Arkadaşlar geçen yıl aldığım 1996 model 1.5 otomatik aracım 8 aydır kullanılamıyor. Araç gayet iyi giderken diskleri ve motordaki kayış degistirildikten bir süre sonra yürümedi. Şanzıman arızalanmış. Balıkesir merkezde anlayan olmadığı için ustamız şanzımanı Bandırma'ya yolladı. Şanzıman su aldığı için revizyon yapılacak dedi. Geçen yıl 4500 aldı. Suyu da radyatördem almış diye radyatör de değiştirildi. Şanzıman geldi usta taktı yürümedi. Bu sefer araç çekici ile Bandırma'ya gitti. Yaptim dedi araç geldi. Ama araçta yine vites değişmiyordu. Tekrar gitti Bandırma'ya bu sefer selenoidler ve hidrolik beyin için 2000 istedi. Verdik. Yaptım dedi geldi araç yine vites değişmiyordu ve bir de üstüne akü bitiyordu. Akşam kapat sabah akü boşalıyordu. Son olarak tekrar gönderdik 3 ay durdu elektrik sıkıntısı var dedi. Hallettim dedi. Aracı aldık test ederken vites değişmiyor dedik değişiyor siz hissetmiyorsunuz dedi. Bikesire gelirken 110 yapmamiza rağmen devir saati 3000i geçiyor ama hız artsa da devir düşmüyordu. Evin önünde araç ilk kalkışta çok zorlanıyor. Ne kadar basarsan baş vites değiştiğine dair bir emare yok. Ya bu iş bu kadar zor mu? Nette bakıyorum pulse generatorden kaynaklanır deniyor. Şanzımanci bunu bilmiyor olabilir mi? Lütfen biri yardım etsin. Sol bacağım sakat ve param ancak buna yetmişti. 7bin harcadık hala araç vites değişmiyor
Allah bildiği gibi yapsın böyle ustaları ya nokta atış arıza tespiti yapan usta yok ülkede yapboz gibi söktak dene yanıl başka ustalık yok
Ya vallahi ne diyeceğimi bilmiyorum. Engelliyim görüyor. Vicdansız sanki çok paramız var da bunu aldık şimdi başka bir şanzımancıya götürsem o da öpmeye başlar beni diye korkuyorum. Ama bu adama gidiyor geliyor birşey değişmiyor. Paramı istesem vermeyecek ne yapacağımı şaşırdım. Bir yol gösterecek yok mu
Slm lar öncelikle çok geçmiş olsun Allah beterinden saklasın ,sanki yeni bi usta araştırsanız iyi olacak gibi yani zor bi durum Allah kolaylık versin ,saygılar.
Çok teşekkürler hocam. Helalinden çalışan bir otomatik şanzıman ustası tavsiye edecek var mıdır diye buraya da yazayım dedim. İnşallah bir yol gösteren olur. Psikolojim de bozuldu