herkese merhabala 1997 model 1.8 gls elentra otomatik aracım var. aracın lpg dahil bütün bakımları yaptırdım düz yolda gidişi devri vs. çok güzel fakat rampaya geldiği zaman araç yığılıp kalıyor.öyleki araç neredeyse duracak duruma geliyor.sorunun ne olabileceği hakkında bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.herkese şimdiden tşklr.
evet yeni aldım. aldıktan sonra yağlarını tirigeri vs.hepsinin bakımını yaptırdım lpg ayarınıda yaptırdım.konyadan yola çıktım çankırıyı çıkana kadar hiç sorun yaşatmadı yokuşta yok o yolda fakat rampalara gelince araba sanki arkadan biri gitmesin diye tutuyorcasına yığıldı kaldı
Hayırlı olsun.Kazasız belasız kullanın inşallah. Motorunuza baktırdınız mı ? ne durumda ? Kompresyon testi yaptırarak kaçak göçek varmı baktırmalısınız.
tşekkürler. bakan usta motor %85 dedi cihaza bağladı hiçbir sıkıntı yok dedi zaten ona güvenerek aldım.
Ayrıca şöyle bir durum var. Eğer daha önce düz vites araç kullanmışsanız tork konvertörlü otomatiğe geçince araç gitmiyormuş hissi veriyor. Rampalarda normal olarak araç yığılıyor. Ben sabit gazla (gaz pedalı pozisyonunu değiştirmeden) 110 km ile ile başladığım uzun rampadan 70-80 km ile çıkıyorum. Tork konvertörlü araç debriyaj balatası bitik araç hissi veriyor.
aynen katılıyorum. baskı balata bittiyse, buji ve buji kablolarının değişme zamanı geldiyse, hava filtresi değişmesi gerekiyorsa perfonmans kaybı olabilir
Araçta bir sıkıntı olmadığını düşünürsek, bu rampaları çıkarken motor devri aralığınız nedir? Yada gazı sabit mi tutuyorsunuz?
evet otomatik kullanıyodum.şanzıman yağıda değişti.anlam veremedim.100 - 110 arası rampaya sardırıyorum araç vites küçültüyor devri yükseltiyor.90-80 derken devir 4-5 lere çıkıyor ama araç 30-40 kadar düşüyor.bukadar vasat olamaz 1.8 motor . sinop ta olduğum için çok iyi anlayan ustada bulamadım.
o zaman biraz sıkıntı var demektir. Bu kadar hız düşmesi ve devir yükselmesi normal değil. bu konuda konunun teknik kısmını iyi bilen arkadaşlar yorum yapsa daha iyi olur.
hayır devir düşmüyor devir yükselmesine rağmen araç hızlanmıyor.100 le rampaya başlıyorum hız düşünce arac vitesi 3 çekiyor devri 3-4 yükseltiyor hızlanamayıp vitesi 2 ye çekiyor devir 4-5 hatta 6 ya kadar çıkartıyor fakat araç yinede hızlanmıyor.rampa oluncada 40 km ye kadar hız düşmüş oluyor .rampayı devir 5 hız 40 ile çıkıyorum rampa bitiminde vitesi yükselterek devir normale biniyor araç hızlanıyor bastıkça gidiyor 100-120-150 önemli değil yeterki rampa görmesin.