Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1997 Sonata 2.0- Gaz Yememe Hava Filtresi Sorunu

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda onur1072 tarafından 6 Eylül 2015 tarihinde açılan konu

1. onur1072

onur1072 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    onur türl
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Merhaba arkadaşlar 2000 motor 97 sonata sahibiyim aracın söyle bir sorunu var arac ilk calıstıgında 3 bin devre kadar görüyor fakat motor ısınınca devr normale iniyor hava filtresinin fişini cekince araç düzeliyor fakat bu seferde araç ilk calıstıgında fiş takılı degilken gaza asılmasam tüpe gecene kadar arac stop ediyor ısınınca sıkıntı olmuyor fiş takılı degilken .Ayrıca fiş takılıyken motor da sıcakken boşa aldıgımda arac stop ediyor bazen rolanti ayarnı yaptırdım fakat 2 gün sonra yine oldu . Fiş takılıyken gecen tüpü doldurdm yolda gaz kesti bazı yerde gaz yememe sorunu oldu fişi cıkardım düzeldi .Bazı formlarda oksijen sensörü diyen olmuş hava akış sensörü diyen olmuş ısı sensörü denmiş fakat ben işin icinden cıkamadım bir arkadaş da performans acık hava filtresi takalım dedi bi etkisi olur mu ?
    Boş yere masraf etmek istemiyorm cevaplarsanız cok memnun olurum Simdiden ALLAH razı olsun teşekkürler.

(birde devir saati calısıyor fakat km ibresi calısmıyor nedeni nedir bunuda extra soraym dedim )

Son düzenleme: 6 Eylül 2015
  2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  3. onur1072

onur1072 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    onur türl
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    gaz ayarınıda yaptırdık degişen birşey olmadı

4. Özgür58

Özgür58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Özgür YILDIRIM
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Merhaba clube yeni üye oldum.inşallah sorununuzu halletmişsinizdir.bende de 97 sonata var yeni aldım.hız göstergesi 80 de takılı kalıyor.bazen de normal gösteriyor.sorun ibre ile alakalımı?km atııyor.

5. cevlani

cevlani Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    101
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Merhaba geçmiş olsun. Bahsettiğiniz problemin bir kaç sebebi var. Hava akış metre sıcaklık sensörü, motor hararet sensörü yada diğer sensörler. Düzeltmek için ise arıza tespiti yaptırmalısınız. Eğer bağlanacak cihaz bulamazsanız haber verin. Size kendi diagnostik cihazınızı çok basit Nasıl yapılacağını anlatabilirim

Bu Sayfayı Paylaş