Mobilin 10 60 ını koysam yag eksiliyor yüksek devirli kullanıyorum eksilme kesilirmi 10 40 var şimdi içinde
Yağ eksiltme miktarınız ne ölçüdedir? ndipi arkadaşımızın dediği gibi kışın ilk çalıştırma için kalın gelebilir. Birde eski konulardan hatırladığım kadarıyla 10-60 yağ lifterleri bozabilir diye tavsiye edilmiyordu sanki.
Yağ eksitltme oranım hocam 8 bin km oldu şuanda kasisten geçerken yap lambası bi yabıp söndü hemen açtım bi litre ekledim düzeldi bi sıkıntım yok şimdi de yüksek devirli kullandığım ani hızlanmalar falan oluyor malesef
10w60 yağın v10 gibi büyük ve yüksek performanslı motorlara koyulduğunu biliyorum. Dayımın volvo s80 2.4t motora bile fazla geliyordu. Bence yağın markasını değistirin ve würth motor iyileştirici katkı kullanmayı deneyin
8000 km de yağ lambasını yakmışsanız bence çok değil. Benim araba ortalama 4000 km de 1 lt eksiltiyor. Aracınızda aksırma, tıksırma, tekleme, duman atma vs. yoksa sıkıntı yapmayın. Yağını tamamlayın yeter. Bana göre, arayışlar içerisine girmenize gerek yok. Bu arada aracınızın yağını hiç kontrol etmiyorsunuz galiba. Bu kadar sınıra getirmeyin aracınızı. Bu arada yağ çubuğunda Max-Min çizgilerinin arasındaki mesafe 1,1 Lt dir. Bu şekilde de yağ tüketiminizi ölçebilirsiniz.
mobil 10w60 yağı yaklaşık 2 seneden beri kullanırım 10 bin km de değiştiririm arabam 2 bin km de yarım litre eksiltiyodu ama mobil 10w60 yağı kullandıktan sonra 10 bin km de sadece 100 gr kadar eksiltti bence denemeni tavsiye ederim. bu arada arabyı hep yüksek devirlerde kullanırım
10w60 yağ 10w40 tan kalın yağ kışın kısa mesafede tavsiye etmem devamlı uzun yol yapıyorsanız düşünülebilir.ayrıca sentetik yağa motor koruyucu veya katkı tavsiye edilmiyor.
hocam ne yaptınız 10-60 yağmı koydunuz aynı sorun bendede var eger sizde bir işe yaradıysa bende koyduracam yoksa motoru yapıtrayım diye düşünüyorum sizce işçilik ne isterler bnmki baya çok yakıyor
arkadaşlar bu yağın özelligi zaten yanmması..Kalın yağ ama tam sentetik yağdır.İlk kullanımda degil ama ikinci yağ kullanımında yağ yakmayı kesecektir.Ama tabi oda bir yere kadar bitik motora koyarsan yağa yazık etmiş olursun..
2 3 ustaya sordum motormu bitik diye motor sağlam yürüyo dedi ama 10 60 alıp koymak yerin 10v40 a devam yanına da yedek bi bison alıyorum eksildikce 1 2 syda bi tamamlayıp devam
o kadar eksilten aracı haftada en az 1 kez kontrol etmelisiniz, zaten yıpranmış motoru az yağ ile çalıştırınca 10-60 da yetmez.
Ben sorunu yağ ilavesi yaparak çözdüm bagajımda yedwkvantifiriz ve yag bulunduruyorum araca binerken en kötü haftada bir defa bakarım ama bir haftada eksiltmedigi için kullanımıma göre 1 2 ay arasında eksildikçe tamamlıyorum bakıyorum
tskler arkadaşlar bende sizin gibi yapayım bari bir bidon fazladan alayım ölçmedim ben ama hemen hemen 8000 km 4 litre felan gidiyodur yani aşırı yakıyo peki bunu yaptırmak için ne gereki işçilik ücreti masrafı nedir daha önceden yaptıran olmadımı