Selam Arkadaşlar, 2011 yılının 20 Haziranında büyük bir hevesle 1998 model, otomatik vites Sonata 2.0 SOHC aldım. İşim oto sanayi de olduğu için olası masrafları önemsedim. Çünkü aracı 8.400 TL'yealdım. Fakat aldığım günden beri masrafı bitmedi. Hatta araçtan anlayan usta bulamadım. - Aldığımdan ilk günlerdeçizik, dökük yerlerini boyattım 350 Tl verdim. - Egzos patlaktı 150 TL verdim. - Ön cam çatlaktı 190 TL ye yenisi ile değiştirdim. - Üst kapaktan yağ sızıyordu contalarını 95 TL ye değiştirdim. - Dörtlü flaşör bozuktu yenisini 60 TL'ye aldım. - Otomatik şanzımanda sorun vardı. Bu işin ustasını İstanbul'da buldum. Avni ustaya şanzımanı 1.825 Tl ye revize ettirdim. Ama bir türlü kusursuz olmadı. - Ön cam motorları sorunlu ile 80 TL ye yaptırdım. - Benzinde Km.de 0,60 TL civarı yakıyordu. 1.600 TL'ye tüp taktırdım. İlk zamanlar şehir dışı 0,20 TL ve şehir içi 0,32 TL yakıyordu. Son zamanlarda kış aylarının da etkisi ile şehir içi 0,48 kuruşa kadar çıktı. - Km sayacı zaman zaman geri sayıyordu. Çaresini kimse bulamadı. En son çıkmacıdan 200 Tl ye aldım ve değiştirdim. Bir süre yine geri sardı ama son 2-3 aydır bir sorun yoktu. - Park halinde araca çarptılar. sol aynayı Kore'de bile bulamadılar. e-bayden getirttim. Kargo dahil 95 TL ye maloldu. - Park halindeki kazada sigorta sol tarafı karşıladı kötü görünür dedim kalan yerleri de tavan dahil komple boyattım 600 Tl verdim ama araç yaşanan talihsizlikler sonucu tam 5 hafta boyada kaldı. - Bir kazada ben yaptım. Birine vurdum. Tüm ön farlar, sinyaller, sislersigortadan değişti. Ama kaput yine talihsizlikler sonucu 3 haftalık sürede2 kere boyandı. Boyadan 3 hafta sonra macun fazla kullanıldığı için kaputun boyası 3-4 yerden çatladı. Halen devam edensorunlar ise; - En ciddi sorun rolantide. Araç boşta iken rolanti 1000 de ve sorun yok. Fakat vitesi R veya D ye aldığımda rolanti düşüyor ve araç titremeye başlıyor. Bu esnada klimayı açarsam eğer, rolanti daha da düşüp titreme sarsıntıya dönüyor ve aracın içinde durulamaz hale geliyor. Tabii tüm bunlar araç rolantide iken oluyor. Hareket halinde hiç bir sıkıntı yok. Fakat diyelim ki ışıklarda durdunuz işte o zaman araç sarsmaya başlıyor. Yetkili servise gittim. Normal olduğunu, klima çalıştığı zaman güç çektiğini ve klimalı her arabada bunun olabileceğini söylediler. Hatta elektrikçi ustaları akünün amperinin düşüklüğünden olabileceğini söyledi fakat akü değiştirip masraf yapmaya gerek olmadığını belirtti. Ben aküyü değiştirdim ama sonuç değişmedi. Titreme azalsın diye rolantiyi yükselttirdim bu sefer de tüpte iken km de 0,52 kuruş yakmaya başladı. Bu sorunun kaynağı ya oksijen sensörüdür yada boğaz pozisyon sensörüdür dediler ama biri 380 TL diğeri 560 Tl idi cesaret edip alıp deneyemedim. - Panoda ABS ışığı yanmıyor, dolayısıyla frende ABS devreye girmiyor. Yetkili servis ABS nin sökülüp bakılması gerektiğini söyledi. Sonradan öğrendim ki aracı alırken beni kandırmışlar. Araç ABS'li değilmiş. -Tüp devreye girince CHECK ENGINE yazısı çıkıyordu. Kimse söndürmeyi başaramadı. Yetkili servis makinaya bağladı bir şey göremedi. LPGservisi ya fakir ya zengin karışımdır dedi ama öylece kaldı. - Aldığımda heyecandan farketmedim ama hava yastığı tamir görmüş. Sağlam çıkmasını buldum fiyatı 600 TL. idi paraya kıyıp almadım. Tamir olan yerde ABS olup olmadığından da emin değilim. - Ön sol aks ta sorun var. Yetkili serviste yenisi için 1.000-1.500 TL civarı dediler. Tüm bu süreçte araç satış için sahibinden.com da idi. Takas için 13.500 TL fiyat koymuştum. Onlarca araç teklif ettiler. Fakat teklif edilen araçlar ya 8-10.000 Tl lik yada 25-30.000 TL lik araçlardı. Kafama en yakın teklif üste 1.000 Tl vermem gereken 2004 model Opel Astra idi ama o da takla atmış bir araç çıktı ve aracın duruşu bile yamuktu. &n
yazdıklarınız şaka gibi... 2 el herzaman sans işidir... Yeni aracınızla yüzünüzün gülmesi dileklerimle..
