Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

14 inc jant için düşünceleriniz!

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda jarrah87 tarafından 9 Kasım 2011 tarihinde açılan konu

1. jarrah87

jarrah87 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    24
    Ad Soyad:
    Yiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Günaydın millet...
    Aracıma jant almayı düşünüyorum.. öncelikle forumda bir araştırma yaptım en ideal 195 55 15 görünüyor hatta işlem yapanların fotolarına baktım güzel görünüyor..
    Ancak şöyle bir durum var.. aracımda 185 65 14 olmak üzere 5 yazlık brigstone 2 kışlık michelinim var... durum böyle olunca bir ebat fazla lastik için 7 lastiği kenara atmak sizce mantıklı mı?

Birde bu lastik ebatı ve yol tutuşu konusunda biraz kafam karıştı... yol tutusunu artıran lastiğin sırtı(tabanı) değilmi böyleyse benim araçta şu an 65 var... ben jant inc ini artırınca onu 55 veya 50 düşürerek yol tutuşunu azaltıyor olmuyomuyum???
    Düzenleyen : jarrah87

2. jarrah87

jarrah87 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    24
    Ad Soyad:
    Yiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    CEvaplarınızı bekliyorum !!

3. Murat1

Murat1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    Murat Tuncer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    65 lastiğin sırtını değil jantla arasında kalan yanağı ifade eder.

Örneğin;

175 lastiğin genişliği(dolayısıyla yol tutuşu etkileyen bu ölçüdür) /55 yanaç ölçüsü /15 ( boyut )

4. jarrah87

jarrah87 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    24
    Ad Soyad:
    Yiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    ben lastik jant hesap programına bakınca benim araca 16 inc için uygun değildir diyor.. oradaki ebat 205 50 16... dediğinize göre 205 daha iyi yol tutmasına ragmen benim araç için nie uygun olmuyor...

5. Murat1

Murat1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    Murat Tuncer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    Genişliğinden ötürü belki sürtme yapıyor olabilir.

6. jarrah87

jarrah87 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    24
    Ad Soyad:
    Yiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
  7. jarrah87

jarrah87 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    24
    Ad Soyad:
    Yiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    güncel....

8. aybasan

aybasan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Aydın Aydın
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    ....Bence 14 ile 15 arasında aman aman bir fark olmayacaktır..elinizdeki lastiklerinde atıl bir halde kalacagını düşünürsek pek mantıklı gelmiyor....En azından böyle birşey yapacak bile olsam elimdeki lastiklerin kullanım ömrünü tamamlamış olmayı beklerdim zararımı azaltmak açısından..16 janta geçerseniz ozaman fark bu değişikliği yapmaya değer olacaktır..

...Fakat bununda kötü yanları var 16 olunca ölçü lastiğin yanak genişliğini oldukça düşürmek zorunda kalacaksınız çamurluklara sürtme yapmaması için bu defada bizim çukurlu bozuk yollarımızda tangır tungur bütün yolu daha çok hissedeceksiniz araç içinde..yanak ölçüsü azaldığı için yol tutuşa olumsuz yönde etkisi olmayacaktır çünkü virajlarda vs durumlarda lastiğin esnemesi azalacaktır tabi konfor azalacak...

...Bence bunun yerine ölçünüz aynı kalsın lastik değişim zamanınınz geldiğinde 185-65-14 lastik yerine 195-60-14 lastik alıp yol tutuşuna biraz daha katkı sağlamak daha mantıklı jant değişimide olmayacagı için parada cebinizde kalır sanırım iyi bir 15 jant takımı 1.000 tl kadar vardır şuan..ne gerek var o parayı çok çok az bir fark için harcamaya ben böyle düşünüyorum..

...Benim ufak çaplı araştırmalarım sonucu ulaştığım sonuçlar bunlar yanıldığım noktalar varsa düzeltenler olur elbet ben lastik değiştirme zamanım geldiğinde 195-60-14 michelin ener. saver takmayı düşünüyorum.

9. jarrah87

jarrah87 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    24
    Ad Soyad:
    Yiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON

teşekkürler cevabınız aydınlatıcı oldu... lastikler iyi durumda diye düşünüyorum.. hani ben modifiye olsun diye diyorum.. hayır baktıgım jantlarda cms 350 ---> 480 tl cms 456 --> 456 tl .... belki böyle bir jant alarak aracımı daha hoş gösterebilirim.. dediğim gibi lastikler bittiği zaman illaki 195 yapacam...

10. aybasan

aybasan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Aydın Aydın
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Elbette insan mümkün oldugunca hoş bir görünüş istiyor aracında..Ama lastikleriyle beraber neredeyse 1.500 tl yi bulan bir masraf yapmak gerekiyor satacak oldugunuzda emin olun o parayı aracın üzerine koyamayacaksınız ben bunlara 1.500 tl verdim aracımada 1.500 tl fazla isterim geçerli olmayacak..zaman iktisat zamanı zaten parası çok olan kişiler olsaydık çok daha üst sınf araçlara biniyor olurduk :)

....Birde şöyle düşün sen geliyorsun ve aracına biniyorsun binincede o jantı falan görmüyorsun yani aslında o modifeyi kendin için değil dışardakiler için yapmış olacaksın ama maalesefki dışardakiler için sadece basit bir hyundai era olmaya devam edecek ve zaten hemen hemen hiç kimsede başını çevirip bakmayacak bile..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

...iç modifiye vs yapacak olursan bence daha iyi led ışık kaplama vs falan en azından aracında otururken kullanırken sanahitabeden hoş birşeyler görmüş olursun..Biraz fark olsun diyorsan bence hepsiburada da falan çok güzel jant kapakları var 50-60 tl ler civarında mesela aracında beyazsa beyaz jant kapağı var bence ucuza böyle birşey alıp yapmak daha mantıklı görsellik olarak baya değişiklik katıyormuş yorumlara göre..en azından 50 tl ye farkı yaratmış olursun bende alıp denemeyi düşünüyorum..Alırsan haberim olsun nasıl oldugunu durdugunu bilmek isterim öncesinde ben alırsamda yazarım buraya :)

Bu Sayfayı Paylaş