Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1994 H 100 super saloon

'H100 Forum - Club' forumunda tutange tarafından 8 Şubat 2009 tarihinde açılan konu

1. tutange

tutange Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar 1994 model Hyundai super saloon bir araç buldum. Almayı düşünüyorum. Çok temiz. Koltuklar çok fonksiyonlu. Almaktaki amacım hem özel araç gibi hemde tatil için. Ama kafama takılan bazı sorular var. Bunlar
    ruhsatta kapalı kasa kamyonet çift sıra koltuklu yazıyor. Bütün camlar açık. Piyasası nedir?
    Yakıtı nasıldır?
    Birde ruhsatta 1510 kg geçiyor. Buyüzden vergisi yüksek. 10 kg düşük gösterip ruhsata işletmek mümkünmüdür? Neler gerekli. Acele yardım ederseniz çok memnun olurum.

2. Misafir

Misafir Guest

Vergi'nin ağırlıkla ilgisi yok'ki....

http://www.gib.gov.tr/fileadmin/images/mtv.html

Pardon ya, "kamyonet" ibaresini görmemişim.....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

3. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Günaydın...İyi pazarlar herkese.
    Öncelikle almak istediğiniz aracın koltuk sayısı sanırım 5+1 ve tüm camları açık konumdadır. Bu durumda aracınızın ruhsatında "kamyonet" olarak geçse de, sanırım 2004 yılından sonra bu tip araçları devlet "panelvan" statüsünde vergilendiriyor. Çünkü birçok vergi dairesinde "kapalı kasa çift sıra camlı kamyonet" statüsündeki doblo, partner, kangoo gibi araçların tamamı "panelvan" vergisine tabiidir.

Ancak yinede, "kamyonet" statüsünü kabul etsek dahi, bu seferde bahsi geçen ağırlık dilimi aracın ağırlılğı+taşıma kapasitesi şeklindedir. Kamyonet statüsündeki en düşük vergilendirme, genel olarak toplam ağırlığı 1.000kg'ı geçmeyen ve taşıma kapasitesi 500kg ile sınırlı olan arçlar için geçerlidir.

4. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    süper saloon h-100 lerin en yisidir.eğer araç temizse tavsiye ederim.

5. tutange

tutange Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hepinize teşekkür ederim illgilendiğiniz için. Tolga bey aracın camları komple açık ama kapalı kasa kamyonet çift sıra koltuklu diye yazıyo. çift sıra camlı değil. bi sorunçıkarmı. Hararet sanırım devirsiz kullanım (sürücü hatalarından) kaynaklanıyor.

6. DFA40

DFA40 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende yıllarda mıtsubıshı kullandım cok agır yuk attıgımda oldu hıc hararet yaptıgını hatırlamam

92 model koltuklu L300
    96 model (hıdrolık dıreksıyon bu yıl eklendı) L300
    97 model panelvan L300 (elektrklı cam bu yıl eklendı)
    98 model cıtyvan L300 (su an nette bı galerıde satılık bu aracım)

bunları kullandım ve hep uzun yolda

Bu Sayfayı Paylaş