Heh heh galiba sabah rüyamı diye uyanan ben değilmişim. Magene 2 araç almıştım, yaklaşık 8 ay arızalarıyla anamı ağlattı, sattığım günün ertesi bende kabusla uyandım acaba hiç stılmadı mı diye... Sonra era aldım, o günkü mutluluğumu hiç unutmam..
piyasası 13-14 bin tl olan bir aracı sormadan soruşturmadan beleş diye ucuz diye 8 bin tl ye almışsınız sonra aracın neden ucuz olduğu ortaya çıkınca yani hor kullanıldığı ve bakımsız olduğu anlaşılınca başınıza masraflar açınca burda başıma şu geldi bu geldi şunu değişdim şu kadar para harcadım yazmışsınız.. ne bekliyordunuz 8 bin tl ye nerdeyse piyasasının yarı fiyatına araç alıp temiz temiz binip sorunsuz gezmeyimi sahibi bir sorunları varki aracın o fiyata vermiş zaten.. biz buna türkçemizde ucuz etin yahnisi yavan olur deriz yada ingilizlerin lafı vardır ucuz mal alıcak kadar zengin değilim diye o hesap sizinkide.. Kendi arkadaşımdan örnek veriyim çocuk gitti daha yeni geçen ağustosda 97 model e39 5.20 aldı 13 bin tl ye aracın piyasası 18-19 binden başlıyordu dedim alma o araçda kesin bir şey vardırki o fiyata satıyor arkadaşda taklası olmasın ciddi bir kazası olmasın motorunda sıkıntı olmasın aynı sizin kafada sanayide ustalarım var her şekil hallederim geri kalan sıkıntılarını dedi aldı aldığı ilk günü araba şanzıman kitledi 3 bin tl ona para verdi bir gün yolda giderken tc ışığı yakdı araç tc kafasına göre devreye girip girip çıkıyordu yolda haliyle arabayı deli gibi yolda silkeliyordu o sorunu çözmek için araç sanayide 4 elektrikçi gezdi aracın açılmadık yeri kalmadı vel hasıl sorun çözüldü ama onada 2 bin tl ye yakın parası gitti daha alır almaz 5 bin tl si öyle gitti araç zaten piyasadaki tertemiz akranlarıyla aynı fiyata geldi ama sorunları bitmedi burda yazsam bir sayfa olur kalorifer sisteminde kaçak vardı o yapıldı karterde kılcal çatlak vardı ordan terleme yapıyordu o halledildi daha aklıma gelmiyor onlarca şey yapıldı vel hasıl ucuz diye alınan o 13 bin tl lik araba 4 ay sonra arkadaşa nerdeyse 25 bin tl civarına mal oldu ve sorunlarıda bitmedi arkadaşda daha yeni o aracı sizin gibi sattı kurtuldum dedi şimdi o arkadaş bmw almayın kötü araçdır aman şunu bunu çekdim dese kim inanır kimse... yazısınızı okurken aklına o arkadaşımda geldi hafif bir tebessüm oluşdu o yüzden suratımda.. aynısı bizim araçlar içinde geçerli piyasada 30 bin tl yede 2.0 crdi var biliyorum ama o ucuzların hepsi sorunlu pertli arızalı v.b piyasada 4 tane 2.0 crdi biliyorum 2 tanesi pertli galeride ama galericiler tertemiz orjinal 2 parçada boya var diyorlar yerseniz 1 tanesinin perti yok ama hasar kaydı var 30 bin tl lik aracın neyse bir taneside km si ben araç ararken 210 bin lerdeydi şimdi ne hikmetse 100 bine çekilmiş.. yani demeye çalışdığım bu her araç için geçerlidir. ucuz etin yahnisi yavan olur mercedes içinde geçerli bmw içinde geçerli audi içinde geçerli.. olayın özü şu sorunlu aracı alıpda sonra aman kardeş şunu çekdim bunu çekdim demenin mantığı nedir onu anlamıyorum.. aracı zaten 8 bin tl gibi komik bir paraya almışsınız o aracın temizi sorunsuzu zaten 13-14 bin tl arada 5-6 bin tl gibi nerdeyse yarıya yakın bir fark var hiç sormamışsınız bu araç neden bu kadar ucuz diye yada bilinçli almışsınız sonra başınıza bunlar gelince kurtuldum mutluyum diyorsunuz.. şunu deseniz içim yanmaz arkadaş ben yarı fiyatına aldım sorunlu olduğunuda biliyordum o sorunuda göze aldım yapıyoruz uğraşıyoruz ufak ufak kusursuz sorunsuz bir hale getiricez aracı inşallah.. neyse kurtulduğunuza sevindim ama bir sorunlu araç alıpda aman sonata kötü tukaka almayın falan demek yanlış bunun sonata ile ilgisi yok çünkü hırpalanmış ucuza mercedes bile alsanız ne alırsanız alın hangi model marka araç alırsanız alın aynı sıkıntıları çıkartır ucuz mal alırken bir düşünün niye ucuz diye sonra şu kadar harcadım bu kadar harcadım demeyin bu birazda kendim ettim kendim buldum olayı olur çünkü..
Daha yeni bu şubatta bir doktor beyin cerrahi aile dostumuz abimde 2005 sonata jaguar kasa 2.0 cvvt aldı benim haberim yokdu geçen yemekde sohbet ederken tesadüf öğrendim onunda bende sonata olduğundan haberi yokdu 24 bin tl ye almış 80 binde tertemiz araç bakımları resmi servisde yapılmış değişeni yok boyası yok her şeyi kaydı kuydu resmi servisde var.. şimdi o aracı aratsan 17-18 bin tl yede bulursun ama allah bilir ne haldedir ne durumdadır aldıkdan sonra bir o kadarda masraf çıkartır..yukarda yazdığım gibi bu her araç için geçerli bir şey. Düzenleyen : panzer