Merhaba arkadaşlar. Ben 2 hafta önce bu aracın sahibi oldum. Arabanın görünüşü ve az yaktığını duymam ben bu araca yönlendiren etkenler. Neyse bu aracı aramızda kullananlar var. Sizin aracın çekişi nasıl? Mesela 4-5 kişi bindiniz. Araç çok fazla bayılma yapıyor mu? 130-140 km hızı 4-5 kişiyle yapabiliyor musunuz ?
1998 LS sahibiyim. Aracı satın aldığımda aynı soruları ben de sormuştum bundan birkaç ay önce Evet, bayılıyor. 4-5 Kişi biniyoruz genelde araca. Elmadağ'ı 60'la filan çıkabiliyoruz. Düz yolda 140 KM/h görmek biraz hayal. Ancak çok hafif rampa aşağı olsa yetiyor. Ayrıca araç karbüratörlü olduğu için çok az yakma olayından da çok fazla umutlanma derim. Ben genelde uzun yol yapıyorum. Şehir içi trafiğine de giriyorum her gün. Ortalama 21-22 kuruş yakıyor. (LPG'yi 2,29 TL'den alıyorum. )
1.3 hem yumurta kasa hem milenyum kullandım. Bence çokda az yakmıyordu açıkçası... Bunun sebebi tabiki kullanıcıdır... Çekişi şehir içi 2-3 kişi için iyi ama 4 kişiden sonra araç bayılıyor... zira hani çok şey beklememek lazım... Ben konya-kayseri arası 4-5 kişiyle 100 anca yapıyordum.. hem çekişi hemde araç içine aşırı ses almasından ötürü...
Bu aracın 1.5 motorlu olanını almak daha akıllıcaymış yani onu anladım. Ben bu aracı aldım. İstanbul'dan Kocaeli Darıca'ya gittim geldim 4 kişi. Malesef bariz bayılmalar yaptı. Acaba gaz ayarı falan mı sıkıntılı, yoksa bu araç böyle mi diye merak ettiğim için sordum Aslında 21 22 kuruş çok normal değerler. Daha fazla birşey beklememek lazım diye düşünüyorum
İstanbul'da LPG'yi kaç liradan alıyorsunuz? 21-22 Kuruş benim aldığım fiyata (2,29) göre çok normal değil bana kalırsa.
Karbüratör bakını yeni yaptırdım 200tl nerdeyse sıfır gibi oldu dedi usta. Ama iki kişi toplam 120 kilo belki varız belki yokuz Dilovası rampasini 80.90 la zor çıktım
Ülkemizde karbüratör ustası az... Konya'da hiç yok, yalandan açıp üflüyüp, püflüyüp takıyorlar... öyle bir konuşuyorlarki zannedersiniz uçacaz... Sonuç tırt maalesef... hyundai 1.3 ile bende hafif rampaları 100 km civarı çıkarken, araç doluysa düz yolda 100 km'yi geçemiyordum