Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1998 Accent 1.3 Lx- Genel Sorular Ve Sorunlar Hk.

'Yumurta Kasa Accent Forum - Club X3' forumunda Brakergn06 tarafından 3 Mart 2020 tarihinde açılan konu

1. Brakergn06

Brakergn06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    Burak Ergün
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Arkadaşlar selamun aleyküm, Aracım 213.000 Km civarlarında aldığımdan bu yana (2017) yılından itibaren 10.000 km'bir yağ,su, filtre bakımlarını geciktirmedim. 200.000'de ise genel olarak ağır bakımları ve aracın amortisör, kayış gibi ağır bakımlarını da yaptırdım. Arabanın geçmişini bilmediğimden ötürü, üst kapak vs. işlemler bu araçlarda nasıl oluyor? yani vakti ne zaman doluyor tahmini olarak değiştirmeyi düşünmelimiyim? aklımda bir sürü soru işareti var, ayrı yeten amortisörler, baskı balata değişeli 10.000 km oldu fakat araçtan gelen hafif sesler mevcut ve trim sesleri beni rahatsız etmeye başladı sizce ne yapmalıyım?

2. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

bu tamamen motorun durumuyla alakalı. motorun yağ tüketimini kontrol edin. örneğin F çizgisinde yağ olduğundan emin olduktan sonra, her 1000kmde bir yağını kontrol edin. 10000 bin km olduğunda en alt çizgiye geliyorsa problem yok. örneğin 5000bin kmde alt çizgiye iniyorsa yine birşey yapmaya gerek yoktur. daha erken geliyorsa yağ sızıntıları varsa tamir edilmeli. yağ tüketimi devam ediyorsa segmanlar değişebilir. segmanlar değişirken üst kapak kontrol edilir.

Bu Sayfayı Paylaş