slm arakadaslar benım 1991 exsell ım ın arka cam resıztansı calısmıyor yaptıhım tespıtte arka cam resıstansı sahlam olctum ondekı torpıdodakı dumesı de sağlam gozukuyor yanlız duhmeye basınca bastıhım yerde kalmıyor ama uclarını olcunce basınca temas ettıhı olculuyor acaba bır yerlerde role gıbı bır parcamı var da o mu bozuk duhmedekı led lamba yanmıyor basınca bu tıp bı sorunla karsılasan varmı bana bu konuda yardım ve fıkrı olan arkadaslardan yardım beklıyorum
Benim cam resistanslarıda çalışmıyor. Camlar için buğu önleyici aldım. Ayda bir ya da 2-3 haftada bir sürüyorum. Cam fiyarı benim hb pahalı. 100-150 TL gibi olsaydı değiştirecektim. 10 tl'lik buğu önleyici bana 2 sene yetiyor. Yazın kullanmadığım için tabi.
hocam excellerde buğu çözücü düğmesi basıldığında basılı kalmıyor röle devreyi açıyor 15 dk gibi çalışıp geri kapanıyor gösterge de sarı renkli ısıtıcı işareti çıkar cam ve buton sağlamsa büyük ihtimalle rölesi arızalıdır bir ihtimalda şoför kultuğu altında siyah kutu içinde zamanlayıcı devre var orda sorun olabilir.
slm arkadasım bu cam rezıstans rolesı nerde ve hangısı sıgorta tablasının ustunde bı kactane role var ama hangısı bılgın varmı yardımcı olursan sımdıden tsk ederım saygılar
Sol ön koltuğun altında rezistansın zaman ayarlamasını yapan bir ünite var. onu bir kurcalayın isterseniz. göstergede sarı razistans lambası yanıyor mu?
cevaplarınız ıcın tsk ederım arıza gıderıldı sıgorta tablasının en ustundekı sıgorta yanmıs temızlendı yenı sıgorta takıldı sımdılık calısıyor