Araç hangi yolda giderse gitsin 120'den sonra hafif hafif 140'a gelince tüm gövdeyi sallayan bir titreme meydana geliyor. Arka koltukta oturan bile bunu hissediyor. Yakın zamanda lastikleri değiştireceğim . Ön takım kontrolü yaptırdım öyle acayip bir sorun çıkmadı . Bunu niye yapar ? Araç 2006 model amortisör ve motor takozları vs orjinal sadece denge kollarını değiştirdim.
120 den sonra başlayan sarsıntılar öncelikle balans ayarının bozulmasından , disklerde ve jantta eğrilikten kaynaklanır biliyorum. Yani yürüyen dönenlere (tekerler) bakın. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Lastiklerinizin desenerini inceleyin genelde lastik desen kopmasi bozulmasindan yapar, diger ihtimal jantta goremediginiz bir yamukluk parca kopmasi vb durumlar olmus olabilir
Hocam 140 dan sonra araba sanki ayakları yerden kesiliyormuşçasına bir hafifliyordu. Hani yudum reklamında yağı yiyince uçuyorlardı ya. Onun gibi. Titreme diyemem ama sanki uzaydaki boşluk hissi gibi Yani güven vermiyordu. Jantlarım orjnal kara jant lastiklerim sıfır ayarında olmasına rağmen. Ama sizin aracınız orjinal kore. Benimki yerli üretimdi. Biliyorsunuz arada dağlar kadar fark var. Titremeyele ilgili lastiklere balans kontrolü yaptırdınız mı? Bununla ilgili değilse takozları orjinalleriyle değiştirmek gerekir. Hangilerinin değişeceğini usta tespit edecek. Şimdiye kadar hiçbiri değişmediyse hepsini değiştirmrk de mantıklı olabilir. 18 yıllık araba. Era candır.
Bugün servise gittim sordum. Randevu alın , vardiyalı falan çalışıyoruz dediler. Bayram sonrası bakarlarmış tamam dedik başka bir yere de göstermek istemedim . Diğerleri de doludur diye . Eve geldim vurdum krikoyu kendim baktım . Rot başları denge kolları sağlam gözüküyor kriko koluyla oynatmaya çalıştım bir sorun göremedim . Lakin sağ salıncak tablası ön burcu meftah kauçuk yarıya kadar yırtılmış vaziyetteydi . Sol salıncak ön burcununda dibinden ayrılma söz konusuydu. Bayramdan sonra ilgileneceğim . Maliyete göre diğer parçaları da değiştirebilirim belki sorun yok amma kaç yıllık parça deyip değiştirme yönündeyim
Salincaklarda problem oldugunda gaza bastiginizda sağa veya sola dalma yapar araba, sağa sola cekme var mi?
Lastikler bitikse ve kord atmişsa titreme yapar başımdan geçen bir olay sifir lastik değiştim makinada balans yapıldı yola çiktim otobanda 120 civarı direksiyona titreme yapmaya basladi ufun yol 400km gidip geldim lastikcime şarladim busefer lastikleri sokmeden eski tip uzerine oturup balans yapilan makina ile balans yaptı sorun bitti
Bu sorunun çözümü ise şu şekilde oldu. Servise bu sorun için gidildi özellikle tarafımızca burçlar kontrol edilsin denildi. Baktılar ettiler problem yok demişler babam götürmüştü. Krikoyu vurdum arabaya lastiği çevirdik baktım. Burçlar üst taraftan yarısına kadar yarılmış ve devam ediyor. Faturasını vs vs paylaşmıştım. Eralar artık yaşlı araçlar. Burçlarını takozlarını vs imkanınız varsa değiştirin. Konforlu binin.