Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1999 Hyundai 1.5 gls accent yaşadığım problemler hakkında yardım

'Yumurta Kasa Accent Forum - Club X3' forumunda gsliahmet tarafından 29 Kasım 2015 tarihinde açılan konu

1. gsliahmet

gsliahmet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    Ahmet Söylemem
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    iyi günler arkadaşlar bende 2 gün önce 1999 model 1.5 gls yumurta kasa araç aldım arabanın baya bi sorunu varmış yardımcı olursanız şimdiden çok tsk ederim.
    öncelikle satan arkadaş aracın buji kablolarını değiştirmemi söledi yoksa araç şuanda biraz fazla yakıyomus 25 kuruş civarı ancak hangi buji kalbosunu alıcamı bilmiyorum
    araştırdım bosch marka iyi olurmuş internet üzerinden alabilecem site varmı aracın normal yakımı hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz başka hangi parçaları yenilemem gerekir

2.sorum Dün arabayı elektrikçiye götürdüm araba fan açınca aşırı gürültülü çalışıyordu sebebi ise önde bulunan 2 fandan büyük olanın kanatlarının bi kaçı kırıkmış fanın değişmesi gerekiyormuş
    bu fanı nerede bulabilirim internetten de alabilirim ancak sitelerde baya aradım önüme çıkan fanların büyük mü küçükmü oldunu bilemedim

3.sorum arabanın kapı kilitlerini göstebileceğim ankarada herangibi bi yer varmı kaportacıya götürdüm ben yaparımda merkezi kilit sistemi olduğu için elleyemem dedi
    şoför kapısı anahtar ile açılmıyor kumanda ile açılıyo ön sağ kapının iç tarafındaki açma kolu bazen açık kalıyo kapıyı kapatılacağı zaman sekiyor birde bu merkezi kilidin sesini kapatmak istiyorum

4.sorum arkadaşlar araç bazen lpg de iken çalışmıyor kontağı çeviriyorum tam çalışacakmış gibi oluyor gaz ibresi yükseliyor ancak geri iniyor ve çalışmıyor
    bi kac defa deniyorum boğulacak gibi oluyor benzine geçiriyorum öyle çalıştırıyorum ve ilk çalıştırmada alıyor biraz sürüyorum durdurup tekrar gaza geçiriyorum bu sefer çalışıyor

5.sorum araç yolda giderken çok sarsılıyor ufak bi çukurdan geçsem bile baya bi hissediyorum acaba süspansiyonlardanmı tekerlerdenmi anlamadım
    bu araç için 14 jant ve lastik öneriyolar bazı forumlarda daha iyi olurmuş sizin görüşleriniz nedir

6.sorum ise araç çok az yağ yakıyomus normal dediler bu modellerin genelinde varmış doğrumudur birde bu araç için yağ markası antifiriz markası sizler neler kullanıyosunuz
    bu aracın parçalarını alabileceğim herhangi bir online site varmıdır sorunlarım biraz çok arabanın yabancısıyım yardımcı olursanız şimdiden çok tsşk ederim

2. karamazof

karamazof Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    272
    Ad Soyad:
    fikret
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    1_ buji kablosunda sorun oldugunu dusunuyorsaniz orjinalini alin digerleri cabuk bozuluyo lpgde 25 kurus cokta kotu degil hava soguyunca lpg fazla yakar.
    2_ buyuk fan radyotor kucuk fan klima icin bu sekilde bakabilirsiniz
    3_ kilitcinin bakmasi lazin ben
    istanbuldayim ankara icin tavsiyede bulunamam
    4_ aracta nasil lpg sistemi sirali sistem olmasi lazim siz mikserli sistemde bahsediyorsunuz sanirim soguk havalarda arac direk lpgde calismaz nazlanir
    5_accent normalde fazla sallanir yumusak bir aractir sizinkinde
    problem var diyemeyiz gormemiz
    lazim araci elinizle sallayin siz biraktiktan sonra halen uzun sure
    sallanmaya devam ediyorsa
    amortisor ve yaylari kontrol etmek
    lazim 13 yada 14 olur aracinizda her
    ikiside fabrika cikisinda var
    6_ bu araclarin en yenisi artik 15 yasinda bir miktar yag eksiltmesi kabul edilebilir ama fazla olmamak sartiyla 10w40 yag kullanabilsiniz km fazla degilse 5w40 da olabilir marka olarak bilindik markalardan birini kullanin ama her seferinde ayni marka yag kullanin

