17 Ağustor Marmara Depreminde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor, kalan ailelerine başsağlığı diliyorum.... Bugün tam 11 yıl oldu.
Benim ilk görev yerim İzmit Gölcük ilçesidir. Eylül sonunda göreve başlamıştım. 15 gün sonrada Afet Bölge Koordinatörlüğünde görevlendirildim. Değirmendere ve gölcük sokaklarını gezerdim geceleri...İnanın korku filimleri gibi sahneler vardı. Karanlık, çaresizlik, acı...Evet depremi yaşamadım ama, inanın o insanların neler çektiklerini tam 2.5 yıl görme şansım oldu...Allah milletimize bir daha böyle bir acı vermesin...
seneler ne cabuk geçiyor. allah insanlara unutma gibi bir duyguyuda vermış, ben o günleri hatırladıgımda güzel şeyler aklımda kaldı genede. benim ailem ablamla bizi bir yere göndermediği için akşamları 15-20 arkadaş bizim çadırın önünde toplanır, geç vakitlere kadar muhabbet ederdik. allahtan ne mal ne can kaybımız olmadıgı için belkide kolay unuttum ama o zaman tuttugum günlüğe baktıgımda hergün ölüm korkusu yaşıyormuşum. allahım ölenlerin günahlarını affetsin ve birdaha bu kadar zor bir olayla sınamasın. ekmegin tanesini 10-20tl den karaborsa satanlarıda bildiği gibi yapsın
Tüm hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ALLAH'tan gani gani rahmet, Yakınını kaybedenlere büyük sabırlar dilerim.
Allah sevdiklerini kaybedenlere ve tüm vatandaşlara sabır versin. Bende bir depremzedeyim mal geri geliyor ama gidenler malesef...
Unutulması mümkün olmayacak,o anı yaşayanlar için çok trajik olan MARMARA DEPREMİ'nde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza gani gani rahmet,yakınlarına başsağlığı dilerim
Bende depremi adapazarı'nda yaşadım, çok şükür bir kaybımız olmadı ama yaşananları ömrüm boyunca kolay kolay unutmam. Malesef kontrol mekanizmalarının sağlıklı çalışmadığı ülkemizde halen daha 1. ve 2. derece deprem bölgelerinde kullanılması uygun olmayan asmolen döşemeli sistemler kullanılıyor. İstanbulda'ki binaların %75'i bu sistem ile inşaa edilmiş. Bu sistem için yapılan statik hesaplara onay veren inşaat mühendisleri odası, ruhsat veren belediye fen işleri, imalatları kontrol eden yapı denetim firmaları ne kadar büyük bir vebalin altına imza attıklarının malesef farkında değiller. AB hayal olabilir ama AB üyelik sürecinde bazı standartların insanımızın daha sağlıklı bir hayat sürmesi için ülkemize adapte edilmesini destekleyenlerdenim. İnşallah geç olmadan bazı şeylerin farkına varabiliriz. 17 Ağustos 1999 depremin hayatını kaybedenler için Allahtan rahmet, geride kalan yakınları içinde sabırlar diliyorum.
Haklısınız Serdar Bey....Depremde arama kurtarma ekibiydim.....2-3 yıl kendime gelemedim....İnsanların boşvermişliği çok zoruma gidiyor....Hala aynı boşvermişlik devam ediyor ya işte o temelli kahrediyor insanı.....Dileğim tez zamanda ayılmamız.......
Huzurumu Kaybettiğim 11.Yıl Allah Rahmet Eylesin Herkeze İstanbuldan Kalkıp Nasıl Gittiğimi Neler GördüğümüAnı Yaşayanlar Bilir AllahGeride Kalanlara Sabır Versin ...
Gerçekten büyük acı , hala unutabilmiş değilim ... allah rahmet eylesin nur içinde yatsınlar ... korku nedir 11 yıl önce öğrendim ...
Yüce Allah hepimizi böylesine büyük acılardan korusun, Allah yaşamını yitirenlere kabir rahatlığı , geride kalanlara baş sağlığı versin...