Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1992 Elantra Beyin Yardım!!!

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda Mad Heart tarafından 14 Haziran 2009 tarihinde açılan konu

1. Mad Heart

Mad Heart Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aracımı çalıştırdım ve torpidodan duman çıkmaya başladı.Göstergeler falan sökülüp kablolar kontrol edildikten sonra beynin bir devresinin yandığı söylendi.Çıkma beyin 600 liraya buldum.Fakat onunda 2 gün sonra yanmayacağının garantisi yok.Sıfır serviste garantili fakat 2.600 lira+KDV.Siz ne önerirsiniz?Tamir içinde bostancı sanayiye götürdüm.Tamir edemediler. Parça kodu:39110-33070 Kefico marka.
    Düzenleyen : Mad Heart

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,971
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Geçmiş olsun, çok iyi bir elektronikçiye götürüp neden yandığını tespit ettirebilirsiniz. Bundan sonraki aşama eğer sensör bacaklarına ait bir çıkıştan gelen akımda sorun varsa ilgili sensör değişmelidir. Birazdüşününce normalde akım koruması ve sigortası olan beyinin yanmasına tek etken sensörler üzerinden gelen yüksekakım diyebilirim. Selamlar.

3. Mad Heart

Mad Heart Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Teşekkür ediyorum,dediğinizi yapacağım.İnşallah elektronikçi işi çözer.

4. alpozturk2002

alpozturk2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    3000 tl verip beyin takacağıma kendi beynimi takarım daha iyi:)

5. valerina

valerina Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    2

39110-33070 yamışsınız ama 39110-33470 olmasın kodu bir daha bakın

6. csysnt

csysnt Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba,
    Bu sorununuzu çözebildiniz mi acaba? Bizim de oyle bir sorunumuz var, ama 2.el 39110-33070 bulamıyoruz bir türlü. Yenisi de belirttiğiniz gibi çok pahalı. Tecrübe etmiş biri olarak belki yardımcı olabilirsiniz??
    Teşekkürler,

7. Mad Heart

Mad Heart Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba sorunu yine bostancı sanayide çözdüm.400 liraya tamir ettiler.Fakat rölantide ara sıra düzensiz çalışmaya devam etti.özellikle klimayı açtığımda stop ediyordu.açıkçası araçtan o günden sonra soğudum.ve sattım.bu o kasa elantraların kronik problemi.size geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.inşallah sizinki istediğiniz gibi olur.yaptırdığım yerin adresini isterseniz tarif edebilirim.ayrıca benim yazdığım kod beynin üzerinde yazan kod.fakat hyundai servislerinde arada çok zaman geçtiği için o kodla bulunamıyor.yeni bir kod vermişler.size tavsiyem satıp accent falan alabilirsiniz.ben biraz para biriktirip öyle yapacağım.iyi günler.

8. csysnt

csysnt Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Öncelikle bu kadar hızlı cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim, bostancı sanayinde tamir ettirdiğinizbu yerin tarifini alabilirsem çok sevinirim, bostancıdan biriki benzer kodu olan parçatemin ettikama olmadı, belki sizin yaptırdığınız yer tamir edebilir, araba bir yürür hale gelse biz de satmak istiyoruz, bir de servisinverdiği kodu da belirtebilirseniz çok sevinirim. Çok teşekkürler,
    Cem
    csysnt@gmail.com

9. mehmet83

mehmet83 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    oto elektirikçilerine gitmeden normal tv vs yapan elektronikçilere gidip kapasitor diyot direnç gibi entegre elemanları ölçüm yaptırsanız iyi olur.

10. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,971
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  11. csysnt

csysnt Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Teşekkürler, peki bu konudaönerebileceğiniz ya da bildiğinizelektronikçiler varsa iletmeniz mümkün mü? Reklam olur derseniz özel de gönderebilirsiniz.

12. mehmet83

mehmet83 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

gördüğün üzere motorun ecusu 4g61 motorun ecusunun çakması. yani yazılım kontolü olan biosa sahip değil. bu senin işini dahada kolaylaştıracaktır. missubishi logolu iki entegre bozuk değilse tamiri olur. muayer olarak 4g61 motor ecusu bulursan bir dene senin makineye uyar. hatta mitsubishi servislerine bu olayı anlatabilirsin onlar bu motoru daha iyi bilirler çünkü motor hyundainin değil mitsubishinin. Gelelim tamir olayına ben istanbulu bilmiyorum bu konuda sana yardımcı olamam izmirde olsaydın bu konuda bilgisine güvendiğim arkadaşıma yönlendirirdim. ama devre basit gözüküyor multimetre kullanmasını bilen herkes rahatlıkla devre elemanlarında bozukluk olup olmadığını anlar...

http://img242.imageshack.us/i/ecuhyundaiandmitsubishigb7.jpg/#q=4g61 mitsubishi ecu
    Düzenleyen : mehmet83

13. Mad Heart

Mad Heart Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Bostancı sanayi girişi değilde bir sonrakinden sağa döndüğünüzde(Greenpark otel ve isviçre hastanesinin olduğu sok) greenpark otel sağınızda kalıyor oteli geçince 4 yol ağzı gibi bir yer var.sağdan dönüyorsunuz,köşede büfe var zaten sokağa girince solunuza bakın güneş oto elektronik diye biryer.karşısında oto yıkama egzostçular falan var.Zaten orda sorsanız söylerler.bulamazsanız beni 5326422148 den arayabilirsiniz.ismim hüseyin.tv tamir eden elektronikçiye bende götürdüm fakat anlamıyorlar.anlamamaları normal,çünkü ben aracı 1 gün güneş otoda bıraktım.sadece beyni söküp tamir etmiyorlar aracın üzerinde test yapıyorlar.arabayı aldığımda merak edip beyni açtım yanan devreyi alttan incecik bir bakır telle başka bir yere bağlamışlar.yani nasıl söyleyeyim,by pass gibi birşey yapmışlar.bana sağlıklı gelmedi fakat araç çalışıyo gidiyordu,sonradan rölanti bozuldu bende uğraşmadım açıkçası.benden bu kadar:))Yardımcı olabildiysem ne mutlu.kolay gelsin size.bu arada yeni kodu hatırlamıyorum.öküz ölünce ortaklık bozuldu,herşeyi attım çünkü bir kağıda yazmıştım:)))

14. csysnt

csysnt Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    valla bu resimdekinden daha çok benzeyeni(39110-33050) de denedik ama olmadı, çalıştırdı aslında ama enjeksiyonları tamamen açmış,yakıtı içiyormuş resmen,bu 33050'yi çok görüyorum internette falan da ama 33070 nerdeyse hiç yok, acaba muadil numarası mı var?
    Siz yine de İzmir'deki bildiğiniz yeri de iletirseniz sevinirim, orda abim var, onun aracılığıyla ulaştırırım belki oraya.

Bu Sayfayı Paylaş