Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1999 elantra atiker lpg sorunu

'LPG Sistemleri' forumunda gavil tarafından 14 Mart 2014 tarihinde açılan konu

1. gavil

gavil Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Merhaba aracimin lpg göstergesi düzgün calismiyor.lpg seyivesini göstermiyor. Sirali sistem atiker.usta eski bir sistem oldugunu soyledi 2005 yilindaki sistem oldugunu soyledi. Göstergede sadece yuvarlak led yaniyor.aracimda gaz varken yuvarlak led sabit yaniyor.gaz bittiğinde bip bip sinyal verip yuvarlak düğme yanip sönüyor. Lpg ecu serviste pc ye bağlandı.lpg gostergesi yeşil yanip gaz olduğunu gosterirken pc de kirmizi cizgide gaz olmadığını gosteriyor.lafin kisasi usta ecu nanay dedi degismesi lazim dedi 350 tl fiyat cekti ecu ya.ayrica aracim cok yakıyor. 99 elantra 1.6 ayar yapıldı bugün ayardan once sehirici 400 kurusu geciyodu.ayardan sonra deniycem.usta ayar atti ve lpg yi benzin değerlerine getirdim dedi.benzinde kac lt yakiyosa gazda da onu yakacak dedi.bu ecu değişmeden tamiri falan mumkun mu yada daha makul fiyata bulamaz miyim

2. InterTecH

InterTecH Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    58
    Ad Soyad:
    Aykut Ezer
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    LPG'li araçta zaten seviyeyi düzgün ölçen bir araç göremedim şuana kadar. Yapacağınız en güzel şey km takibi yapmak olacaktır. LPG aldığınızda km sayacını sıfırlayın. Ortalama ne kadar yol alacağını biliyorsanız ona göre hareket edin.

Farklı yerden LPG almayı deneyin ayrıca aracınızın hava filtresi ve bujileri uzun süredir değişmediyse değiştirin. 1.6 arabayla şuan bende 33 kuruş civarı yakıyorum.

3. canhakan

canhakan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    485
    Ad Soyad:
    Can Hakan TEMİZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Benzinde ne yakarsa lpg dede onu yakmak iddası fazla iddalı olmuş bence. en güzeli 10 lt yakması gerek. ben şehiriçi 11 i geçmiyorum.oda basarsam.
    Göstergeye gelince herkesin bozuk :) km hesabı en kolayı

4. gavil

gavil Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Bu saydığım işlemlerden önce buji degismisti.neyse arabayi denedim yakit iyice artti km de 600 kuruş küsür yakti.tekrar atiker servise gittim. Gaz kesicinin gazi kesmedigini gördük. Simdi gaz kesici değişti ve usta gazi biraz kestiğini performansta biraz düşüş olur ama yakitta düşer dedi. Deneye deneye az tüketimi bulucam inşaallah. Gaz biraz kasıldığı icin çekiş hissedilir derecede düştü ama tüketim düşerse buna değer diye düşünüyorum. Teşekkür ederim.

5. gavil

gavil Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Evet iddiali olduğunu gördüm bugün . Arabamin 600 kuruş yaktigini görünce gözlerim yerinden firladi :D

Bu Sayfayı Paylaş