Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1991 Elantra Hararet Müşürü Sorunu

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda elantra91 tarafından 27 Temmuz 2018 tarihinde açılan konu

1. elantra91

elantra91 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Arkadaşlar elimde 1991 modele baba yadigarı elantra var su kaynatma sorunu vardı yaptırdım kapakta çatlaklar falan varmış yaptırdım ancak tam randuman alamayacağımı biliyorum.. Her neyse elimden geldiğimce arabayı düzeltmeye çalıştım şu ana kadar sıralı tüp sistemi de dahil 7.000 tl harcadım daha da harcayacağım. Sağdan soldan az kullanılmış trim parçalarını buluyorum resimler için ayrı bir başlık atarım. Benim sorunum rahmetli gösterge bozuk diye eski kamyonların taktıklarından cıvalı çalışan aşağıda resimden takmıştı. Ben göstergenin bozuk olduğunu düşünerek yeni bir tane daha gösterge aldım..Sonra da aracı orjinal şekilde eski hararet müşürünü taktım..ancak gösterge sürekli 70'lerde takılıyor 82'lik termostat taktım.Sonra müşür arızalıdır dedim fan müşürü aldım termostat üst kapak a uygun..Orjinali bulamadım ancak amerikadan sipariş edecem 23 dolar gibi bir fiyatı var..Acaba ben nerde yanlış yaptım..Kontağı açtığımda hararet müşürünün soketinden elektrik geliyor ancak ben eski hararet müşürünün soketini kestim yeni aldığım hararet müşürüne bağladım açıkcası artı yada eksi olarak emin bir iş yapmayarak direk bağladım..Sorun şurda yenisinde de eskisinde de aynı motor ısınınca otomatik 70'de kalıyor..Soketi çkarıyorım tekrar kontağı çeviriyorum yine aynı ama soğuk olunca en dipte gösterge..Bana ne tavsiye edersiniz? elimde elantranın tüm tesisat şeması var. Zaten elektronik kumandalı aynaları öyle taktım. Araçta cruise kontroldan tutun da klimaya kadar tüm tesisatların hazır olduğunu gördüm tak çalıştır..Yardımlarınız bekliyorum..

Bu Sayfayı Paylaş