Arkadaşlar herkese merhaba! Bir kaç hafta önce i30 1.6 CVVT Prime Otm. aldım. Sanırım daha önce Style Plus şimdi ki adı ile Prime diye satılıyor. Bu paket içerisinde gelen 17" jant ve lastikle ilgili bir çok sorun okudum. 225/45R17 ölçülerinde ki lastik belkide Kumho olan markasından da dolayı içeri çok fazla ses vermesi ve zaten sert olan süspansiyonu adeta deyim yerindeyse at arabası gibi yapması kaçınılmaz olmuş. Böyle konuştuğuma bakmayın araçtan çok memnunum. Sadece lastikler hariç! Sorum; 17" orjinal lastiklerini, aynı ölçüler de yada farklı ölçülerde Michelen Bridgeston Continental vb. daha kaliteli lastiklerle değiştirme yaparsam bahsettiğim sorunlar gözle görülür derece de azalır mı? Bu tarz bir değişiklik yapan kimseler varsa, görüşlerini paylaşmalarını rica ederim. Teşekkürler.
Konuyla ilgili her hangi bir cevap alamayınca, olayı tekniğe taşımayı düşündüm. Belki de konuyu en başta teknikte açmam daha doğru olurdu. Sonuçta lastik jantın sadece bir araç modeline bağlı bir konu olduğunu düşünmüyorum. Saygılar.
İyi günler i30'un ilk testleri yayınlanırken neredeyse tüm dergiler bu soruna değinmişti. Araç çok sert hale gelmiş demşişlerdi. Hatta bir alt donanımdaki 16" li hali çok daha iyi diye yazmışlardı. Bende Acaba 16" jant ile alabilir miyim diye sormuştum. Olmaz bu var dediler.. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif Sonra Accent Era aldım. Şimdilerde 16" OZ leri düşünüyorum ama yol sesi artışı ve süspansiyon sertliği yüzünden şüpheliyim.