Arkadaşlar benim direksiyon sola doğru kırdıkça gacur gıcır baya baya ses geliyor neyse ustaya götürdüm yağladı biraz baktı dediki rot rotil salıncak değişicek dedi sizce neden olmuştur bu ses tahminimce bikaç gündür bozuk yollarda kullandım çukurlara girdim çıktım falan ondan olmuş olabilirmi birde çok masraflı olurmu bu parçalar değişmesi,ayrıca komple öntakıma baktır dedi ne var ne yok rot balanscı söyler dedi ön takım elemanlarından kasıt nedir hangi parçalar var ön takımda bunları yazabilirmisiniz.Ben motorun oldugu ön kaputu açtıgımzdaki yeri öntakım sanıyordum.Heralde öntakımdan kasıt mekanik olarak olan kısım birde ben rot rotil salıncak ses yapıyor sola dönerken bunları değiştrimesem kazaya neden olurmu çokmu tehlikeli ne kadar götürür beni acaba ..
Bende de aynı araçtan var. Yazın (haziran 2014) yaptırmıştım. Komple ön takım. maysan mando amortisör tanesi 65 TL, salıncak tanesi 55 TL, rotil tanesi 15 TL, rot ayarı 30 TL idi. İşçilikte 150 TL tutmuştu. Yer Tekirdağ.
bişey sormak istiyorum, yolda giderken kuş cıvıltısı gibi cik cik cik diye ses yapıyor mu? rotil : 15 TL rot kolu : 45 TL salıncak burcu : 10 TL salıncak : 50 TL amortisör : 65 TL rot-balans-işçilikle : 400-450 TL arası bişey tutar
bu arada yüksek hıza çıkmadığın sürece sıkıntı yaşamazsın.. çukurlara girdikçe, bozuk yolda ön takımın bozulması normal.. Belki bi rotille bile düzelir.. Salıncaklar kolay kolay değişim gerektirmiyor.. Çabuk yıpranan bir parça değil.. Salıncak burcu değişir.. bi de rot balansla 100 lirayla bile kurtarabilirsin
rotilin körüğü yırtılınca içine pislik ve su alıyor oda rotilin ses yapmasına sebebiyet veriyor rotili tek değiştirmeyin derim çünki rotil salıncağa fabrikasyon olarak presli rotil tek değişirse ileride sıkıntı yaratabilir
cik cik sesi eski yumurtamda başıma gelmişti. arabayla memleketim olan giresuna gitmiştim. karadenizin köy yolları çakıl olduğu için 3-5 gün sonra ön takımdan cik cik diye ses gelmeye başlamıştı. izin dönüşü serviste tıkırtı burçlarını değiştirmişlerdi ses kesilmişti. yeni yumurtamda 110.000 km de salıncakları değiştirdim. üzerinden orjinal salıncakları çıktı. bağlantıları kaynamıştı. tornacıya söktürdük.