Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1997 sonata rolanti ve elektrik

'Sonata Forum - Club' forumunda gakko42 tarafından 1 Temmuz 2014 tarihinde açılan konu

1. gakko42

gakko42 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Kadir
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Merhaba arkadaşlar. Yeni aracimda rolanti çok yüksek.1500 den aşaği düşmüyor. Sonatanin kronik arizasi imiş. Forumu da inceledim. Bilgiler edindim. 4g63-2.0-sonata ün cevabini okudum. Ustama söyleyeceğim. Oto lpg ayarina götürdüm. Orada benim fazla yapabileceğim bişey yok dedi. Benzin normalden 3 kati fazla geliyor dedi. Servis yapabildiği kadar düşürecek dedi. ayrica araba yolda tekliyor bazen 1. vites de bile tekliyor arada. ilk defa yüksek motorlu araç kullaniyorum. Önerileriniz nelerdir?

2. sorum eve geldikten sonra marş basmadi. Vurdurarak çaliştirdik. Aküsü sifir 1 haftalik daha. Hala da hiç tik yok. Sebebi ne olabilir.

3. sorum da şöför kapisindaki cam kontrol paneli. Biraz eskimiş ve çok tamir görmüş. Hem kasa olarak hem de içindek karti olarak her ikisini veya birisini bulabilir miyim. Başka model bir araçtan uydurabilir miyim. İnternetten araştiriyorum. Birebir aynisina daha rastlamadim. Yardimlarinizi bekliyorum.

Herkese hayirli geceler...

2. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Öncelikle hoş geldiniz.yeni aracınız hayirli olsun. Aracınız kaç km de? Daha önce nr gibi işlemler yapılmıs motora bununla ilgili bilginiz varmı? Rölanti ayarini nerden yapiyirlar da düşmüyor gaz telinin oradaki somunu gevşeltip rolantiyi düşürebilirsiniz. Yine düsmuyorsa rölanti motoru arızali olabilir temizlettirip deneyebilirsiniz.belki de araç fazla hava aliyordur ve bu yüzden olabilir bu sorunlarinizda. Arıza tespit cihazina bağlattiniz mi aracı? Bi baglatin neler hata veriyor belki görebilirsiniz.tekleme işi de bu sebeplerden olabilir + buji buji kablosu ne durumda ateşleme de bir problem olabilir.eğer buji ve buji kablosu eski ise servisten kesinlikle orjinalleriyle değiştirin yoksa tekleme probleminden kurtulamazsınnız ( bizzat başıma geldi) eğer degistirdiginiz halde tekleme devam ediyorsa başka yerlerede bakilir bu araçlarda ateşleme modülü denen illet bi parca var ve bundan 2 adet mevcut 2 silindir e bir modül koyulmuş bir tanesi arizalanmaya basladiginda geçmiş olsun 450 TL çıkması. Ama siz yinede buji ve kablosunu bi değiştirin modül en sonki iş.
    Marş motorunun kömürleri bitmiş olabilir sıkışmış olabilir. Marş motoru pek görünür yerde değil elle uzanamıyorsunuz her yer dolu o yüzden bi oto elektrikçi sizin derdinize derman olabilir fazla birşey tutmaz ücreti.
    Cam düşmelerine gelince internette bolca parça ve çıkma parça mevcut sahibinden de çıkma parça araştırması yaparsiniz bulucaksinizdir biraz iyi bi pazarlikla hattı sayilir ücretlere alabilirsiniz.
    Geçmiş olsun inşallah arızaları halledip keyifli bir sürüş yaşarsiniz sonatanızla.

