benim 1993 model Hyundai excel 1.5 gls aracım var. araç ilk çalıştırmada çalışıyor ancak biraz ısındıktan ve biraz gaza yüklendikten sonra tekleme yapıp stop ediyor. aracı sürekli lpg ile kullanıyorum yıllardır hiç benzinde çalıştırmadım. bosch car servisinde sorunun distiribütör ve ateşleme bobininde olabileceğini düşünerek ateşleme bobini ve yow jung marka distiribütör ile değiştirdiler. ancak bu sefer araç hiç çalışmadı. kendi üzerindeki distiribütör ile çalışıyor fakat stop ediyor. yow jung marka distiribütör bildiğim kadarı ile orijinal bir distiribütör. neden böyle yapıyor anlamadım. sorunu bir türlü çözmedik bilgisi olan arkadaş varsa yardımcı olabilirmi acaba?
İyi günler .Buna benzer bir sorun bizimkinde de vardı ama şöyle. Araç 2300 devirden sonra sallamaya başlıoyordu ve devrini yükseltmiyordu.Distribütör yuvası yalama olduğu olduğu için belli devirden sonra titreşerek ayar kaçırıyormus.Klavuz matkapla biraz genişletip daha kalın vida taktırdık düzeldi.Belki sizin araçta da bağlantı yerinin yuvası yalama olmuş olabilir.