arkadaşlar merhaba geçen ay 97 model otomatik vites sonata aldım bu araca çok yabancıyım ne gibi donanımı var bilmiyorum arabayı aldığımda araçta titreme yoktu ancak triger ve şanzıman yağı ve motor yağını değiştirdim değiştiren çocukluk arkadaşım var sanayıde usta kendısı zaten araca da o baktı oyle aldım aracı neyse titremede triger değişimi ve yağdeğişiminden sonra oldu acaba arkadaş trigeri değiştirken sente atladımı acaba sente atlayınca titreme oluyormuş galiba yanlışdabiliyor olabılırım yakıtıda baya fazla zaten şanzımanda sorun yok saat gibi çalışıyor maşallah bu konuda tecrubesı bilgisi olan arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim allaha emanet olun kazsazız belasız günler dilerim
Sonata sahipleri yada konu hakkinda bilgi sahibi olan arkadaslar yardimci olacaklardir. HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
titreme derken, motor düşük devirde çalıştığı için mi titreme yapıyor, yoksa normal çalışırken mi tekleme gibi mi yapıyor?
titreme ile stop edecekmiş gibi sarsıntıyı ayırt etmek gerek koray beyin soruları yanıtlanırsa daha kolay yardımcı olunabilir.
hayır arkadaşlar stop edecekmiş gibi değil titreme şöyle oluyor rölanti dalgalanması gibi araç lpg li fakat tireme olayı benzindede yapıyor bide bu sonata teyb çerçevesini nerden bulabiliriz orjinal teyb var üzerinde bu büyük olan teyblerden normal teyb çalar taktırmak istiyorum herkese teşekkür ederim
o zaman bence sente ile işiniz yok .motorun arka kısmındaki üzerinde multı 2000 yazan parçanın sol alt köşesinde bir vida var .o vidayı açarak yada kapatarak titremeyi kesebilirsiniz .
bide teyb çerçevesi lazım bulabilirmiyim yada nasıl normal teyb takarız normal teybler ınce olunca baya bı boşluk oluyor bide multimedya şu görüntülü olanlardan hangi inç uyar
Selam, 97 otomatik sonatam var. Aldığımda aracın motoru sıfırlanmış ve triger bakımı yapılmıştı ancak araba rolantide çok sarsıntılı çalışıyordu ve stop edecek gibi oluyordu. Devir bi yüskelip bi düşüyordu. Manifoldda hava kaçağı ve bilimum ayar denemesi sonuç vermeyince servisine götürdüm. Sizin arızanın aynısı ve sonuç sente sorunu. Eksantrik Kayışı tekrar ayarlandıktan sonra saat gibi çalışmaya başladı ve rolantide saat gibi sayıyor.
eger sente ayarı yapılmasına ragmen düzelmesse kayışın gerginligini ayarlayan bir pasrça var L seklinde o parça zamanla aşınıyor o parçayıda konrol ettirin külbütor kapagının yanında avans ayarı yapılabilen bir parça daha var soketli ayar buradan da yapılabilir düşük ihtimal benzin geri dönüş valfinden yapıyor olabilir bu parçaların kontrolunden sonra rölantiniz yakıtınız çekişiniz düzelir saygılarımla
Selam arkadaşlar gruba yeni katıldım 97 sonata alacam fiyatı düşük 8000 ama hasarlı sizce almama deyermi motoru şanzıman iyi ön iki kapı kolu dış kırık arka stop ön sağ sis 3 cam otomotikler sol ayna lpg göstergesi ve hava yastığı patlak beni bilgilendirirseniz memnun olurum
Kullanacaksaniz değmez. Hem hasarlı hem sorunlu. 8e gelir 14e biter. Bunu stoplarida bayagi pahali cikmasi gecen yakalamistik @fatihsevim ile takimi 250 ydi ama zor düşer daha. Sanayi piyasasinda degilseniz girmeyin. 8e 93 95 arasi elantra denk gelirse daha mantikli olur. Yada yine sonata. Yanma odasından gönderildi.
Aynen hakan abinin dediği gibi. Biniciye yaramaz. HEle al SAT yapana hic yaramaz. Bir dünya masraf eder yine keyif alamazsiniz. O araba o hale gelene kadar demekki bayaaa bi hor kullanilmis. Demekki kazasida var ki airbaglar patlamis. Bulasmayin bence o paraya bi alt kazalardan elantra sonata bakin temiz olsun kafanız rahat olsun