından benzin damatıyor.Araç 4-5 yıl benzinde çalışmamış.Yaptırmak istedim karbüratörün komple alt kısmı değişecek dediler.Yenisi 600 TL civarında.Bende çıkma karbüratör arıyorum.Bu diyafram tek olarak satılıyormu.Bana satılmıyor dediler.Bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim...

10. by_serco

by_serco Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    kardeş diyafram dediğin yuvarlak pul gibi bir parça sarı bişey. karbüraturcude vardır kesin bana ordan taktı adam elinde vardı çokta ucuz 5 10 lira felandı bu arada beni sorunum galiba bujilerden tamirciye götürdüma adam bujiler tam ateşleme yapamıyor diye çiğ benzin atıyor egzoztan öle dedi ama kesin bir şey deyil galiba bujilerdi değiştireceiğim şimdilik maddi imkanım kısıtlı o da olmasa sorun depo geri dönüşümdendir .....

11. kamils

kamils Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    alla alla bana kapış diyaframından akıtıyor dediler.Parçacılara sormuşlar bu tek bulunmaz demişler.Alt kısmıyla beraber yani yarım karbüratör almanız gerekir demişler.Bende 600 TL yenisini almaktansa çıkma karbüratör arıyorum.Bu diyaframı bulabilirsem belki sorun çözülür.Kesin olarak çözülürmü bilmiyorum ama diyaframıda bulamıyorum.Diyaframı satan bi tanıdığnız varsa bana numarasını verin bi ulaşıp sorayım.Teşekkürler...

12. ukalaboy

ukalaboy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    http://www.otoyedekci.net/hyundai/accent/hyundai-accent-1995-1997-kare-duz-diyafram-1315cc-yerli.html

Linke bir bakın belki işinize yarar..

13. by_serco

by_serco Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    karbiratör ayarı yapıldıda ama bana gösterdi otomatik jikle parçası yoktu bozulmuş galiba çıkarmışlar yerine yay gibi bişey takmışlar yani götürdüm adama söledim dediki otomatik jikle yok diye ayağını gaza basık tutacan biraz :S o parçayı tek bulamazmıyım ya kış geliyor karburatörlü arabaların derdini bilirim bende flash vardı araba kendine gelene kadar 10 dk bekliyordum :S bu arada çiğ benzin kokusu bujilerden dedi sizce doğrumu bujiler tam ateşleme yapmıyor egzoza atıyoröyle dedi şaşırdım vallahi

14. kamils

kamils Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ukalaboy arkadaşm sağolasın link için.Ancak 99'larda bu diyafram iş görürmü.Bilgisi olan varmı.Yoksa parçayı alıp deneyeyimmi...

15. ukalaboy

ukalaboy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
  16. kamils

kamils Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar sağolun sayenizde diyafram sorunun hallettik. Kare diyafram denk geldi. Benzin akıtmıyor. Ancak yeni bir sorun çıktı araç benzinde normal olarak çalışmıyor. Sürekli rölanti değişiyor. 500 devirden 1500'e sonra tekrar 500'e sürekli değişiyor. Bu sorunu nasıl giderebilirim yardımcı olursanız sevinirim...

17. İlker Güngör

İlker Güngör Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1.3 karburatörü bende var sorun devam ediyorsa yardımcı olabilirim. tel. 0532 487 69 72 fiyatı 350 tl yeni

18. İlker Güngör

İlker Güngör Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benzinde çalışmamış arabalarda sorun hep aynı bende karburatör var. yeni fiyatı 350 tl irtibat için 0 532 487 69 72

19. nail.alan

nail.alan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar herkeze selam lar bende de 98 model accent var karbüratör benzin akıtıyo ve gazı yerken kısıyo karbüratörcüye götürdüm diyafram dedi fakat lanet diyaframı bi türlü bulamadım nette ki siteleri aradım taradım hiç birinin elinde yok gelecek felan diyip sallıyolar ama bi türlü nerden geliyosa gelmedi gitti elinde olan çıkma sıfır farketmez iş görsün yeter varsa cevap verirse sevinirim yoksam alet bigün alev alev yanacak bende karşısına geçip bi sigara yakıcam https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

20. niyazii

niyazii Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Niyazi urwk
    Yaşadığınız Şehir:
    22-EDİRNE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Arac 2000 model 1.3 karburatorlu arabam rolantide stop ediyor ve zor calisiyor bazen duzgun bazen boyle yapiyor. Bunu neden yapar . Arac bakiyom duzgun calisiyo cekiyom buji kablolarini motor tepkime veriyo. Atesleme bobini bozuk olsa giderken silkeleme yaparmi acaba . Arac giderken cok iyo bisey yok. Benim dusuncem disburator atesleme modulu yada atesleme bobini sizce sorun nedir.

Bu Sayfayı Paylaş