Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1600 Km yol gideceğim, Eram ilemi Fiesta ilemi gideyim.

'Otomobil Danışma Bölümü' forumunda Turker ERA tarafından 16 Temmuz 2015 tarihinde açılan konu

1. Turker ERA

Turker ERA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    76
    Ad Soyad:
    Turker Ördek
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Merhaba
    1.4 otm Accentimi uzun yolda kullanma fırsatım hiç olmadı. Fakat şehir içi yakıt tüketimi bir hayli yüksek. Ağustos ayında 1600 km kadar sürecek İzmir yolculuğumda Accentimi kullanmalıyım. Maliyeti aşarmı. 1.5 TDCİ fiesta aracı özel indirimlerle budgetten kiralıyabiliyor. Fietayı ben 4,5 litre ortalama ile kullanıyorum. Günlüğüne 72 lira istiyorlar.

Benim çok yakan Accent Era 1.4 otomatik İzmir yolunda ne yakar bilmiyorum. Fiesta kiralamak şu an için daha mantıklı geliyor. Eğer amorti edecekse Era ile devam etmek istiyorum. 1.4 otomatikte uzun yolda ne yakmaktadır. Bu konuda tecrubelerinizi ve izlenimlerinizi zevkle bekliyorum.

Fiesta 2 gün maliyeti : 420 lira
    145 tl kira parası
    275 tl mazot parası

Accent Era şuan ki deneyimlerimle, : 605 lira

Accentim ile izmir yolunda 420 tl altında yakıt masrafı yaparmıyım sizce.

2. Ömer Yiğit

Ömer Yiğit Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    47
    Ad Soyad:
    Ömer Yiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Kendi arabanız varken neden araç kiralıcaksınız ki gaz pedalına hakim olabilirseniz aracınız gayet ekonomik olur uzun yolda

MehmetHan ve Ersin bunu beğendi.
  3. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Otomatik vites bir araç uzun yolda iyi olur , Sedan olmasıda + yönü .

Uzun yolda max 6 lt den fazla yakacağını sanmam.

4. exuberant43

exuberant43 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    541
    Ad Soyad:
    Coşkun ALTAY
    Yaşadığınız Şehir:
    18-ÇANKIRI
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bende kendi aracınızı kullanmanız dusuncesindeyim ayrıca uzun yolda gaz pedalıyla oynamadıgınız sabit hızda kullandıgınız zaman ben sehir içinde yaktıgından daha az yakacagı kanısındayım

5. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,085
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Ayrıca aracı kaç gün kiralayacaksiniz. Günlük 300 km üzerine ekstra para istiyordu sanırım bazı firmalar

6. Turker ERA

Turker ERA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    76
    Ad Soyad:
    Turker Ördek
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Budgetta km sınırı yok. Zaten arba otokoçun Fordu , Firmada Otokoçun. Daha önce 1000 km yol yaptım ücret almadılar. 2 günde 1200 km yol yaptım ford fiesta 1.5 tdci ile . 205 lira yakıtı tuttu.

7. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Bu kadar uzun yol yapılacak ise ben maliyeti ikinci hatta üçüncü planda tutarım seyir emniyeti ve uzun yol keyfi yüksek olan buna göre uygun ve performanslı bir otomobil seçerdim, eğer illa ekonomik olsun dersem gider otobüse binerdim:)

Şimdi accent era halihazırdaki uzun süre kullandığınız arabanız ise zaten uzun yolda bütün sürüş tepkilerini frenlemesini hızlanmasını ezbere bildiğiniz için hem daha kolay hem daha emniyetli hemde daha keyif verici olacaktır elinize oturan araba sonuçta, ama otomatik vites diyorsunuz ve haliyle otomatik şanzımanın sürtünme katsayısı uzun yolda kısa yolda farketmez fazla yakıt sarfiyatına sebep oluyor ama bu araba bu uzun yolculukta tanıdığınız ve bildiğiniz bir araba ve emanet olarak alınacak olan herhangi yabancı bir başka arabanın sebep olacağı sıkıntıları göz ardı etmemek gerek şöför adam her arabayı kullanır derler evet doğru ama aslında tam olarak doğru değil. Hem halihazırdaki arabanızın motorunu rahatlatmış motor, eksoz ve katalitik konvertör gibi yerlerdeki kurum tortu ve pislikleri atmış olurdu.

Dize fiesta yakıt konusunda ekonomik görünerek cazip durabilir ama sonuçta bu da şehirlerarası yola yüzde yüz uyumlu olmayan kısa dingil mesafeli hatchback bir otomobil ve uzun yolculuklarda otobanda yüksek hızda daha stabil ilerlemeyi sağlayan uzun bir dingil mesafesine sahip bir araç değil hatta dingil mesafesi era dan kısa olmalı üstelik yine uzun yolda başarı ve performans sağlayan aerodinamik yapıya sahip değil çünki fiesta hatchback iken era sedan tipi bir araç.

Ben emanet yada kiralık araba ile uzun yola çıkacak olsam ve elimde seçme şansım olsa tercihim ford mondeo, vw jetta gibi benzeri boyutta ve aks mesafesi minimum 2650cm olan 1.6 litre motora sahip 100km ile giderken 35 metrede durabilen bir otomobil olurdu ama öncelik tercihim sürüşüne kolay adapte olabileceğim kaza riskimi minimumda tutabileceğim ve ufak problemleri çözebileceğim anladığım tarzda uzun dingil mesafesine sahip bir araba seçmek olurdu. Yaylana yaylana sarsılmadan 130km hızda koltukta zıplamadan mis gibi giderdim:)

Son olarak söylemek istediğim şey otobanda sol şeritte ilerlerken ufak araba görüp sıkıştıran ve yol isteyen çok olur ama altınızda biraz büyük ve cüsseli bir araba olduğu zaman arkadan selektör yapan sürücüler selektör yapmadan önce iki kere hatta üç kere düşünürler:) Bu bence yakıt ekonomisinden çok daha önemli, elinze tam oturan bir araba daha da önemli.

Bunlar benim şahsi tercihlerim emniyeti ön planda tutup ve sıkıntıları önlemek adına:)

8. Turker ERA

Turker ERA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    76
    Ad Soyad:
    Turker Ördek
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hocam, Accenti yeni aldım, Daha 600 km kullandım. Bahsi konu Fiestayı 5000 km kullandım . Hep kiralık ve 1 yıl içinde 5000 km kullandım. Benim ihtiyacım olan bilgi. Accent Era 1.4 aracımın uzun yolda ne yaktığı. Yabancı kaynaklar 6,2 demiş. Ama sizin yol tecrubelerinize daha çok önem veriyorum. Ayrıca aracımı LPG cevirceğim 2016 yılında.

9. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    O zaman fiesta mı era mı dersek fiesta bu konuda epeyce bir adım daha önde duruyor sizin için:) birde benim şehir içinde 7-8 litrenin altına düşmeyen getz bile Düzce-Gebze yaptığımda nefesi açılıp 5 litrelere inmişti 100 km de ortalama olarak ama otomatik araba 6,5-7 nin altına pek inmez.

10. rundll32

rundll32 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    192
    Ad Soyad:
    OnuR
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Honda
    Ben eramla İzmir bolu arası uzun yol yaptım yaklaşık 2000 km gaz pedalı uzun yolda sakin kullanımda 6.5 lt ye kadar düşüyor araba sizin arabanın otomatik olduğu için uzun yolda çok aşırı fark etme en fazla 1 lt bana göre .şahsen arada ki fiyat farkı 100 TL bile olsa ben kendi arabami tercih ederim.sizde bence kendi aracınız la gidin bende deneyim kazanırsınız aracınızla

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

11. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,085
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    100 110 km hızı gecmezseniz 6.5 7 litre civarı yakar bence. Daha aşağı düşmesi biraz zor bence.

12. Turker ERA

Turker ERA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    76
    Ad Soyad:
    Turker Ördek
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bern hız yapmayı sevmiyorum 90 km hızla gideceğimi söylesem 6,5 tutramı. :)

13. Sadettin

Sadettin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,300
    Ad Soyad:
    Sadettin E.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Fiat
    1600 km deki yakıt farkı maksimum 200-250tl arası olur diye tahmin ediyorum. Yani fiesta yaksa yaksa toplamda 250 tl az yakar. Araç sizde 3 gün kalsa zaten o para çıkıcak sizden. Ben olsam era ile giderdim hemde aracın uzun yol verisini görmüş olurdum.

. . . .

14. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,085
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    O zaman 6.5 litre civarı bir tuketiminiz olacaktir. Bende arkadaşlara katılıyorum toplamda çok büyük fark olmayacaktır. Fiesta ile en fazla 100 lira kar edersiniz.

15. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    benim kendime ait arabam olsa ; bedava başka arabayı verseler ben kendi arabamla giderdim. ne olursa olsun. kapıda araba duracak ben kalkıp araba kiralayacağım. 100 lira fazla olsun benim olsun.

rundll32 bunu beğendi.
  16. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Dizel araba varken, yüksek torkun rampalarda keçi gibi tırmanışı varken ben benzinli arabayla yola çıkmam :)

17. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    7 litreyi gözden çıkarın bence. madem kiralayacaksınız ben olsam focus kiralardım toplamda 100tl fark olsa da değer bence. bizde 1.4 getz otomatik var arkadaşında dediği gibi dizel manuel uzun yolda özellikle ara sollamalarda ve rampalarda bariz daha keyifli olacaktır.

18. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Şimdi sizde era olsa babanızda abinizde de fiesta olsa emanet alacaksanız tamam ama bu şartlarda kiralamaya falan gerek yok diye düşünüyorum. Hele hele Allah göstermesin bie kaza durumunda adamlar aracın her gününün parasını alıyorlar.

D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

rundll32 bunu beğendi.
  19. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    bence kiralamak yerine kendi aracınızla gidin belki 150-200 tl fazla olur ama sonuçta dünya hali bir sıkıntı olsa en azından kendi aracınız emanet aracın sıkıntı halinde derdi çekilmez karar sizin... :)

20. emrex

emrex Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,372
    Ad Soyad:
    emre olgun
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Grandeur (1986-201X)
    Bence bu yazdiginiz rakamlar cok yuksek degerler
    benim 2400 cc 170 hp 1650 kg 4 silindir sonata ile benzinde 110 u gecmezsem 6.5 ile 7 lt arasi yakiyor

Bu Sayfayı Paylaş