Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1994 1.6 excel LS benzin pompası problemi

'Excel Forum - Club' forumunda burakerk tarafından 27 Aralık 2009 tarihinde açılan konu

1. burakerk

burakerk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Herkese selamlar saygılar
    1994 model 120.000de olan aracımı 4 yıldır tüpte kullanıyordum
    Tekrardan benzine geçmek durumunda kaldım ve benzin pompası uzun süre kullanılmadığından bozulmuştu.Değiştirdik,uymamış..Çalışmıyordu araba bazen.Yenisi takıldı hortulmarı ters takılmış yine randıman vermedi,son olarak düzeltildi 1 ay kadar sorunsuz çalıştı.Şimdi bir problemim var
    1 aydır ne yapacağımı şaşırdım ustalardan yardım bekliyorum;
    Sorun şu araç uzun süre dur kalk yapınca stop ediyor.15dk bekleyince tekrar çalışıyor
    Birde yüksek devirde(80km/st ve üstü) ve bi saat kullayım aniden devir düşüyor,gaz kesiliyor.Sanki motor benzin akışını durduruyor.15dk bekleyeyim yine çalışıyor ve 60-70i geçmeden gidersem hiç sorunsuz saatlerce gidiyor

Bu sorunun nedeni ne olabilir acaba,deneyimli arkadaşlardan cevap bekliyorum

Araç yine bugün gaz kesti,stop etti.Bende hemen kaportayı açtım.Benzin filtresine gelen 2 hortumuda söktüm
    Aracı öyle çaıştırtmaya çalıştım ve gelen giden varmı izledim.Benzin gelmiyordu.(Yarım saat kadar sonra kendiliğinden çalıştı)
    Benzin pompası uymamışmı,yoksa aracın ECU su mu kapatıyor benzin pompasının çalışmasını çözemedim lütfen yardım

Not:Aracın radyatörü full temizlendi usta tarafından sıfır gibi oldu,hava filtresi yenilendi,yağ filtresi,benzin filtresi yenilendi.

2. tnykrtlc

tnykrtlc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Tunay Kartalca
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    muhtemelen yine yakıt pompasındandır. çok ufak bir delinme varsa düşük hızlarda size yetebilir ama yüksek hızlarda aracın devri ile aynı orantıda çalıştığı için benzini yetiştiremiyor olabilir.
    Benzer sorunu 1 hafta önce bende yaşadım. yakıt pompamdaki membran tamamen yırtılmış. ama henüz değiştirmedim.
    Tavsiyem orjinal yakıt pompası bulup işini bilir bi ustaya taktırman. İstanbulda isen Sn. Çoşkun Uçar Bey sana yardımcı olabilir sanırım.

3. burakerk

burakerk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sorun tekrar etti.Bende açtım kaputu benzin filtresini söktüm içinden bi avuç toprak çıktı.Sonra araba biraz düzeldi halada aynı sorun tekrar etmedi umarım sorun bundandır.Forum manığına uyacak şekilde,kesinleşirse tekrar buraya bildireceğim
    Cevap için teşekürler

Bu Sayfayı Paylaş