Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1998 Model Hyundai Sonata 2.0 Dohc Alıyorum.

'Sonata Forum - Club' forumunda yvz tarafından 30 Ekim 2016 tarihinde açılan konu

Tags:
  1. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Fikirlerinizi ve bu araçla ilgili bildiğiniz şeyleri benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum.

Yaklaşık 2 ay önce satın aldığım 1998 Accent 1.3 LS'den performans olarak fazla memnun değildim. Ayrıca LPG tüketimi ile ilgili ciddi sıkıntı yaşıyordum. Ne yaparsam yapayım uzun yolda dahi 22 Kuruşun altına inemiyordum. Şimdi aracımı forum dışından bir arkadaşıma satıyorum. Anlaştık kendisiyle. Sonra yine forum dışından bir başka arkadaşımın 1999 Hyunda Accent 1.5i GLS'si için kaporamı bile vermişken neredeyse 2004 model Peugeot 206 1.4 HDI alıyordum. :)

Derken; dün akşam kendisi de motor ustası olan bir tanıdığımızın elinde Sonata olduğunu duydum ve gecenin 11'inde -adam misafirlikteyken- kalkıp aracı görmeye gittim. Aldım biraz tur attım, çok beğendim aracı.
    Kliması ve diğer elektronik aksamları neredeyse kusursuz çalışıyor. Sadece sağ arka camın motorunda bir sıkıntı var, aşırı yavaş kapanıyor veya kapanmıyor. El yardımıyla cama destek olmak gerekiyor. Bana teslim edilmeden önce tamir edilecek. Onun dışında yakın zamanda şanzıman ve motor tamamen elden geçmiş ama ben o konuda biraz hassas olduğum için tekrardan kontrolleri yapılacak ve varsa kusurları, aracın diğer kalan kusurlarıyla birlikte giderilecek.
    Araçta ABS yok lakin Sahibinden.com'dan emsallerine bakıyorum, millet ya bilmediğinden ya da farklı bir amaç güderek ABS sekmesini işaretlemişler. Bazı modellerde elektrikli olmasına karşın bunda koltuk ayarları manuel olarak yapılıyor. Gecenin 11'inde ancak bu kadar inceleyebildim aracı.
    Haftada 1200 km uzun yol yaptığımız için böyle bir otomobil tam bize göre :)

Bu da müstakbel aracımın ilk fotoğrafı. Haylice kirli ve azıcık güneş yanıklı; :)

Tilki, gogo17 ve sonatım51 bunu beğendi.
  2. sonatım51

sonatım51 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    691
    Ad Soyad:
    erkan açıkgöz
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Hayırlı olsun sonata candır cam motorunu sorun etmeyin gerçi zaten yapılıp verilecekmiş aynı sorun benim sağ ön camda vardı 4 tl ilk kömürle sorunu kendim çözdüm Allah kaza hela vermesin

yvz bunu beğendi.
  3. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Amin, teşekkür ederim.
    En büyük sorunum camdan ziyade ABS olmaması.. Onun dışında -inşallah bir sorun çıkarmazsa- severek bineceğim bir araç olacağını ilk görüşte anladım. :)

sonatım51 bunu beğendi.
  4. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aracımı henüz teslim almadım ama çok canımı sıkıyorlar. 1998 otomatik Sonata için demediklerini bırakmadılar. Yok şanzıman, yok yedek parça, yok bilmem ne.... Geri dönüşü de yok, kafaya koydum alacağım.. Biraz içimi rahatladın be arkadaşlar, rica ediyorum.. :D

Tilki bunu beğendi.
  5. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Fiyat ne verdiler ? Km kaç binde ? @yvz kardeşim ? ABS olmaması ilginç... Bu araçlar için nacizane ABS şart özellikle benim gibi hırçın kullanıyorsan :)

