Aracıma hafta sonu bazı işlemler yapıldı.Önce onları yazayım. Ön balatalar değişti. Aracımda yarım litre yağ eksikmiş usta sormadan yağekledi. 4 adet kış lastiği taktırdım. Balansları ayarları yapıldı. Sorunlarım: 1-120 km yi geçince araçta gaz pedalında titreme hissediyorum.Direksiyonda herhangi bir titreme veya sarsıntı yok.Daha önce böyle bir sorun yoktu. 2- Gaza basınca havalandırmaların ordan üfleme sesi geliyor. Aracım uzun yola hazır hale gelsin diye işlem yapıyorum, araç eskisinden kötü oluyor.
öncelikle merhaba araçtan üfleme sesi geliyor demişiniz.Bu ses eğer ön lastik kısmından geliyorsa muhtemelen bilyalarınız arızalanmıştır.Birde titreme demişiniz eğer bu titreme yüksek hızlarda frene bastığınızda yapıyor ise disklerinizden kaynaklanıyordur.
Araç ta gaza basınca ses yapıyordu akşam fakat sabah yapmadı. Direksiyon titremese de gaz pedalı titrese balans bozulmuş diyebilir miyiz? Bİr de kar lastiği takınca 1000 km felan yapın diyorlar, daha sonra rot-balans yaptırın diyorlar, bu ne kadar geçerli bir fikir?