Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1998 Sonata Otomatik Sıralı LPG

'Sonata Forum - Club' forumunda maxxximus tarafından 12 Haziran 2008 tarihinde açılan konu

1. maxxximus

maxxximus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba arkadaşlar ben başlıkta belirtiğim gibi 1998 model sonata otomatik buldum almayı düşünüyorum ancak işin açığı sonata ile ilgili konu ve mesajların bu kadar azlığı beni ürküttü yardım alabileceğimiz fazla üye yok gibi geldi bana...

daha önce hiç sonata kullanmadım hatta binmedim bile o yüzden hiç bir fikrim yok almadan önce bana değerli fikir ve tecrübelerinizi paylaşarak yardımcı olursanız çok sevinirim...

saygılar....

2. Yargic_82

Yargic_82 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    türkiyede çok az var ondan... mercedes muadili ... ikinci el alıcaksan biraz geniş olman lazım. her tarafta bulunmuyor parçaları ancak modeli 1998 bulursun gibi ben 1993 elantranın buluyorum parçalarını ancak her yerde yok ama bir yerlerde var. şimdi aynı fiyata accete binmek var birde sonataya.. yalnız arabayı alıp satmıyacaksan al ikinci eli ve meraklısı epey az...

3. maxxximus

maxxximus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

cevabınız için teşekkür ederim, aynen ben de sizin gibi düşünüyorum aslında, yani yok parçasıymış yok ikinci eliymiş deseydim bir önceki arabam 1991 mazda 323 hb'di onu almazdım kaldıki onda da hiç parça sorunu yaşamadım ve ilanı verdikten sonra beşinci gününde sattım, gerçi arabam çok temizdi bence temizini bulduktan sonra insan kendiside temiz bakarsa her arabanın müşterisi vardır....

saygılar...

4. 4g63_2.0_sonata

4g63_2.0_sonata Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    murat kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Sonata (1988-1994) Y2
    bakımlı olduktan sonra iyi seçim olur 98 çok dolu bir araç her türlü özellik mevcut hantal görüünüşüne aldanmayın tafikteki çoguaraçla oyun oynuyorum 94 modeli ile

5. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Dostum bende 1997 modeli var.Konforu yol tutuşu bir numara.inanamazsın çoğu virajlarda 120 km hızla gir banamısın demiyo.Gram yoldan sapmıyor.Araba biraz ağır ama bu ağırlığın avantajını bayağı hissediyorsun.Araçta DOCH motor var.Bu motorun özelliği az yakıtla çok güç üretmesiymiş.Araçtaki lpg sisteminin ayarı iyiyse benzinle pek farkı olmuyo_Otobanda max. 210 km hız yaptım banamısın demedi.Sanki 80 le gidiyo.Araç full hız sabitleyici bile var.Yanlız benimkinde yol bilgisayarı yok.Ama 98 de olması lazım.Yedek parça konusuna gelince piyasada yan sanayi parçasını bulmak biraz zor.Yanlız servislerinde rahatlıkla bulanabiliyor.Biraz pahalı ama sağlam.Bana göre araç konfor ve rahatlık bakımından 10 numara.

6. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkadaşlar sonaat haika bişey yani benzersiz başkabu arabayı tanımlayabilecek kaç cümle varki tamamen konfor ve performans makinesi adam 91 modeline bile sabit hız koymuş özellik konusunda bir çok markanın şu an 10 bin tl farkla verdiği özelliği sonata orjianal fiyatıyla veriyor yok böyle bir araç.

7. medyatik

medyatik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende 98 modeli var yeşil
    otomatik vites eğer bir potrol şirketin yoksa sakın alma uzak dur derim

şehir içinde km de abartısız söylüyorum 450 tl yakıyor
    hemen hemen bi kamyon kadar:D
    konfor ve rahatlık olarak tartışılmaz ama ben benzin yetiştiremiyorum
    bir gözüm devamlı benzin ibresinde
    hararetten çok benzini takip ediyorum
    tam bir fil

8. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkadaş öncelikle hoş geldin 98 sonataları bilirim görmüşlüğüm vardır şahsen o kadar yaktığını ilk kez duyuyrum ve aracın V6 değildir ki olsa ancak o rakamları yakardın bence senin arabanın bakıma ihityacı var ya da sen nasıl kullanıyorsun bunu da bilemiyorum yani o rakamalar çok çok fazla lpg yokmu sizde ve lpg de şehir içi en fazla 220krş yaktığını biliyorum bnezinde siz bunu 300 yapın ama nasıl 450 krşlardan bahsediyorsun şaşırdım doğrusu.
    Düzenleyen : Davtor

9. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Benim araç lpg de km. 0,200 yakıyor.Oda karışık kullanımda.Şehirler arası yolda 0,185 e kadar düştüğüde oldu.En agresif kullanımda bile 0,220 e anca çıktı.(lpg.1,72 tl.)

10. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yani normali de bu fazlasını yakamaz hani V6 olsa kabulum o bile basmassan bu kadar yakmıyor ama bu arkadaşımız 2.0 la bu sonuca ulaşmış ama nasıl bu arada bykadir seninkli otomatik vitesmi.

11. medyatik

medyatik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    3 yıldır kullanıyorum bu aracı. 2 ay önce yatak sardı fazla sıkıştırmaya gelmez SONATA . spor kullanmaya uygun değildir. SONATA yı bilen bilir çok rahat konfor lu harika sürüş zevki olan bi araçtır. ani hızlanması iyi değildir ama hızlandığı zaman kolay kolay tutulmaz .ama çok yakar. bendeki v6 değil 98 model 2000 dohc motor. LPG de yok. 65 lt deposu var ben şehir içi 430km ile 450km arası gidebiliyorum. heee daha fazla giden varsa yazsın bana.
    Aracımı kolay kolay satmam nedeni ona o kadar masraf ettimki istediğim parayı asla kimse vermez :D:D

12. medyatik

medyatik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Şehir dışında 0.30 kuruşa kadar düşer. Bu aracı alacak kişiye tavsiyem manav a bakkal a pazar a bu araçla gitmeyi düşünmesin. SONATA nın ciğerini bilirim. ayrıca parça sorunu olan bi araçtır. ha dediğin zaman parçasını bulamazsın 1 hafta önce amortisor yayı kırıldı. hurdacıdan sipariş verdim gelen parça uymadı uymadı. şimdi servise sipariş ettim kırık yayla gidiyorum.
    (Fiyatı merak edenler için sadece bir yay 160 tl )

13. medyatik

medyatik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    SONATA nın ikinci eli fazla tutulmaz.benim araçta Sabit hız, ısıtmalı koltukLar, Sunroof, abs, klima, esp, dreksiyon ayarı,hakiki deri koltuklar, tv ve bir çok özelliği var. Sizce neden bu kadar donanımlı bi araç tofaş yada reno fiyatına...!!!!
    Ama bu gün satacak olsam maximum 12 000 tl den fazla veren olmaz :(
    Bu aracı satmak için TÜRKİYE de değil, herhangi bir arap ülkesinde yaşamak gerekir. (türkiye de bu aracın meraklısı yok denecek kadar az)

ayrıca dip not: Yinede 12 000 tl ye palio, megane, accent, toyoya, symbol, marea ,yada astra alacağıma bu parayla yine SONATA alırım Yine SONATA alırım.

14. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Medyatik arkadaş yani söylediğin gibi arabanda sorun var ve bu sadece yatak sarmasıyla kısıtlı değildir bence flitresi felan değişmesi lazım bak bykadir arkadaşta da seninkine yakın model var adam yaktığını söylüyor sanaki ben de biliyorum sonatayı o kadar yakmaz 2.4 sonata bile o kadar yakmıyor senin iyi bir bakımdan geçirmen lazım arabanı.

15. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    evet otomatik..

16. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Arkadaş doğru söylüyor.Ben arabama binecem alıp-satmayacam diyorsan başka..Ama ben araba alıp karla satacam diyorsan bence sonatadan uzak durman gerek.

Ama arkadaşın dediği gibi ben eğer ikinci bir araç alırsam sonatayı tecih ederim.Çok rahat bir araç...
    Yolda hızını bir aldınmı kolay kolay yoldan çıkmıyor ve ok gibi gidiyor.Ben max. 210 km. ye kadar çıktım.Araçta gram hareket yok.Zannedersem ağılığından kazanıyor.

Düzenleyen : bykadir

17. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Evet...Ben arabayı ilk aldığımda acayip çok yakıyordu.0,35tl kadar yakıyordu.Buji , havafilitresi,Birde bir kaç peryodik bakımdan sonra aracın yakıtı 0,21tl ye kadar düştü.(LPG de karışık kullanımda)
    Birde bu aracı bayağı bir agresif kullandım.

18. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bykadir arkadaşım ben de onu demek istedim zaten medyatik arkadaşım eğer o araçla o kadar yaktıysa kesin bi sıkıntı vardır bakım yapmazsan o da sana bakmaz gözünün yaşına içer benzini,agresif kullanıma gelince bu sonuçta cüssesi motoru belli araç bastınmı gider ama içerde hele bakım yapmıyorsan ama bakımla ş.içi 280 kşr u geçeçeğini sanmıyorum.

19. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

20. medyatik

medyatik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar aracımın fazla yakmasının sebebini uzuuuunnn bir araştırma sonunda buldum
    oksijen sensörü (lamda) arızalı. fakat işin kötü tarafı piyasada yok, serrviste sipariş üzerine getiriyor yaklaşık fiyatı 420 tl .:( bu arabanın işte bu yönünü sevmiyorum bi parçası arıza yaptığı zaman bulmak çok zor oluyor.

Bu Sayfayı Paylaş