yvz bunu beğendi.
  6. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    dostum talha, araç için 13.000-13.500 TL arası bir rakam vereceğim. Aracı daha önceki alımlarımda aracımı gösterdiğim motor ustasından alıyorum. Geçmişimiz ve hukukumuz olan bir insan. Al-Sat yapan kuzenim de bu ustanın sadık bir müşterisidir. O da her zaman yaptığı işin garantisini verir, bir sıkıntı çıkması durumunda bunu ücretsiz bir şekilde halleder. Şimdi de aynı garantilerle bu aracı ondan alacağım. Daha önceki sahibi (ki bu ustanın tandığı birisi) aracın şanzımanı ve motoru için 6-7 bin Tl masraf yapmış. Bir zaman sonra da başka bir sıkıntıdan dolayı aracı yürütememiş. Bizim ustaya gelmiş araç birkaç ay önce. Aracın sıkıntısını giderdikten sonra yaklaşık 1 buçuk aydır kullandığını söylüyor ve henüz bir sıkıntı yaşatmamış. Tabi birkaç şey var elden geçmesi gereken, şu an onlar hallediliyor. Kısmet olursa aracı birkaç gün içerisinde teslim alacağım.
    Önbilgiyi verdikten sonra; km 200.000 başlarında ve ABS ile ilgili bir ibare yok. Kaputu açıp baktık, fren denemesi yaptım... Ya yok ya da devre dışı; biz göremedik.. Bu arabayı hırçın kullanmayacağım, sıkıntı çıkarmaması için her gün dua edeceğim hatta :)

Tilki bunu beğendi.
  7. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    @yvz , kardeşim geçmişini bildiğin ve hukuken iyi birisinden alman tabiki önemli. Araç için dip fiyat ver, azcık google de araştırdım Abs için yeri varsa çıkma ABS takılır diyor... :) Baktın olmadı hyundai özel servislerine bir sor belki takarlar... Yada forumda; forum yöneticisi Serdar bey felan yardımcı olur... onlar bu konuda daha bilgili...

200.000 km başlarıysa araç iyi demektir... zaten motor yapılı... metal yorgunluğu da çok yok demektir.

Düşük fiyat derse al hiiiç affetme... Kimin ne dediğine de bakma bence... Kalbinin sesini dinle, zira o senden biri ;)

yvz bunu beğendi.
  8. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    valla elimden geleni yaptım diyebilirim fiyat için, emsalleri biraz yüksekten gidiyor. birlikte sahibinden.com'dan bakmıştık.

https://www.sahibinden.com/hyundai-sonata-2.0?a5_min=1998&a5_max=1998

yine de gerekiyorsa birkaç bin daha vereyim lakin aça beni yolda bırakmasın. tek derdim bu :)

Tilki bunu beğendi.
  9. emrex

emrex Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,372
    Ad Soyad:
    emre olgun
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Grandeur (1986-201X)
    Ozur dilerim ama benimde kafami kurcalayan bazi seyler var
    Piyasasi yani alcaginiz rakam olan 13 15 bin tl arasi bir araca 7 bin tl masraf niye yapilir
    Bu parayi motor ve sanzimana harciyan biri bir baska sikintidan dolayi araca niye binmez
    Zaten motor ve sanzimani nerdeyse sifir olan bir arac daha ne masraf acacak ki bu sikinti sayilsin
    7 bin tl harcayan adam bu sikinti icin bin tl daha harcar ve araci kusursuz olur
    Madem bu ufak sikintidan dolayi araca binmeyecek 7 bin tl masraf yapmaz araci 8 e satar ve kurtulur
    Ve daha nice sorular sorular sorular
    Acikcasi dusunuyor insan

ayzek11 ve Sadettin bunu beğendi.
  10. Sadettin

Sadettin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,300
    Ad Soyad:
    Sadettin E.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Fiat
    Adam haklı..

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

11. ayzek11

ayzek11 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    178
    Ad Soyad:
    murat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Haklı,evet kafamı bulandırmayın destek çıkın diye mesaj yazınca doğrusu yazmak istemedim iyice bulandırmayım diye..
    UZ-AY'dan gönderildi
    Arkadaş sen bir de marea ve bravalara bak istersen uygun fiyat konforlu hacimli araç...

12. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Evet, bence de özür dileyin ve lütfen üstteki mesajımın şu kısmını bir daha okuyun;

"Daha önceki sahibi (ki bu ustanın tandığı birisi) aracın şanzımanı ve motoru için 6-7 bin Tl masraf yapmış. Bir zaman sonra da başka bir sıkıntıdan dolayı aracı yürütememiş. Bizim ustaya gelmiş araç birkaç ay önce. Aracın sıkıntısını giderdikten sonra yaklaşık 1 buçuk aydır kullandığını söylüyorve henüz bir sıkıntı yaşatmamış."

