arkadaşlar öncelikle hayır günler başlıkta belirttiğim gibi bu cihaz araca uyumlumudur araç soketine bağlanıyormuş baktığımda 16 pın için delik vnear ama 8 tade soketin içinde demir uç var bu araca uyumluluk konusunda tecrübesi olan varsa bilgilendirirse sevinirim resim temsilidir
Maalesef bu bizim araçlara uyumlu değil bizim araçlarda obd2 soketi yok. Eski sistem bizimkiler.bu konu daha önce de forumda işlenmiştir aratirsanız detaylı bilgiye ulaşırsınız.
Arkadaşlar, Dün arkadaşlar bildiğiniz üzere aracım arızası yüzünden aracı servise bıraktım.Serviste usta beni eve bırakırken bayağı muhabbet etme fırsatım oldu.Bu obd cihazları hakkında da muahbbetimiz oldu.Dedim benim araca normal obd cihazı olmadığını söyledim.O da olur aslında dedi.E abi olmuyor deniyor dedim.Usta diğer obd cihazlarından farkı bizim soketlerde voltaj yokmuş.Eğer ayrı bir bağlantıyla aküden voltaj verilebilse bu mevcut obdlerde okuyacağını söyledi.Bende okusa bile aynı verileri verir mi diye sordum.O da verir ama yeni obdlerden farklı olarak değer farkları varmış.Mesela km mil gibi.Sizce bu obd cihazları bizim araçların obdlerine uyarlanabilir mi?
Bizim araçlarda hata kayıtlarını okumak için obd cihazı şart değil aslında. Zaten yetkili veya özel servislerdeki mevcut cihazlar çoğu araçta ecu ile bağlantı kurmada sorun yaşıyor. Bunun yerine voltmetre veya lamba yardımıyla ecu hata sinyalleri manuel olarak alınarak hata kodlarına çevrilebiliyor.