Merhaba arkadaşlar 1999 Accent LPG + Benzinli bir aracım var. Son zamanlarda yeni bir huyu çıkarmaya başladı, araç LPG deçalışırken stop ediyor. Araçla yola yeni çıktığımdave özellikle yavaşlamak istesdiğimde frene bastığımdayapıyor. Araç stop ediyor tekrar marşa basıyorum çalışıyor devam ediyorum. Birde uzun süreli bir kullanım yapıpta her zaman mı yapıyor yoksa ısındıktan sonra yapıyormu bunuda test edemedim. Daha yeni başladığı için daha detaylı bilgide aktaramıyorum.Bu anlattıklarım ışığında sizce neden yapıyor olabilir.Teşekkürler
bir yerlerden fazla hava alıyorsa stop eder bence kontrol et ama bilmiyorsan bilen bir yere git önemli bir şey olduğunu sanmıyorum ama yinede ihmal etme...
bizim peder beyde reno 19 eropa var... her hafta filitrenin kenarlarını koli bantıyla sarar ondan biliyorum... anladığım bir şey değil yani... sorduğumda da bana yine biryerleden hava alıyor der... onun için dedim....
S.A. Sayın Çoşkun hocam Aracı yeniden teste ettim şöyle bir sonuç çıktı ortaya Benzinde sorun yok herşey normal.. Sorun LPG de çalışırken.. Dikkatimi çeken kısımları sizle paylaşayım.. 1- Motorısınsada stop ediyor. 2- Araç normal akarken sorun yok, durmaya kalktığınızda yada durduğunda stop ediyor. 3- Boşta yada durma esnasında ayağı gazdan çektiğimde rolanti çok düşüyor bazen stopm ediyor, bazen toplıyor çalışıyor. 4- benzinle bir süre çalışıp dolaştıktan sonra gaza geçtiğinde yine bir süre normal devam ediyor sonra bozuyor.. 5- Araç injeksiyonlu ve üzerindeki gaz sistemi normal oksijen sensörü var. Hocam tavsiyeniz nedir, ne yapayım.? Araçı satamak istemiyorum fakat kullanırkende sıkıntı çekiyorum. teşekkürler.
Arkadaşım aynı sıkıntıları bende yaşadım ve halen de farklı sorunlar yaşıyorum daha önce size yazmıştım orda anlattıklarımdan dolayı yapıyor mikserin yanlış yere takıldığı için ve iyi bir rölanti ayarı olmadığı için yapıyor