Araç başka bir arızadan dolayı yürümemiş, belki de dediginiz paralara bizim usta satın almış, sıkıntılarını gidermiş ve bir süre kullanıp araca kefil olarak bana satmaya karar vermiş.
    Yani özetle sizin kurduğunuz mantıktan milletçe bayıldık. ucuza alınan her araç kötü diye bir şey yok. Aracın hikayesini bilen ve arızasını gidermeyi başarmış, güvendiğim bir insandan satın alıyorum. saygılar.

Son düzenleme: 31 Ekim 2016
  13. emrex

emrex Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,372
    Ad Soyad:
    emre olgun
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Grandeur (1986-201X)
    Bence sizde yazdiklarimi guzel okuyun
    Ben ucuza alinan mal kotudur diye bir ibare kullanmadim ve ima da etmedim
    Sadece bir aracin yari parasi kadar masraf ediliyor ve bu masraf aracin en onemli ve para tutan kisimlarina yani motor ve sanzimana yapiliyor ve ufak bir sikintidan araca binilemiyor
    Bu ufak sikintida giderilir ve araca binilebilir
    Ben bunu kastettim
    Yani aracta baska sikinti olmadin diye
    Ama siz anlamak istediginiz gibi anlamissiniz
    Alirsaniz da hayirli olsun
    Yapilan yorumlara da saygi duymayacaksiniz arkadaslara da icimi rahatlatin diye yazilar yazmayin
    Bizde kendimizce yaptigimiz tespitleri yapiyoruz
    Tabii ki sizin iyiliginiz icin

HakanTorbali bunu beğendi.
  14. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Satan adama güveniyorsanız sorun yok.

Ancak bu araç accentinizden daha fazla yakar herhalde.

Alırsanız hayırlı olsun

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

15. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yorumlarınıza saygısızlık yapmıyorum. düşündüğünüz için teşekkür ederim. bir araca x masraf yapılmış ve bu araç x+1 paraya başkasının eline geçmişse, bu araç ucuza alınmıştır demek. araba ilanlarının hemen hepsinde aynı ibareler var: "motoruna şu kadar masraf yaptım", "şanzumanı baştan aşağı yeniledik vs", lâkin bütün bunlara rağmen bu araçların hemen hepsi yine piyasa fiyatına satılıyor. bu hususu da dikkate almanızı rica ederim.

Evet, accent anlamsız bir şekilde 22 kuruş yakıyordu, bu da en az o kadar yakar diye düşünüyorum uzun yolda.

Ve alacağım, teşekkür ederim.

16. emrex

emrex Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,372
    Ad Soyad:
    emre olgun
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Grandeur (1986-201X)
    Eyvallah
    Tekrar hayirli olsun
    Kazasiz belasiz insallah

yvz bunu beğendi.
  17. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Çok teşekkür ederim. bu forumda hiç kimsenin fikirlerine saygısızca yaklaşmak niyetinde olmadığımı bilmenizi ister, iyi akşamlar ve yanlış bir kanı aksettirdiysem özür dilerim.

18. emrex

emrex Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,372
    Ad Soyad:
    emre olgun
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Grandeur (1986-201X)
    Estafurullah
    Maksat kalp kirmak kirici olmak degil
    Kendimizce gordugumuz seyleri fikirlerimizi soylemek
    Saygilar

yvz bunu beğendi.
  19. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    @yvz , kardeşim sen alacağın dip fiyata çekmeye çalış... abs'si yok, boyada sıkıntılar var, felan ufak tefek bişicikler bul ölücülük yapmadan :) elinden geldiğince indir fiyatı al geç... burdan detaylı paylaşımlarını bekliyorum zira bende yazın böyle ucuz, oturaklı bir otomatik alacağım inşallah ... :)

yvz ve sonatım51 bunu beğendi.
  20. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    16 yıllık bir sonata sahibi olarak konuya bir çok şey aktaracagım lakin şuan müsait değilim ne var ne yok diye bakınırken gördüm konuyu. Yorumum bulunsun ilk fırsatta gereken açıklamayı yazıcam konuya. Merak ettiğim nokta kaç a anlaştınız araç için?

sonatım51 ve yvz bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş