150 dolardan 50 dolara (1/3) düşen petrol ülkemizde benzinin 5 TL'den 4 TL'ye inmesine (%20) neden oldu. Çok az da olsa birazcık nefes aldığını düşünen halkın sırtına bu defa artan dolar kuru hançeri sapladı, daha kıpırdadı, artıyor, artacak demeden bile benzin %10 zamlandı. İyi gelişmelerin olmasını asla beklemeyin, daha kötü durumların olmaması için umut edin. İyi bir şey olursa kötülerin ekmeği ellerinden alınmış olur.
10 Dolara inse bile çok şey fark etmez. Devletin geçim kaynağı halktan aldığı ağır vergilerdir. Herkes halinden memnun, şimdi sizin bu söylediğinize bile bir sürü kılıf uyduracak cahil insan sayısı o kadar çok ki inanılır gibi değil.
Devlet gerekirse 10$ a aldığı yakıtın litresini 5 tlye çıkarsın sorun olmaz. Fakat halkın bir kısmının kaynakları kaçak kullanmasına göz yumup bir de bunun faturasını kaçak kullanmayanlara yansıtınca insanın canı sıkılabiliyor.
İndirimin zirve yaptığı zaman 3.25 tl den dizel aracımı fullemiştim, bursa gezisi sonrası tasarruf ve ekonomiyi gerçekten hissedip mutlu oldum(3.25 tl de de vergi çok gerçi) herşeye rağmen. Vergi alınmasın diyemeyiz ama Adaletli bir vergi sistemine acilen ihtiyaç var.
benzinden vergiyi alıp başka şeylere yönlendirebilir. nefes almaya vergi ödüyoruz zaten bari benzine dokunmasınlar
devlet faturasını vergisini ödemeyenlerin parasını ödeyenlerden çıkartıyorsa her şey olur. Yazıklar olsun başka bir şey diyemiyorum. Yakıt konusunda da aynı şey devlete para lazım vergide vergi malesef.
Bu şekideki vergilendirmeleri ben devlet terörü olarak görüyorum.İnsan olan müslümanım diyen haktan hukukdan bahseden insanlar bunu yapmamalı. Doğalgaz a zam geldiginde hala tanıdıgım bi arkadaş adamlar tasarruf edelim diye zam yaptılar diyebilen insanlar tanıdım kendime üzüldüm.
Iyiki dunyada hampetrol fiyatlari dustuyoksa ne olurdu bu hukumetin hali aciknasil kapanirdi halktan bu kadar vergi nasil toplanirdi merak ediyorum
Ben hampetrolün eski fiyatına yükselmesinden korkuyorum o zaman 6 liradan fazla olur heralde yakıt Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Celladına aşık olmuşsa bir millet, İster ezan ister çan dinlet. İtiraz etmiyorsa sürü gibi millet, Müstehaktır ona her türlü zillet. ( Ömer Hayyam )
Halkımız sanıyorki benzine zam geldimi sadece arabası olanlar zarar görüyor. Ama bilmiyorki benzine zam demek don lastiğine bile zam getiriyor. En kıytırık dediğimiz ülkelerde bile hükümetin böyle zamlarında millet protesto ediyor gerekirse sokaklara dökülüyor. Ancak bizim ülkemizde hakkını aramak vatan hayinliği oluyor ya da hakkımızı gerektiği gibi arayamıyoruz. Biz böyle olduktan sonra benzine günde 1 lira zam gelse sesimizi çıkarmayız.
Son Cümlen olayın gerçek özetidir abicim. Diğer bi arkadaşın yazdığı gibi cahil insanlar gibi olayı kılıfına uydurmak mesele değil. Sözüm ona çok okumuş halk tabiriyle GODAMAN iş adamlarının ülkeye yön veren zenginlerin servetine nazaran ''zerre'' vergi vermediği geçmişten gelen bi adaletsizlik içinde bir vergi sistemi var.Bu ülkede nasıl olsa bankalar devlet garantisinde deyip devletin başındakilerin bir gecede bankaları boşaltmasına ve bunları devletin büyüklerini pijamayla karşılayan medya patronlarının yönlendirmesine şahit olmuş ''CAHİL'' gibi görünen akıllı milletimiz var . Sözün Özü ACİL adaletli bir vergi sistemi!
Elektrik Faturasında Bile TRT ye pay çıkartıp bize alakasız bir şekilde TRT'ye para ödetenlerden herşeyi beklerim, benzinede zam koyarlar hakkımızada girerler Allah ıslah etsin Sent from my iPhone 5S using Tapatalk