Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1996 model sonata

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda zakkoram tarafından 21 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu

1. zakkoram

zakkoram Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    selam arkadaşlar.ben 1996 model sonata aldım..araçta hafif bir rolanti sorunu var.benden önceki sahibi serviste motoru elden geçirtmiş..ama yinede hafif bir rolanti sorunu var.araçta sıralı lpg var..bazen kalkıslarda tıkanma yapıyor..pır pır tekleyip gitmiyor.çok kafama takılıyor bu konu.servis hyundailer genellikle lpg yi sevmez dedi...tüpçüde rolanti problemine baglıyor bu olayı..bana bu konuda nasıl fikir vereceksiniz..ne yapmam lazım..servise götürdüm bilgisayara bagladılar..olacak sekli bu son durumu bu dediler..birde sürat yaptıgımda sanki motor sallanıyor gibi. lastiklerdeki balans bozuklugu gibi sarsıntı veriyor..bu konu hakkındaki fikirlerinizi bekliyorum

2. Misafir

Misafir Guest

Öncelikle hayırlı olsun. Bana soracak olursanız önce buji ve buji kabloları ve hava filitresinibi değiştirin, daha sonra tekrar bi ayar yaptırın. Balans bozukluğunu 90 - 100km civarında direksiyonda hissedersiniz, yani direksiyon titreme yapar, motor sallantısı için motor kulaklarını bi kontrol ettirin.

3. zakkoram

zakkoram Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    COSKUN ABİ TSK VERDİGİN BİLGİ İÇİN..BUJİLERDEN ÇIKTI HATA..2 SİLİNDİRİN BUJİSİNİN UCU KAPANMIS..İYİ BİR USTAM VARDI ONA GÖSTERDİM.DAHA ARACI ÇALIŞTIRINCA ANLADI SORUNU..AGIZLARINI AÇTI AYARLADI TAKTI SORUN BİTTİ..ŞU AN 110 KM HIZA ULASINCA ABS LAMBASI YANIYOR..STOP EDİP ÇALIŞTIRINCA LAMBA SÖNÜYOR..LAMBA YANDIGINDA ABS DEVREDIŞIMI KALIYOR ACABA..BU SORUN NEDEN OLABİLİR

4. Yunus KINALI

Yunus KINALI Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aracınız size "yavaş git yoksa sizi abs de kurtaramıycak az sonra" demek istiyor olmasın sakın.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

5. Misafir

Misafir Guest

Sevgili dostum, araç hakkında bilgim olmadığı için net bir cevap veremeyeceğim, sonra yanlış yönlendirmiş olurum, en iyisi servise danışmak. Birde yazılarında küçük harf kullanabilirsin.

6. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    hyundai ler lpg ile en çok kullanılan arabalardır. servis halt etmiş. ankara da dağ taş hyundai accent era taxi dou ve neredeyse hepsi lpg li..keza eski modellerede lpg siz binen pek yok.

lpg taktırınca check lambasıda yanmaz ama bir çok arabada fakir yakıt tan yanar

7. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    bencede yetkili servise bi götür,hi-scan cihazıyla bakarlar heralde

8. zakkoram

zakkoram Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    selam tekrardan arkadaşlar..otomatik vitsin ön tarafında bir dügme var..üzerinde p ve n gibi rakamlar yazıyor..ne oldugunu anlayamadım..2 devre bir dügme..bu konuda fikri olan varmı acaba..sonata-1996 model otomatik vites..zamanda olmuyorki servise gidip sorayım..bilgisi olan var ise yardım istiyorum

9. rain67

rain67 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Birol YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    selam o düğme power-normal düğmesi power de araç vites devirlerini üstdevirlerde yapıyor daha diri bir gidişi oluyor tabiki buda üst devirleri kullanmak olduğu için yakıtınızda artış olabilir hem şanzımandan hemde motordan maksimum verim alınabiliyor diğeri her daim kullanmanızgereken seçim oluyor yani normal(N) seçeneği...

10. zakkoram

zakkoram Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    selamlar tekrardan..aracımla ilgili küçük bir sorun var..yardımınıza ihtiyacım var..bayramda gezmeye gittik..hiç bir sorun yoktu..250 km yol yaptıktan sonra araçta ilk kalkısta pır pırlama oluştu..gaza basıyorum patlatma yapıyor..titreyerek zorla kalkıyor..1996 model sonata...otomatik vites...boşta çalışması güzel pek belli olmuyor..ama vitese verdigimde pırpırlamaya başlıyor..çogu zamanda stop ediyordu..memlekete döndüm tamirciye çektim..bujileri degiştik..pek olmadı desem yeri var..ayar felan ile ugrastılar yinede pek olmadı gibi..sonra hava filtresinden geşen hortumu söküp gaz kelebegine temizleyici ilaç sıkıverdiler..sanki düzelir oldu..acaba hava filtresi ile ilgili bir sıkıntı olmuşmudur..şu an pek hoş deyil yinede çalışması..bilgilerinizi beklerim

11. zakkoram

zakkoram Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    SELAMLAR TEKRARDAN..06,10,2008 TARİHLİ YUKARDA EN SON YAZDIGIM MESAJIMA HALEN BİR CEVAP ALAMADIM..NEDENİNİ HALEN BULAMADIM..TÜPÜ AYARCIYA GÖTÜRDÜM AYAR ETTİ BİLGİSAYARDA AMA YİNEDE SIKINTI DEVAM ETMEKTE..NE İLE İLGİLİ BİR SIKINTI VAR ACABA ARAÇTA....BENZİNDE BİRŞEY YOK AMA TÜPTE PIR PIR VE IŞIKLARDA KALKARKEN TEKLEME VAR..PATLATMA YAPIYOR..

12. Misafir

Misafir Guest

Patlama'nın sebebi genelde buji ve buji kablolarıdır, ayrıca hava filitresini değiştirmekte fayda var...

Bu Sayfayı Paylaş