Selamlar, sahibindende bir satıcı 130 tl ile 350 km gittigini iddia etti. Bu mumkun mu ben 300 ü yaz kış hiç geçemedim.
Yanlış kıyas yöntemi. Her yerde yakıt aynı fiyat değil. Yakıtı hesaplarken fuelio gibi bir program ile düzenli kayıt alın. Ben 20.000 km sonra 100 km de ortalama 10.5 litre lpg ve 0.5 litre benzin kullandığımı biliyorum bu sayede.
hangi şehir, hangi trafik? istanbulda TEM üzerinden ev/iş yapan arkadaş 5 litre yakarken, üsküdarda trafiğe giren arkadaş 10 litre yakıyor. ikisi de aynı araç, ikisine sorsan ikisi de şehiriçi kullanım.
Arabasını pazarlamak için kuruş üzerinden yakıt tüketimi verenlere inanmam. Doğru bile söylese referans olarak kabul etmem. 10 yıldır araç sahibiyim lpg 1.90lardan 4.80e gelmiş 10 senedir sarı sayfalarda hala araçlar 30 kuruş yakıyor 2.2 motor mitsubishi sahibi bile 30 kuruş yakıyor diyor. Benim 1.6 otomatik era'm vardı ş.içi kısa mesafe binerdin 13 lt lpg yi aşağı hiç düşmemişti. Şimdi 1.6 avensisim var tek kontakla 30 km işe gidiyorum 7.5 lt lpg ortalamam var. Araca, sürüş karakterine, yola, iklime ve şoföre göre değişir tüketim. Fabrika verisinden bile az yaktığını india edenler var
Hesap kitap yapmıyorum , otobana giriyorum 130-140 basıyorum , devlet yoluna giriyorum 50-90 basıyorum , şehir içine giriyorum 30-40 basabiliyorum , hangisini hesaba nasıl katayım , bittikçe almaya çalışıyorum , benzin 8 civarı oldu. Tapatalk kullanarak iPhoneX aracılığıyla gönderildi
Aracın yakıtı nereden kaç liraya alındı, kullandığı yakıt türü nedir, kullandığı şehir, güzergah ve aracın yolcu/yük durumu nedir bilinmeden acaba olabilir mi olamaz mı yorum yapmak doğru olmaz. Ayrıca yakıt hesaplanırken ₺/km yerine l/100 km. şeklinde hesap yapmak daha yerinde olur.