Herkese selamlar. Arkadaşlar 1998 model yumurta kasa otomatik vites aracım benzide 50 kuruştan fazla yakıyor. Aracımda lpg de var oda 30 kuruş falan yakıyor. Lpg sıralı sistem değil.Birde maf sensörü çalışmıyormuş. Bu sensör bu kadar yakıta etki edermi. Neresine baktırmam lazım aracımın sizce.
off offf offff...50 kuruş ne yahttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gifbmw m3 kadar yakıyor heralde https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gifliselim arkadaşın dediği gibi LPG kitini değiştirin..maf sensörüne muhakkak baktırın..Araç çok yakıyorsa, hava filtresini, benzin yağ filtresini değiştirin.bujiler de önemli..aklıma bunlar geliyor Düzenleyen : koray2907
Yaklaşık 2 sene 97 Model 1.5Gls Otomatik Vites (Benzinli) Accent kullandım , Aracım servis bakımları yapılı , her eksiği giderilen bir araçtı. Şehir içinde çok dur-kalktı haftalarda hafif devirli (seri değil) 40 Kuruşu buluyordu , biraz devirli kullandığımda 50 kuruş gibi rakamlara çok rahat çıkıyordum. 33 Kuruşları şehir dışında çıkmadığım sürece hiç görmedim. Cebime çok zarar vermeye başlamıştı. 94.000KM Klimalı+ABS en dolu modeliydi , değişensiz 10.500 satıp , 15.500 Tüplü 05 1.3 Admira aldım.Yine otomatik , Şu an ortalama 25-23 kuruşsakin kullanımdayakıyorum. Belki bu rakamlar size bilgi verebilir. Düzenleyen : why35
Babamda 1999 model 1,6 otomatik polo var... Genelde kısa mesafe kullandığı için onun da yakıt sarfiyatı epey fazla.. Hatta fabrika değerlerine baktım... Şehir dışı : 6,8 Şehir içi : 11,8 Yani neredeyse iki katı... Otomatik araçlar özellikle şehir içinde fazla yakıyor... Düzenleyen : MehmetOsmanoğlu
peki lpg li olan araçlarda durum nasıl bende otomatık accent almayı düşünüyorum ş.içi ve ş.dışı ne yakıyor lpg liler
Eğer yumurta kasa almayı düşünüyorsan tüplülerde ciddi bir tasarrufun yapıldığını okumuştum ve duymuştum. Tabii yinede kullanan arkadaşlar net rakamlar verebilir.
Şehir içi 50TL (3,7TL 1lt) 110km 45kuruşa filan geliyor. gittim 2004 1.3 admire araçlar çok yakıyor :S Ama çok çok dikkat edersem 155-160km(32kuruş) yapabiliyor. Şehir dışı kullanmak nasip olmadı 2yıldır. Annem kullanmış sürekli viteste şehirdışı 180-190km(26kuruş gibi) yapmış.. Şehir içinde 2000-2500 devri geçmemeye çalışacağım bakalım nasıl bir tüketim olacak. Düzeltme:kelime yanlışlığı Düzenleyen : kaan20
valla arkadasım aynı aracın bende 96 modelı vardı ıthal olanlarından 1.5 gls otomatık dedıgın gıbı benzınde 50 kurustan fazla yakıyodu atıker sıralı taktırdım gayet sakın kullanmama ragmen 30 kurusun altına kesınlıkle dusuremedım bujılerı hava fıltresını herseyını degıstım olmadı olmadı olmadı en sonunda satmak zorunda kaldım
nasıl yaktırdınız o araca o kadar yakıtı anlamadım. Bendede 96 model 1.5gls var otomatik vites, sıralı sistem Atiker lpg var. daha bugün hesapladım şehir içi 22,8 kuruş yakıyor. Enteresan.
Kesinlikle hemfikirim, 1.5 otomatik yumurta kasa bakimli, problemsiz ve sirali sistem olmasi kosuluyla sehirici LPG'de en fazla 11-12litre yakar.
Aynı araçları kullanıyoruz. yıl farkı var sadece. Tüp kullanımında zaten zayıf olan motor performans kaybetmiyor mu? Benzin - lpg arasında karşılaştrma yaptınız mı? Aracınız şehir içi belli ortalamalara sahiptir. Gerçekten değer mi taktırmaya?
Arkadaşım forumda kullanıcıları takip ettikçe şaşırıyorum. 1998 accent otomatik kullanıcısıyım sıralı sistem lpg var,sıkıştırmadan normal kullanımda şehirler arası 180 şehir içi ortalama 200-210 tl yakıyor. bilginize.
yav arkadaslar aralarında cok fazla fark yokmu sizce de... 20-25 kurus denler fazlaca mı iyimserler acaba... yoksa 30-35 krs yakanlar fazla mı kötümser...
Ben özellikle parantez içinde BENZİNLİ yazdım ama arkadaşların dikkatinden kaçmış sanırım , hala Tüplü araçlarla kıyaslayıp nasıl yakmayı becerebildiniz diye sormuşlar. Daha sonraki mesajımdada tüplü olanları ciddi tasarruflu olduğunu duyduğumu yazmıştım. Yani aslında burada şaşıracak , anlaşılamıyacak bir durum yok.Sadece eksik anlaşılma var. Gözlemlediğim ve okuduğum kadarıyla yumurta kasa 97 civarı olan kasa otomatik vites olunca bu ortalamada yakıyor. Hele birde benzin fiyatları arttıktan sonra bu rakamın yükselmesi olağandır. Düzenleyen : why35