Merhabalar yaklaşık 8 ay önce hyundai elentra 1996 model 1.8 otm araç aldım aldığımda aracı checkup yaptırdım araçta arıza görünmedi bende aldım. Sorunlar aldıktan sonra başladı. Aracın hava akışmetresi kırıktı araştırdım . Bulamayınca Amerİkan sitesinden bulup internetten satın aldım. Ürün geldi aracıma taktım ancak map sensörü takıldıktan sonra araç aracın gaza bastığımda sıkıştırması geç olsada oluyor ancak herhangi bir sebepten dolayı yavaşladığım da aldığım hava akişmetre takılı iken araç rölantisi bozuluyor sonrada araç vitesde iken istop ediyor. MAP sensörü ( hava akişmetre ) fişini çekip çalıştırdığımda gazda hiç bir sorun olmuyor ancak bu kezde çok yakıt yakıyor. yetkili servise götürdüm bilgisayara soktum hiç bir arıza vermedi. aracın buji kabloları orjinal geldi. Ateşleme bobini sıfır gaz kelebek sensörü sıfır map sensörü sıfır eksantrik okuyucusu sıfır bujiler sıfır ancak halen sorun devam ediyor araç çalışır durumda iken map sensörü fişi çıkıkken kalkışlarda titreyerek vurarak kalkıyppr ancak 2000 devirden sonra araç titremeyi kesiyor. Map sensörü takılı iken kalkışlarda ilk önce gaz yemiyor gaza biraz daha bastığımda bu kez sıkıştırma çok olduğu için fırlayarak kalkıyor. Bu sorunu çözen bir usta olmadı herkes aynı şeyde birleşmiş tesisatta olabilir diyorlar eee bakın diyorum. Sonuç yok. Çıldırmak üzereyim bu sorundan muzdarip olan başka nir 1996 kullanıcısı varmı varsa sorunu çözebildi mi bu konuda yardımcı olurmusunuz. aldığımdan beri 2500 tl civarı sırf bilgisiz insanlar yüzünden harcadım. daha fazla harcayacak gücüm yok . soruma cevap verecek biri var mı acaba şimdiden teşekkürler