3. sonatım51

sonatım51 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    691
    Ad Soyad:
    erkan açıkgöz
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    sonatanın rölanti devrinin kronik arızası olduğunu ilk kez duyuyorum .bende rölanti ayar vidası var gaz kelebeğinin olduğu yerede oradan kendim ayarlıyorum 900 e ayarladım bıraktım
    2. sorunuz için marş basmadı ise kesinlikle vurdurmayın . bende 94 sonata var kasa olarak farklı ama özlelilkeri aynımı bilmiyorum . kontak yatağındaki kömürler aşınmış olabilir. marş motorunun kömüründen olabilir .debriyaja basarak çalıştıryorsanız müşürde sıkıntı olabilir .ustası değilim ama aklıma gelenler .
    3, sorunuz için çıkmacılara bakın derim

4. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3

Aynen abi haklisin rölanti işinin kronik olduğunu kim söyledi sadece bir kısım ustacıkların uydurmaları işte. Vurdurmak sıkıntı allah korusun sente bile atlıyabilir.

Birde erkan abi bizimkilerde arasinda hic bir fark yok sadece önü arkası biraz makyajli onun haricinde motor yürür aksam iç terimler döşemeler filan torpido vs. Hepsi ayni. Hatta bizim ön panelle 97 ninki ayni cikmacidan 97 bin far tampon çamurluk larla önden 97 görünümüne bürünebilir :) ama ben orjinalden yanayim :)

5. sonatım51

sonatım51 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    691
    Ad Soyad:
    erkan açıkgöz
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    bırak orjinal kalsın :cool::RpS_thumbup:

6. gakko42

gakko42 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Kadir
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Hoşbulduk. Sağolun. Allah'ım olmayanlara da nasip etsin.
    Öncelikle ilginiz için tşk ediyorum hepinize. Aracım 97 model 280 bin de manuel vites sıralı sistem lpgli. Motora ne yapılmış hiç bilmiyorum. Ustanın dediği daha önce rolanti ayarı için uğraşıldığını ayar vidasının aşındığını söyledi. Hem satın aldığım kişi hem hyundai ustası hem lpg ayarı yapan usta bu arabanın rolanti tutmadığını başka bir sorununun olmadığını söylediler. Götürdüğüm usta sizin anlattıklarınızın çoğunu bilmiyor bile olabilir. Çünkü çok açıklayıcı konuşmuyorlar. Ustanın tek üstüne basarak dediği şey bunlarda (isimlerini bilmediğim için yazamıyorum) rolanti için hava akış filtresi ve bir kaç parçanın daha önce değiştiğini ancak randıman aldınmadığını kayıtlarda bu şekilde geçtiğini söyledi. usta çiğ yakıt yaktığını da söyledi. Çok hafif kara duman çıkarıyor. Oto lpgci de fazla bişey yapamam dedi. benzin ayarı yüksek dedi. Dün de vurdurarak çalıştırdığımızda bir arkadaş arabanın gaza boğulduğu söyledi. Oysa kontak kapattıktan sonra hiç marş bile basmamıştı. Bu arabalar elektronik olmadığı için bilgisayara felan bağlayıp bakamayız dedi hyundai ustası. Anlayacağını araba güzel ancak problemimi çözecek usta yok veya ben bulamadım. Anlattıklarını not aldım ve ya ona ya da başka ustaya götürüp tek tek başında durup baktırmak yaptırmak için çaba göstereceğim. Son durumu paylaşırım. Tekrar teşekkürler...

7. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Bence siz ustalarinizi değiştirin. Yok öyle bişey. Rölanti tutmazmış. Bıraksınlar bu laflari şehir efsanesi başka bişeydegil. Üstelik bu araçlar elektronik değil hata okuyamayiz diyen ustanın kafasını torpidonun altına bi sokun bi baksin bakalim elektronik değilmiş. Adamlar sigorta kutusunun orya bağlantı soketini boşuna koymamişlar ya. Siz bence ustalarinizi değiştirin çözüme ulaşirsiniz.

8. gakko42

gakko42 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Kadir
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Yaptığınız yorumlar arabam için bana daha fazla güç veriyor. Sağolun. Acaba Konya'da bu işten anlayan bir usta/servis tavsiye edebilecek var mı? Hem lpg hem elektrik hem de motor ustası. Yoksa yetkili servise mi gitmek en mantıklısı. Dün arabanın basit şeylerini yaptırdım. 400 tl ye yaklaştı. sizin anlattığınız can alıcı şeylere daha başlamadık. Sanırım yetkili servis normal sanayi ustasına göre hem garantili hem de daha uygun fiyat iş yapıyor artık günümüzde. Eskiden yetlili servis çok para alır bilirdik. Fikirleriniz nedir bu konuda yorumlarınızı bekliyorum.

9. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Kafaniza gore bi usta bulamiyorsanız şayet kimseye kurcalatmayın bu sefer daha da işin içinden cikilmaz hal aliyor.servise gitmek mantikli yani bu durumda. Ama disarda sanayide ustasini bulursaniz oda olabilir yoksa hoc kimseye elletmeyin. Yaparız abi diyip hepten berbat ediyorlar .

10. sonatım51

sonatım51 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    691
    Ad Soyad:
    erkan açıkgöz
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    avrupa araba tecrübesi olmayan ustalara elletmeyin sakın .. çok usta motor kaputunu kaldırıp geri kapattı ...anlamadığı için .umarım iyi bir usta bulursunuz çünkü sonata keyiftir

11. sonatım51

sonatım51 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    691
    Ad Soyad:
    erkan açıkgöz
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    tekleme sorunu için hava filtresinin üstünde bir fiş var hava akış metrenin fişi takılımı değilmi bi kontrol edin . birde buji kablolarını değiştirin atlamada yapıyor olabilir fatihde beliştrmiş zaten çünkü benimde başıma geldi .

12. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Arkadaşım sorununu çözdün mü?Sakın anlamayan ustalara gösterme bozarlar aracı.Bende otomatiği var.Orada motorun üstünde bir vida var oradan ayarlanıyor.Resmini bulabilirsem eklerim.Birde orada bir hava hortumu var o yırtıksa dengesiz çalışıyor haberin olsun.Denilenlere inanma bu arabanın motoru mitsibishi yapımı taş gibi bir şey olmaz tek kötü yanı yağ sızdırma problemi.Bende konyadayım usta önerebilirim.

13. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
  14. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Kadir bey oradaki vidanın rölanti ayar vidası olduğuna eminmisiniz?

15. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Aynı şekilde bende de sürekli rolentide dalgalanma oluyordu(vites p iken).Ustanın biri yapamadı.Araç sürekli rolentideyken devir yükselip alçalıyordu.Yetkili servise gittim o vidadan ufak bir ayar yaptı ve düzeldi.Ustaya sordum neden yapıyordu diye rolenti ayarsızmışta ondan dedi ayarlayınca düzeldi.Başka yerine dokunmadı bile.

16. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Yinede yetkili servise gitse daha uygun olur.Bizim motorlardan anlayan usta az ki çoğu hyundai bu motordanmı kullanıyor diye hayret edenler bile var.Kimi bakmıyor ben anlamam yetkili servise git diyor.Onda işçilik ücreti pahalı.Ben konyada Hasan Yerlikaya diye bir usta var genellikle ona gidiyorum.İşten anlıyor birde yetkili servis gibi fayiş fiyat almıyor işçiliğe.

17. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Bu vida hava ayarı ile ilgili işte . rölanti ayarı gaz telinin kelebeğe bağlandığı noktadan yapılıyor.

18. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Bence en uygun olanı bu konularda iyi bir ustaya gitmek belki sorunun rolenti ayarıyla alakası yoktur ki durduk yere rolanti ayarı bozulmaz kanımca.Bendekinde işten anlamayan usta kurcaladı da ondan bozuldu.Değilse rolantiyle ilgi bir sorun için gitmemiştim ustaya.O kurcalayınca olmuştu.Birde beni korkuttu bunda sorun büyük diye o zamanlar.

19. zeki19

zeki19 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    382
    Ad Soyad:
    zeki kahraman
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    elantra buji kablosu sonata ya olurmu

20. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Olur diye biliyorum ama.Hangi modelin ki oluyor bilmiyorum.

Bu Sayfayı Paylaş