Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1996 Elantra Silecek Sürekli Çalışma Sorunu

'Elektrik & Elektronik Sistemler Sorun Ve Çözümleri' forumunda murattanis tarafından 9 Ekim 2016 tarihinde açılan konu

1. murattanis

murattanis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Murat TANIŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Merhaba arkadaşlar,
    1996 model 1.8 elantramda ilginç bir sorun ile boğuşuyorum. Gecen hafta araç yolda giderken ECU sigortasını attırdı. Zar zor saga attim kendimi. Hızımda 90 km falandı. Araç çalışmadı. Direksiyon altındaki kablolar falan acayip ısınmıştı. Usta bulduk atesleme yapmiyor dedi ve benzin pompasi gitmis dedi. benzin pompasının kabloları eriyip şase yapmış. Neyse pompa ve kablolar yenilendi ama bu sefer silecek kontağı çevirir çevirmez çalışıyor el frenini indirsem bile lambası sönmüyor. Usta kol arızalı dedi. Kolu söktük kontrol ettik sağlam. Kolun fişini çıkarınca silecek duruyor. Takınca silecekler sürekli çalışıyor. Bu arada cama su atan motorun çalışmadığını fark ettim. Bi baktım motor dağılmış üst kabloların takıldığı kapak boşta sallanıyor. Size sormak istediğim silecekte role var mi? Yada anlattığım arıza ile ilgili ne önerirsiniz. Şuan silecek sigortasını çıkarttım öyle kullanıyorum. Şimdiden değerli öneri ve bilgileriniz için teşekkür ederim.

2. murattanis

murattanis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Murat TANIŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    arkadaşlar,

ilgilenenler için konuyla ilgili silecek su motorunu değiştirince düzeldi. fakat şimdi arızayı tekrarladı. şuna kontak çevirince su fiskiye ve silecek sürekli çalışıyor. aynı zamanda el freni ışığı sönmüyor. sorum 1. el freni ışığı neden sönmez. 2. su fiskiyesinin motor neden sürekli çalışıyor. şimdiden yorum ve vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı teşekkür ederim.

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    1. Switch bozulmustur.
    2. Ya tesisatta kacak vardir, yada dugme arizali.

Mobilden gonderildi.

<<bülent>> bunu beğendi.
  4. murattanis

murattanis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Murat TANIŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Merhaba, araçta ki arizayi giderdim. İlk olarak su fıskiye motoruna koldan giden kabloyu iptal ettim. Yerine yeni kablo çektim. Koldaki ilgili kabloyu kesip yeni çektiğim kabloyu bağladım. Aynı kablodan etacm modulune giden kabloyu da iptal ettim yeni kablo çektim şuan sorun yok. İsin garibi sanayide ustalar kol bozuk orası bozuk burası bozuk diye dünya fiyat çıkarttılar. Bi tek el freni ışığını halledemedim. Oda hidrolik yağ eksiltmis frenciye baktiracagim.

Bu Sayfayı Paylaş