Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

120 bin bakımı 868 TL fiyat verildi normal mi?

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda filito tarafından 22 Temmuz 2015 tarihinde açılan konu

1. filito

filito Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Sedat
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Merhaba arkadaşlar, aracım 1.6 2009 model era benzinli ve tüplü. Şu ana kadar tüm bakımları hep serviste yaptırdım. Aracım şu an 113.000 km.de ama bir yıl dolduğu için servisi aradım ve fiyat istedim. 868 TL fiyat verdiler. Neler değişecek dedim ? Normal rutin bakım dışında V kayışı Klima Kayışı ve Direksiyon Kayışı dediler bir de bujiler. Şimdi fiyat bana çok yüksek çıktı. Sizce parçaları alıp sanayide kendim mi yaptırtmalıyım yoksa servise mi götürmeliyim? Ayrıca İzmir ya da manisada servis dışında işinin ehli olup bana yardım edebilecek bir usta tanıdığı olan var mı daha ucuza halledebileceğimiz?

2. zeki19

zeki19 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    382
    Ad Soyad:
    zeki kahraman
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    fiyat yüksek 3 kayış 50 tl yağ ve filitreler 150 tl işcilik 200 olsun toplam 400 tl

3. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Değişecek parçaları alın servis dışında taktırın. