19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

16 jant kullananlardan yardım

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda bozbey_26 tarafından 4 Eylül 2012 tarihinde açılan konu

1. bozbey_26

bozbey_26 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    arkadaslar bugun artık jant almaya karar verıp jantcıya gıttım 16 bbs 195,45 lastık ıcımde yıne surtme yaparmı dıye kusku oldugu ıcın jantcıya sordum 3,5 yay takacam surtme ıhtımalını arkalar 9 ofset olacagı ıcın ıkı kısı bınerse yada kasısten gecerken surtme yapar dedı ama arka camurlukları acarsan olay bıter dedı nerde nasıl yapılır derken benı jantları takmadan once bır yere gonderdı camurluk acmak ıcın gıttım durumu anlattım camurlukları acarız boyasını bozmadan dedı 150 lıra ıstedı ıkı camurluga ıyı dedım ama ordakı adamda 16 jant guzel durur ama eraların on takımı z kolu rot kolu kısaca on duzenı cok zayıf bır hafta sonra on takımdan cok dert yanarsın jantları sokmeye kalkarsın sonra gelıp camurlukları kapa deme dedı oylece kaldım ve dondum gerı ıcınızde 16 jant kullanan hatta 16 bbs kullanan varsa bı bılgı verırmı???

2. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    16 ile 15 arasında çok fark varmı??? 15 jant var ama hiçbir sıkıntı yok eğer (çok bir fark yoksa ) sıkıntı olacağını sanmam...:RpS_mellow::RpS_mellow:

3. 59 ZZ 823

59 ZZ 823 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    Yücel Özgür
    Araç Modeli:
    15 Al Dha iyi

4. Murat55

Murat55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    358
    Ad Soyad:
    Murat Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    dediği şey çok saçma bişey ön takımdan dert yanarsın demiş baya bi atmış

5. bozbey_26

bozbey_26 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    dedıgı sacmamı bılemedım acıkcası kestıremedımde o yuzden kullanan arkadas varsa sormak ıstedım yada bılgısı olana, adam yapsa para kazanacak ama o ıyı nıyetıyle akıl verdı ama dogru bılgı ama yanlıs bılgı bunuda ogrenmenın tek yolu bılenlere sormak

6. Murat55

Murat55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    358
    Ad Soyad:
    Murat Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    haklısınız bilen takan illaki vardır forumda mutlaka bilgi verirler :)

7. Murat55

Murat55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    358
    Ad Soyad:
    Murat Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    hazır burda konu açıkken bende bişeyler sormak isterim yumurta kasa hyundai ye 195-50-15 ebatlarında jant lastik takıcam ve aracı 3.5 mm alcattırcam acaba sürtme falan yaparmı banada cvp verirseniz sevinirim

8. Muhammed

Muhammed Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    115
    Ad Soyad:
    Muhammed
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    16" bilmiyorum ama.15" kullanan arkadaşlar var sürtme yapmıyor zaten eralar yere yüksek araçlar olduğu için sıkıntı olmuyor bbs bile.milenyumlarda 15" bile sıkıntı :S

9. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    evet 15 lik jant erada normal bence ...şuan biz kullanıyoruz dediğim gibi...

10. USLANMAZ

USLANMAZ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben 195/45/16 jant lastik kullanıyorum 8,5 ofset bir sıkıntı yok ama zevk meselesi ya16 inc takacaksın yada 14 inc le gezeceksin

11. mgk19

mgk19 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    354
    Ad Soyad:
    Gökhan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    çamurluk açma dediği çamurluk arkasına tahta takoz koyup hafiften çekiçle vurarak dışarı doğru çıkıntı yaptıracak ve bu iş 10 dk anca alıyor.2004 admire me yapmıştı kaportacı.Ama bu iş için 150 tl vermek mantıklı değil.ve araç modeliniz nedir:RpS_ohmy:

12. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    era galiba

13. bozbey_26

bozbey_26 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    onu normal kaportacılar yapıyorda boyayı bozma ıhtımalı var bu gıttıgım yer hafıf ısıtarak sılındır gıbı bı ucu var gezdırerek acıyor boyayı bozmadan

14. bozbey_26

bozbey_26 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:

15. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    lastik yanaklarını ince alırsanız birde geniş şekilli bir 15 lik jant alırsanız büyük gözüküyor... arabayı yormaz hemde galiba büyük jantla yakıt tüketimi artıyor,fren mesafesi artıyor ve hız düşüyordu...

16. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arkadaşım merhaba,

Forumda bir çok yerde bu konu ile ilgili yazım var. Aşağıda jant ve lastikle ilgili aradığınız bilgilere ulaşabilirsiniz...

Öncelikle söylemek isterim ki, aracınızın yakıt sarfiyatının artmaması, çekiş düşüklüğüne sebep olmaması, sürüş güvenliğinin düşmemesi, frenleme mesafesinde tehlikeli sonuçlar alınmaması ve motoru extradan yormaması için, seçeceğiniz jant&lastik takımının orjinal ebat takımınızla aynı ÇAP a sahip olmasına dikkat edin. Bunun için de tercih ediceğiniz ebatlar: 195/50/16 - 195/55/15 (Bu ölçüler nerdeyse birebir orjinal lastik çapı ile aynı) Deneme yapmanız için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

http://www.lastix.com/haberler.asp?nws=14

Şimdi geleyim deneyimlerime :)
    Aracımı aldıktan kısa bir süre sonra 16" Lenso NX marka jant ve kumho KH11 195/45/16 lastikleri takım olarak aldım ve kullanmaya başladım. Yaklaşık 6-7 ay kadar kullandım ve sonrasında sattım. 16" jant aracı güzel gösteriyor. Yol tutuşuna önemli bir etkisi var. Ancak lastik yanakları ince olduğundan Türkiye deki yol koşullarında büyük eziyet. Ya çukurlardan kaçıcaksın yada çook yavaş giriceksin. Tabi hergün gittiğin yoldaki süprizlerden kaçmak oldukça zor :) Bu çukurlar sonucunda sık sık balan ayarının bozulması ve en büyük dert jantların eğilmesi. Sürekli jant başı 25 TL verip düzelttirmeniz gerekebilir. Bunun dışında Yanaklar ince olduğu için ve bizim araçların amortisr sistemi, orjinal yayları iyi olmadığı için araç ince yanak lastikle bildiğin odun oluyor. Çok fazla sarsılıyosun orjinale göre. Bu sebeplerden dolayı 16" Jantı, özellikle 45 yanak lastiği kullanmanızı kesinlikle öenrmiyorum. İlla 16" kullanıcam dersenizde 195/50/16 kullanın en azından yanak genişliğinden yırtarsınız...

Nisan 2012 başından bugüne 15" jant ve 195/55/15 lastikler kullanıyorum. Bunlara ek olarak Eibach Pro Kit 3.5 cm yay takımı ile birlikte aracım müthiş keyifli oldu. Yanak gelişliği 55 olduğu için süpriz çukurlarda bile sıkıntı yaşamıyorum. Jantlarımda eğrilik v.s olmuyor. Yaylardan sonra aracımın konforunda hissedilir bir iyileşme oldu ve artık yola çok daha iyi tutunuyor, Arabanın görünüşüde çok güzel oldu. KESİNLİKLE 15" JANT ve 195/55/15 LASTİK al derim. Jant seçimini yaparken Ofset değerlerine ve ET değerine dikkat et. ET değeri ne kadar düşük olursa jantın o kadar dışarda durur. Örneğin orjinal jantlar ET42, benim jantlarım ET35. Benim jantlarım orjinallere göre dışarda durur. Özellikle ön taraftan bunu çok net görebilirsin. Ofset ise jantın genişliğidir. Benim jantlarım 8 ofset. Bence ideal değer. He bu arada ofsetli bir jant seçiyosan mutlaka jant korumalı bir lastik seçimi yap. Yoksa özellikle kaldırımlara yanaşırken jantın kenarlarını çizersin. Tercihin 7 ofset ve altı olursa sıkıntı olmaz.

Benim aracımın üstünde yaptıklarımı görmek istersen aşağıdaki linkten aracımın ilk halinden bugüne değişimini görebilirsin.
    https://www.hyundaiclubtr.com/showthread.php?17424-Karakuş-Değişmeye-Devam...

https://www.hyundaiclubtr.com/showthr...e-Dış-Bakım...

Umarım yardımcı olabilmişimdir.
    İyi günler...

17. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Umarım yazdıklarım sorularınıza çare olmuştur :)

18. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Gürcan'ın yazdıklarına katılıyorum ... Katılmadığım tek nokta jant ebatı ... 16 hatta 17 de iyidir ... ama kaliteli bir jant lastik takımı ile ... 2500 kilo mercedesin altında 19 jant var lastik yanakları parmağım kadar ...
    Gidip starmax ıvır zıvır lastik alırsan çok çabuk balon yapar ve konfor bulamazsın ... Al goodyearın üst sınıf lastiklerini konfor yol tutuş gör ... Jant yamulmasıda jantın kalitesindendir ... alacağınız yan sanayi bbs yamulmaz mesela dökümdür ... direkt kırılır :D ...
    ofset değerini 8'in üstüne çıkarma ... 8 inç 20 cm eder kullanacağın lastikden bile kalın yani ...

19. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Evvet mirkan doğru bir yönlendirme yaptın.
    Benim kullandığım lastikler çok kaliteli değildi (KUMHO). Büyük orandan onlardan dolayı sorun yaşadım.
    Tabi 19" janta sahip mercedes in amotisör sistemi büyük avantaj sağlıyor ince yanak lastikler için :)

20. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Mercedesde de tüy gibi süspansiyon sistemi yok hani ... cl600'ün amortisörler kaya gibi sert ... veya diğer spor modellerin ...
    Amortisör lastiği korumaya yardımcı değildir ... belki çok az faydası olur ...

Ersin bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş