Merhaba arkadaşlar, Ben Hyndai ailesin yeni katıldım, Arabam 1996 model gls, aracımdan çok memmunum, sormak istediğim şu; Bu araca LPG takdırmak istiyorum ama ne tür LPG takdırmalıyım? Bir gurup sıralı sistem yaptırmalısın diyor. başka bir gurup ise sıralıya gerek yok düz yaptırabilirsin diyor, ben de kararsız kaldım, konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
90 HP, 12V 1.5 cc üstten tek egzantrik SOHC motor Enjeksiyonlu Tabiri caiz ise TAŞ gibi bir motor sahipsiniz. 1.Kesinlikle SIRALI taktırın. 2. Markadan ziyade servis ve hizmeti en iyi olan markayı seçin. yok zart.. marksı ucuzmuş yok zurt markası iyi imiş bana göre hikaye. En iyi markalardan TARTARIN in güneydoğuda servisi olmayınca ATIKERE dönen oldu 3. Manifolt u deldirerek düz taktırmanız durumunda sorunlar yaşama ihtimaliniz çok yüksek. KİŞİSEL olarak tavsiye etmiyorum.
ogün abi ye katılıyorum.. önemli olan markadan ziyade servis ağının olması.. ve kesinlikle sıralı sistem...
Bir de sıralı ile düz arasında çıkan bir sistem varmış, yeni çıkmış, konu hakkında fazla bilgim yok, bu sistem hakkında bilgisi olan var mı acaba?
kardeş bendede senin aractan var yakın zamanda taktırdım atiker marka.. şuan için bir sorun teşkil etmedi henuz.. yakıtıda 200 krş yakıyor km de.. 10 lt lpg ile ş.içinde 100 km gidersin..
sıralı taktırdım,düz olan bizlere olmaz sakın tek nokta yapalım ucuz olur diyenlerede kanma manifolta delik acıp bir düzenekle seni kandırırlar sonra binpişman olursun..simit takarsan ki sorcaklar sana lastiği unutman gerekecek ozaman.. yada bagajda çirkin görüncek lastik
Sonunda sıralı takdırdım, eko marka. Ben BRC istemiştim ustam ise EKO nun daha uygun ve daha performanslı olduğunu söyledi ve Eko marka LPG takdı. Krom alaşımlıymış, performans konusundaki izlenimlerimi burada açıklarım.
UZun süre test ettim, tüketim de diğer markalardan farkı yok sanırım, ankara da şehir içi 21-22 kuruş yakıyor, performansı ise aldığım gaza göre değişiyor, bence en iyisi opet den almak, lpg de istediğimi bulamadım açıkçası. ayrıca 30 litrelik depo takdırdım, stepneyi çıkartmaktan daha iyi bence.
ankarada lpgnin ucuz olduğunu düşünürsek fazla yakmış diyebilirim. isterseniz ayarlarınızı kontrol ettirin. birde yeni taktırdıysanız ilk 1000 km sonra biraz düşer deniliyor ne derece doğru bilmiyorum. lpgyi opetten alırsanız bir süre sonra lpg filtresini değiştirmek zorunda kalabilirsiniz. benim önerim katkısız lpg kullanın.
Önerileriniz için teşekkürler, BP den aldım iki gün önce, yarısı uzun yol olmak üzere 171 km yol yaptım bu gün tekrar opet ten aldım 29.30 TL tuttu, kısacası kaba bir hesap ile km de 16,5 kuruş yakmış, ama gazın kalitesinden midir bilmiyorum çekişi çok düşüktü, opet gazının sonucunu da bittikten sonra yazarım artık.
arkadaş bende 95 gls aldım. üzerinde normal tüp var.aldıgıma pişman oldum.ilk önce hava filitresini patlattı.arkasından hava akış metreyi patlattı.tavsiyem kati suretle normal tüp taktırma ... yakıtta tasarruf yok nerdeyse benzinle aynı yakıyor. atiker veya brc sıralı sistem taktırmanı tavsiye ederim. Düzenleyen : muzaffer9096
selam arkadaşlar araba kullanış bakımından güzel ama yardıma ihtiyacım var 1_bilgisayara baglamak için kullanılan söketi yok taktırabilirmiyiz. 2_hava akış metre patladı en uygun nerden alırız. 3_araba marş bastıgı hade çalışmıyor,neden olabilir. 4_7 yıl normal tüp ile kullanılmış,hangi marka tüp taktırayım.YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.
1- o soketin girişidireksiyonun sol tarafındaki gözün üst kısmında yer alıyor. eğer yoksa çıkmacılara bakabilirsiniz. 2- en uygun yine çıkma yada yansanayi bulursunuz. 3- normal sistem tüple alakalı bir durum olabilir. buji - buji kablolarını kontrol edebilirsiniz. 4- ben accentte lovato kullanıyordum. şimdi atiker kullanıyorum. ikisinde de herhangi bir şikayetim yok. ama atiker fiyat yönünden da avantajlı olduğu için atiker tercih edebilirsiniz. montajını iyi bir yere yaptırırsanız sorunsuz kullanırsınız. Düzenleyen : mursel_balci
Opet ten tam depo aygaz aldım, çekişi muhteşem, benzinden daha performanslı neredeyse, tamamı şehir içinde 31 LT gaz ile 256 Km yol yaptı, uzun yolda 300 olur diye düşünüyorum, 1000 km bakımı var gidince ustaya soracağım opet-aygaz hakkındaki düşüncelerini. Bu arada dün de petrol ofisinden milangaz aldım, onun da çekişi fena değil, sonucu bitince yazarım, bir de bizim arabalar için kesinlikle sıralı sistem şart, düz hiçbir şekilde randıman vermiyormuş, zaten sıralı ile düz arasında 200-250 Tl oynuyor, değmeyeceğini düşünüyorum.
Son durum: Aracın 1000 km bakımı ve ayarı yapıldı, tam depo ile uzun yolda 420 km yol yaptı, 32 litrelik depo ile, 90 - 100 km sabit hız. Hiç de kötü değil ....Bir de şunu öğrenmiş oldum; LPG takılır takılmaz yüksek performans beklemeyin, 1000 km den sonra yapılan ayar ile rayına oturuyor sanırım...
Bir son durum daha: Tam depo (32 litre) ile İstanbul a gittim, 90-110 km sabit hız ile 476 km yol yaptı. İşte bu mükemmel...