3. Serkan1978

Serkan1978 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    103
    Ad Soyad:
    Serkan S
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    aynı araçtan bende de var..sorularını cevaplamaya çalışayım;
    1-buji kablosu servisten al orjinal kullan..27501-22b10 kodlu buji kablosu olacak üzerinde syc marka ve hyundai logosu olacak..fiyatı 115 lira..
    2-radyatör fanının tek başına pervanesi satılıyor http://www.hyundaiyedekparcaburada.com/hyundai-accent-95-00-radyator-fani-accent-95-0081 burada var..bulamazsan yine yan sanayisi taiwan ve kore olanlar var onları kullanabilirsin..
    3-şoför kapısı anahtarla açılmıyorsa büyük ihtimal kilit tozdan ve yağsızlıktan sıkışmıştır..kapı panzidotu söküküp kilit içi bir güzel balata spreyinle temizlenip sprey gres ile yağlanacak o zaman güzel oluyor..ön sağ kapı iç kapı kolu takılı kalmasıda aynen kilitin tozdan sıkışması kapı iç kolunun takıldığı uzun metal çubuğun bağlı olduğu yayın görevini yapamamasından kaynaklanıyor.yine bu kapıda açılıp içindeki kilit temizlenip sprey gres ile yağlanacak..
    4-lpg de çalışmama boğulma durumu tam açıklamamışsın aracının üzerindeki lpg sistemi sıralı sistemmi yoksa düz sistemmi! sıralı sistemde araç otomatik olarak benzinde çalışır daha sonra regülatör su sıcaklığı programda ne ise oraya varınca lpg ye geçer..eğer ki düz sistem ise aracına uygun olmayan bir sistemdir sürekli sorun yaşarsın..accent 1,5 gls için uygun olan sıralı sistemdir...
    5-bizim araçların orjinali 13 jant lastikler 175/70/13 ebatıdır..yanak yüksekliği fazla olduğundan yumuşak bir lastikle konfor arttırılabilir..senin aracında lastikten ziyade zannedersem süspansiyonu sert amortisör takılı ya da lastiklerin lassa bridgestone gibi sert hamurlu bir lastikse ve biraz eskiyse sepsert olmuştur bunları incelemen gerekli...
    6-çok az yağ yakması normal bir durum lpg takılı her araçta olduğunu düşünüyorum..ben her 10 bin km de 700-800 gram kadar yağ ekliyorum.aracım 143 binde şu an.. bizim araçların orjinal yada yan sanayi parçalarını bulabileceğin bir çok firma bulabilirsin..hyundai orjinal yedek parça yazıp aratırsan bir çok firma bulabilirsin..aracın hayırlı olsun..kazasız sıkıntısız sürüşler dilerim...

4. gsliahmet

gsliahmet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    Ahmet Söylemem
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    hocam yardımlarınız için çok çok teşekkür ediyorum öncelikle araç sıralı sistem ilk benzinle sonra lpgye dönüş yapıyor
    ancak direksiyonun altında tuş var direk benzinlede çalışabiliyor arkadaşlardan biride yarı sıralı sistem demişti
    ben arabayı lpgde çalıştırıyorum ama işte bazen almıyor 1-2 yapıyorum boğuluyor lpg düğmesini direk benzine getiriyorum öyle çalıştırıyorum 5 dk felan sürünce tekrar gaza geçiş yapıyorum tuştan
    hocam buji konusuna gelince biraz pahalı değilmi 115 tl ye sitenin birisinde görmüştüm ngk markalı bujilerde oluyormuş galiba onların fiyatı ne kadardır
    kapılara gelince hocam söküp bakcam özellikle ön kapıları ama sanıyorumki arka kapılardada hasar var sol arka kapı merkezi kilit ile açılıyo ancak kitlenmiyor umarım daha büyük sorun çıkarmaz bu kapı işi
    hocam lastiklere gelince lastikler epey eski sizce 13 jantmı 14 jantmı daha verimli konforlu olur amötisörlere hiç bakmadım baktırmadım onların fiyatı ne kadardır hocam
    şimdiden çok çok teşekkür ediyorum hocam

5. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,286
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    ngk buji takımı 30 TL.
    orjinal buji kablosu 100 TL. Yalnız 100 yüksek gelirse ünüvar elektronik buji kablosu 50 TL. (bu durumu geçenlerde yine bir konu içerisinde forumda yazmıştım kimseden ses çıkmamıştı. Orjinal buji kablosuyla ünüvar elektronik buji kablosunun soket kısımları hariç kablo kısmı aynı malzemeden.)
    kilit işini sanayide iyi bir oto elektrikçiye uygun fiyata yaptırabilirsin. eğer orjinal kilit motoru bozulmuşsa yerine başka motor monte ediyor. sonradan taktığı motorun tanesi 15 TL.
    Maysan mando amortisörler 70-80 TL tanesi.
    Yağ yakma durumuna; çok aşırı miktarda değilse, mavi duman, performans kaybı vs. yoksa fazla takılma. Benim aracımda LPG montajından sonra 5000 km de 1 lt yağ eksiltmeye başladı. 23.000 km dir durum aynı. Önemli olan yağ yakma miktarında artış olmaması bence. Ben castrol magnatec 10-40 kullanıyorum.

6. karamazof

karamazof Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    272
    Ad Soyad:
    fikret
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Bu ünüvar buji kablosunun soketleri farkli ise nasil kullanacaz bu kablolari bir yontemi varmi siz kullaniyormusunuz

7. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,286
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Dostum aşağıya daha önce bir konu içerisinde yazdığım mesajı aynen kopyaladım.Neden ünüvar elektronik yazdığımı aşağıdaki mesajdan daha iyi anlayacağını düşünüyorum. Zannedersem buji kablosunda kablo kısmı hazır geliyor ve kablo takımı imalat esnasında sadece soketleri monte ediliyor. Yani söylemek istediğim sokette bir fark yok. Zaten araca göre üretilmiştir soketler.

Bugün bir durumla karşılaştım. Kayınbiraderin 98 model 1.4 16 v polosu için sanayide buji kablosu arıyordum. Aldığım kablo "ünüvar elektronik" markaydı (50 TL). Kablo üzerinde "bougicord" yazıyordu. Ayrıca kutu üzerinde "bougicord tek yetkilisidir" yazıyordu. Sonra kendi aracımın servisten aldığım orjinal buji kablosuna baktım. Onda da bougicord yazıyordu ve aralarda hyundai amblemi vardı.

Bu durumda orjinal kablo ile ünüvar marka arasında ne fark var?

8. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,286
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    bu arada ben geçen sene servisten orjinal buji kablosunu 80 TL ye almıştım. Liste fiyatı 100 TL idi. O dönem yedek parçada indirim kampanyası vardı.
    Ayrıca sanayide 30 TL ye de buji kablosu var. Sakın alma. ben orjinal kablodan önce almıştım 30 TL ye ithal kablo diye 3 ay plastik yanık kokusu çektim ve 6. ayda kablo işlevini kaybetti.

9. gsliahmet

gsliahmet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    Ahmet Söylemem
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    anladım hocam çok teşekkür ederim demek 30 40 tlilik bi buji almıcaz ya bu ünüvarı alıcaz yada orjinalini alıcaz peki hocam farlarıda değiştirmeyi düşünüyorum cansız yanıyolar far ampulü olarak önerebileceniz bi marka model varmıdır

10. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,286
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    dostum far ampulu için sadece şunu söyleyebilirim. tekirdağdaki yetkili servis standart " osram " marka ampul takıyor. tanesi 10 TL olması lazım. Gece daha iyi aydınlatsın diyorsan "osram ve philips" in özel ampulleri var ama tanesi zannedersem 50 TL. Ben bugüne kadar gerek duymadığım için pahalılardan almadım. Standart "osram" yetiyor.

11. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,286
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    farlar zayıf yanıyorsa ve elektriksel bir sorun yoksa büyük ihtimalle far ampullerin dandik çin malı ampullerdir. Kendin bile değiştirebilirsin.

12. gsliahmet

gsliahmet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    Ahmet Söylemem
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    anladım hocam çok teşekkür ederim size onlarda değişecek o zaman

Bu Sayfayı Paylaş