Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

130 km/h giderken araba stop etti !

'Accent Forum - Club' forumunda aretias tarafından 16 Ekim 2009 tarihinde açılan konu

1. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkadaşlar akşam üstü sabiha gökçen havalimanından Beykoza dönüyordum, kurtköy sapağı civarlarında 130 km ile sol şeritte seyrederken araba birden gaz kesip stop etti, kendimi okyanusa düşmüş fil gibi hissettim:)
    Paniğe kapılmadan solumu takip ederek kendimi emniyet şeridine attım, el freni ile yavaşlatarak durdum, önce triger koptu sandım çok korktum, ama sonra triger kopsa motordan garip sesler gelirdi diye düşündüm, bikaç kez marş yaptım çalışmadı, tam çalışıcak gibi oluyo ama çalışmıyodu araba, mazotumun olduğundan emindim yola çıkmadan 30TL'lik TOTAL'den mazot aldım.
    Ama motora mazot gelmediği belliydi, belki deponun dibini çekmiştir diye 2km yürüyüp ALPET'ten bir bidon mazot aldım ve koydum, kontağı 2-3 kez aç kapa yaptım ve dip gazla marşa bastım, araba tık diye çalıştı, ama sanki stop edecekmiş gibi devir inip çıkar vaziyette 20-25 dakika çalıştı, sonra biraz düzelir gibi oldu yavaş yavaş eve geldim, şimdi aklımda soru işaretleri oluştu?
    1- Deponun içi pismi acaba? 2- Benim depoda içi boyalı olanlardan mı acaba? 3- Enjektörler tıkanmış olabilir mi? 4- Benzinliklerde satılan enjektör temizleyicileri bir işe yarıyor mu acaba?

2. Misafir

Misafir Guest

Çok geçmiş olsun Tayfun kardeşim, sonuna kadar gittiyse depodaki pisliği çekmiş olabilir, önce biraz daha mazot alıp (yarım depo felan)benzincilerde satılan kaliteli bir mazot katkısı kullanmanı tavsiye ederim, bir müddet bu ilacın etkisini bekle, eğer devam ediyorsa depo ve enjektör temizliği gerekecek diye düşünüyorum...Bu arada dua et hava yapmamış, yoksa aracı çalıştıramazdın yada havayı kendi otm. alıyor olabilir...
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

3. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    en garantisi serviste depoyu söktürüp bi temizlet.benzer sorun bendede olmuştu depoyu temizlettim daha sonra fulleyip totalin mazot katkısından attım araba mükemmel olmuştu.Birde bu olaydan 1 hafta sonra carbon clean yaptırdım gerçekten çok farketti...

4. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Teşekkür ederim Coşkun abi, mazot bitmiş olamaz en kötü 20 litre mazot vardı içinde, yarımın altındaydı ibre, acaba Total'in mazotundamı bişey var, evime yakın diye hep ordan alıyorum, bikaç arkadaşım daha şikayetçi, kırsal motorinle karıştırıyolar diye bi söylenti var, ne kadar doğru bilmiyorum, yarın depoyu fulleyip mazot katkısı koyucam eğer yine devam ederse dediğiniz gibi depo ve enjektör temizliği şart, sanırım benim enjektörler temizlik istiyo arabanın çekişi düştü gibi geliyo bana, 3.vites 80'le gittiğim yolda 60'ı geçmiyo şimdi, baştıkçada bağırıyo araba ama gitmiyo, ne olduysa son iki haftada oldu, öncesinde böyle değildi, şehiriçi 8.2lt gösteriyo, enjektörlerin durumu yakıt sarfiyatını etkilermi?

5. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    devir yükselip araba gitmiyorsa , baskı balata değişecek ... geç devirleniyorsa çekiş düşüklüğü dediğiniz buysa , enjektör temizliğinde fayda var ...

6. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Yakıt sarfiyatını etkiler,totalin eurodieseli çok güzel ben sürekli onu kullanıyorum,daha önce sürekli uzun yola giderdik hep total alırdım.Yani sıkıntı mazottan değil bence,aracın zamanla enjektörlerinin ve deposunun pislikle dolması...

Şu an için yakıt katkısının pisliğe fayda sağlayacağını sanmıyorum.Ama yinede sen bilirsin,yerinde olsam yarın hemen servise çekip depoyu temizletip,test sürüşüyle enjektörleri kontrol ettirirdim.Daha sonra iyi bir katkıyla depoyu fulleyip,en kısa süredede carbon clean (würht marka katkı ile) yaptırırdım...

iyi geceler...geçmiş olsun

7. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Doğru....

Aracınız kaç kmde?Eğer 50.000 i geçmişse baskı balata zayıflamıştır.Dediğim gibi aracınız servise girip kontrol edilmesi gerekiyor

8. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ben enjektör kirliliğinin başlı başına yakıtı arttıracağını düşünmüyorum , tabiki performans kaybını gaz pedalı ile gidereceğinizden haliyle fazla yakacak ...

Düzenleyen : mirkan

9. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Araba eskiye nazaran daha yavaş hızlanıyo, gaza yüklenmem gerekiyo yani, bugün baskı balatayı gösterdim çok tepede kavrıyo, usta aklımı karıştırdı, benim bildiğim balata bittikçe kavrama tepeye doğru çıkar, ustada diyoki dizel admirelerde tam tersi diyo, baskı balata yeniyse tepede kavrar bittikçe aşağıya doğru iner kavrama diyo, tecrübe eden oldumu acaba?

10. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4

Bu usta dediğin su tesisatçısımıydı?https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

Üstten kavrıyorsa pedalın ayarı var onu biraz aşağı çekebilirsin.Zaten baskı balatan bitikse tekrar üstte atar,zaten pahalı değil ben yetkili erviste era dizelin baskı balata bilyatakımını 150 liraya değiştirmiştim...Senin aracın kaç km'de?

11. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bu sorun önce enjektörlerdeki olası arızayı akla getiriyor, aracın stop etmesi çalışmaması falan, enjektörlerinden biri ya da birkaçı tamamen ölmüş de olabilir, önce enjektörlerine baktır, sonra baskı balata.

12. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    depo altından vınn diye bir ses geliyorsa bu demek depondaki pislik pompayı etkiliyor mazot kalitesi olabilir fulleyip katkı ekleyip denemek lazım olmadı enjektörler sorunludur

13. Misafir

Misafir Guest

14. sezer002

sezer002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sorunu çözdün mü bilmiyorum ama benim tatilimde aynı sebepten zehir oldu tek acıklaması deponda boya var ve sökülme yaptı ve giderken o depodaki pompanın ucundaki filtreyi tıkıyor. açtır baktır %80 sıkıntı ondan kaynaklanı çözüme gelince 5 kez depoyu söktüm yıkattım yıkadım elle temizledim sonuc belli süre idare edip tekrar aynı sıkıntıyı yaşatıyo.

15. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Keşke söküldükten sonra içini güzelcene kazıttırsaydınız..Admirelerde bu sorun var,ben bi ara serviste gördüm kazımışlar tertemiz olmuş takıyorlardı...

16. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    İlginize teşekkürler arkadaşlar, sorunum devam ediyo çünkü depoyu full'leyip enjektör temizleyici ve mazot katkısı koydum, mazotun bitmesini bekliyorum, sanki gaz pedalı biraz biraz yerine geldi gibi, ama hala 3.vites 3000devirde 60km geçmiyo, katkıları 3 gün önce koydum bu sürede iki kez yolda kaldım çalışmadı araba, ne yaparsam yapim çalışmadı, zararlı olduğunu biliyorum ama vurdurarak çalıştırmak zorunda kaldım, vurduruncada sanki lpg li araba gibi kesik kesik çalıştı araba, şimdi çalışıyor ama seyir ederken gaz pedalı geçici ve hafif kesiklikler yapıyor.
    Benim düşüncem sezer002 arkadaşımın dediği gibi depodaki boyadan şüpheleniyorum, eğer boya kalktıysa filitreyi tıkıyor olabilir, ve boyadan kopan zerreler filitreden geçip enjektörleride tıkıyo olabilir.
    Depoyu söktürüp temizletmeyi hatta gerekiyosa değiştirmeyi düşünüyorum, tabi enjektörlerinde temizlenmesi gerekli, kısacası yakıt sistemi elden geçecek, ama servistemi yoksa sanayidemi yaptırsam karar veremedim.

17. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

18. mechanic35

mechanic35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim babamdada aynı arabadan var.2 ay önce aynı sorunu bizde yaşadık.enjektörler temizlendi olmadı-depo temizlendi olmadı.mazot filtresi değişti olmadı.en sonunda babamın sanayide bir arkadaşı depo ile motor arasındaki yakıt hattını söktü.basınçlı hava tuttu ve içinde küçük bir pamukçuk çıktı ve bir daha bu sorunla karşılaşmadık.ama bize 670 tl ye patladı

19. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Bence serviste yaptırın çünkü sanayideki pompacılar (afedersin) yolunacak kaz ararlar..Aynısı benim başımada geldi,fakat boya değil su vardı mazotta (BP'den almıdığımda).....

Serviste depoyu temizlettim,filtreler değişti araba normale döndü.Bir hafta sonra carbon clean yaptırayım belki biraz daha iyi olur düşüncesiyle sanayideki pompacıları dolaştım.hepside beni yolmaya çalıştılar,hatta birisi arabayla bi test yapacam dedi aldı arabayı gezdi geldi "abi bu araba ölmüş,pompa açılacak enjektörler değişecek v.s 2000 liradan fazla masrafı var diye" kandırmaya çalıştı..

Kapalı kutu olduğu için bilemiyoruz kaç paraya çıkacağını v.s gibi konuşup iş bittikten sonra adamı soyuyorlar resmen.

Tabi bende hiç bir işlem yaptırmadan çıktım ordan ertesi gün servise gittim bi test sürüşü yapıldı."abi arabanın maşallahı var ,hiç bişey yaptırmana gerek yok" dediler...Hİ-Scan cihazıyla enjektörleri kontrol ettiler ve püskürtme oranları temiz çıktı..Ben yinede 100 lira vererek ve würht common rail katkısı kullanarak serviste carbon clean yaptırdım...carbon clean tamı tamına 3 saat sürdü.Yani araç rölantide iken yarım litre mazot-katkı karışımını 3 saatte yakamadı...demekki 1 litre ile 6 saat rölantide çalışıyor..

Kısacası sanayiye gidipte tuzağa düşeceğine servise git için rahat etsin.fiyatlarıda sanayiyle aynı zaten..

Bu arada aracın 2. viteste dip gaz 4500 devirde veya 2'den 3 atıp yüklendiğinde siyah duman atıyorsa buda EGR den kaynaklanıyor.Bununda çaresi EGR yi değiştirmek ama oda çok pahalı gerek yok,ara sıra 2.viteste yüklenerek duman attırırsan temizleniyor...

20. ilhan2010

ilhan2010 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Geçmiş olsun. inşallah yakın zamanda çözülür.

Bu Sayfayı Paylaş