Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1997 sonata giderken kasma,gaz yememe...

'Sonata Forum - Club' forumunda bykadir tarafından 24 Aralık 2014 tarihinde açılan konu

1. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Bugün Akşehirden Konyaya yolculuk yaptım yolda araç yine sorun yarattı.Zorla geldim Konya'ya :D ... Akşehirden çıkmadan önce ustaya göstermiştim.2 tane buji yanmış (nasıl oluyorsa) onları değiştirdim.(Yine kalbür kapağı buji boşluklarına yağ sızdırmış.)Egzantirik pozisyon sensörüne ayar çetki.Ama sorunum çözülmedi.Aracın performansı giderken çok güzeldi gelirken yerlerde.Öyle ki rampalarda kamyonlar bile solladı siz düşünün durumu(lpg ve benzindede aynı).Araç hiç gaz yemedi.Canımı iyice sıktı bu araba yarın yetkili servise (öntur) gidip cihaza bağlatacam(Akşehirdeki usta tavsiye etti).Bakalım ne çıkacak.Rolentiside düzelmişti.Şimdi hafiften pot pot ederek çalışıyor.Ben egzantirik pozisyon sensöründen şüpheleniyorum.Bir de yolda giderken soldan garip bir cızırtı geliyor ara ara sanki kısadevre varmış gibi.(Yakıtta artmış.80kmde 16lt gaz yakmış.)Bakalım hayırlısı.

Aracın bayağı bir beygiri yaşlılıktan mefta olmuş herhal.:D

2. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    80 km de 16 litre LPG miiiii?? Çok fazla abi ne oldu buna böyle ardı arkası kesilmedi yahu arızaların. Bobinin arızalı olmasın abi senin rolantide patırdama filan varmı egsozdan?

3. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Eksozdan falan patırtı gelmiyor.Ama sabit gaz verirken alttan alttan tekliyor.Ateşlemeyle yada pozisyon sensörüyle alakalı gibime geliyor.Ama bakacaz yarın.Kalbür kapağının sağ tarafında hava filitresine doğru bakan yuvarlak bir zımbırtı var(egzantrik pozisyon sensörü diye biliyorum.).Onu hafiften döndürüp bir şey yapıyorlar.o dipten gelen vuruntu yükselip ya da alçalıyor.Oradan bir kaç ayar gerekiyor tahminim.Yakıtın çok olası tahminim egzantirik konumunu yanlış okumasından tahmin ediyorum.piston eksoz konumundayken yakıt falan mı püskürtüyor ne.O da eksozdan çıkıyor.Bir de sabah soğukkan zor çalıştırdım.Her yer çiğ gaz koktu.1 marşta alan araba 5-6 marşta aldı.

4. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    İşte Zeki abinin resmini çektiği bu zımbırtyı yukarı aşağı çeviriyorlar.Ama bir türlü olmuyor.

Birde yetkili servise göstereyim.Belki sorunun çözümü onlardadır.Biraz pahalı olacak ama yapacak bir şey yok.Değilse binilmez böyle arabaya... :( :)

5. sonatım51

sonatım51 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    691
    Ad Soyad:
    erkan açıkgöz
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Öncelikle geçmiş olsun umarım sorun kisa surede az nasrafla çözülür.
    Geçen hafta cuma gunu gaz yememe oykunme biden gaz yiyip sonra birden kesmeler yapiyordu .bende lpg yok onun icin son aldigim benzinden supelendin ama ondan cikmadi sorun motoru yaptirdigim ustaya göturdum.motoru dinledi dedi tekleme var bujilere bakalim dedi daha 1 . söktüki su var temizledi hava tuttu dedi bir bas gel bakalim gittim şu an maşallah kurşun gibi fişek gibi

6. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Su mu? Neden kaynaklı su varmış ki.
    Benimde sonunda olan oldu. Sabah hertürlü havada tek marşta alan araç Biraz evvel çalışmadı. Buji kablolarını yeni almıştım. Belki ondardır dedim eskilerini taktım yine ateşlemedi. Akü, marş sağlam ama çalışmıyor. Dün yukarda resmi olan sensörü oynatmıştım ondan mı bilemedim. Bakalım usta çağırdım. Yetkili servis işide yattı. Aradılar yarın saat 8.30 a randevu verdiler. Zaten gidemezdim. Araç çalışmadı. :(

Birde marşa bastıkça resimdeki yerden duman çıkıyor. Neden çıkarki. Bana eksoz manifoltundan geliyor gibi geldi. Ama...
    Kafayı yedirtecek bu araba bana... :D

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 25 Aralık 2014
  7. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Zeki abinin konusunda egzantrik pozisyon sensörüyle ilgili benim sorduğum soruyu ve murat abinin verdiği cevaba bi bakabilirmisin abi ben sormustum murat abide bu sensor hatali okuma yaparsa araç calismaz demişti sende bu sebepten dolayı calistiramamiş olabilirsiniz aracini abi. Birde ateşleme varmi baktinmi? Buji tablosunu değiştirdin tamam ama kablodan ateşleme varmi baktinmi benim aklima hala bobin takildi ;)

8. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Birde senin usta contayı orjinalmi kullandı yan sanayimi? Tekrar conta problemi olmasin?

9. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Bakmadım ama ateşleme sanki yapıyor gibi.Marşa basarken ara ara tekliyor.Çalışacakmış gibi.Ama çalışmıyor.Ustayı aradım gelecem dedi ama daha gelmedi.Benmide tahminim ateşleme sitemi gibime geliyor.Egzantirik sensörü olsa dün bir kaç defa çalıştırdım.Çalışmıştı.Ama motor sıcaktı şimdi soğuk o sıcaklıktan etkilenirmi bilmiyorum.?Ama çalışmadı bir de duman çıkıyor.Eksoz dumanı diye tahmin ediyorum.O da hiç yapmazdı dumanı.Çalışmaması onla alakalımı bilmedim.Yarına kadar çalıştırmam lazım.Yarın yetkili servise gidecem.Cihaza bağlayınca bobinden mi yoksa egzantrik sensöründen mi olduğunu gösterir mi onu da bilmiyorum?Ha bu arada duman eksozdan değil o resimdeki aradan çıkıyor.

10. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Conta elimde vardı.Daha önce takım conta almak zorunda kalmıştım o conta kullanılmamıştı.Onu kullanmış.Yan sanayi tahminim.İnşallah contadan değildir.
    Bak şimdi kafama takıldı. :( İyiydi.Ama sonradan oldu.100-110km.Sorunsuz gitti araç.Onu servis piston basıncına bakarak falan bilir mi?Kontrol ederlemi ki serviste motoru sökmeden tabi. Yoksa illa motorumu sökmek lazım.Discoverideki tamirat-tadilat programındaki usta piston basıncından biliyordu ama.

11. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    Geçmiş olsun umarım büyük bir problem yoktur.

12. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    İnşallah Mürsel abi.Ameliyat olmuş hasta gibi.İçi açıldıktan sonra durumu kötüleşti,düzelmedi.

13. mursel_balci

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    benim araçta yağ eksiltiyor ama baktırtmıyorum. çünkü yağ eksiltme harici hiç bir sorunum yok. ayda bir kere kontrol ediyorum eksikse tamamlıyorum. motor açıldıktan sonra şimdiki gibi olmazsa diye endişemden yaptırmıyorum.

14. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Benim conta yanıkmış,su devidaim pompası ölüymüş.Tamam yapıldı.Bir türlü ayar tutmadı.Acaba yetkili servis bilgisayarda sensör arızalarını falan görebilirmi?(egzantirik sensörü,ateşleme bobini... falan)
    Bir de bu sabah yedek su deposuna baktım.Dün ağzına kadar doldurmuştum.Bu gün normal seviyesine inmiş.Yani suyu motor çekmiş yedek depodan.Dışarı atma sözkonusu değil o zaman bilirdim.O attığı yere pet şişe takmıştım.Mutlaka oraya dolardı.Dolmamış boştu.130km de yedek depodan o kadar çekmesi normal gelmedi bana.
    Dün yoldan gelince eksozun çıkışı nemliydi.

15. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Bujiyi söker kompresyon testi yaparlar o basit iş. Bakma sansin varsa bi ateşlemeyi kontrol etmekte fayda var. İnşallah contadan değildir :( bobinse pahalı değil. Egzantrik pozisyon sensorunden ise ayarlanır bir sekilde . fakat işler değişir arıza ateşleme modülünden cikar ise o zaman geçmiş olsun abicim iyi para :( ustayı bekliyelim görelim bakalim en iyisi

16. mursel_balci

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    bence yetkili serviste arıza tespiti yaptırıp dışarda güvendiğiniz bir ustaya arızayı söyleyip öyle yaptırın. araçtan anlamayan ustalar daha da kötü hale getiriyor.

17. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    İnşallah modül değildir.Modülden olursa tahmini ne tutarki.Neden bir belli olsa.Zaten en önemli şey tehşis.

18. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Bizim araçlarda ateşleme modülü emme manifoldunun arkasında kaliyor. İki adet mevcut bunlardan biri iki silindir için diğerinde kalan iki silindir için kullanıyor.yani iki silindire bir modül hükmediyor.bi tanesi için cikmaci 350 lira fiyat vermişti iki sene önce arkadasimin elantrasi icin. Elantra ile sonatanin modülleri ayni.

19. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Eğer basit bir şeyse yetkili servise hallettiririm.Ama pahalı bir şeyse duruma göre dışarda yaptırırım.Zaten yapan usta normalde bu tür araçlara her usta bakmak istemez,bu araçlar sorun yapmaya başladımı birini yaparsın başka sorun çıkar bu sebepten dokunmazlar demişti.
    Adapazarındaki yetkili servisteki usta(samimi olduğum bir usta) Bu aracı yetkili servis dışında oynatma değilse işten anlamayan bir ustaya denk gelirsen tamir edecem diye bozar demişti.Biraz öyle oldu gibi.Değilse sökülmeden evvel ateşlemeyle ilgili sorunum yoktu.Şimdiye kadar 2.marş yaptırmamıştı araç.

20. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    İnşallah o modül değildir.Olsa da mecbur değişecek.Böyle binilmez bu araca.Ben egzantrik pozisyon sensöründen şüpheleniyorum.Orayı oynayınca değişiyor araç.
    Modülden olduğu nasıl anlaşılır ki.Kabloların ucundan baksam.Söküp bir metalle aracın gövdesine yaklaştırıp.Anlaşılır mı?Sonra kontrol edecem diye sağlam modülü bozmayayım.

Bu Sayfayı Paylaş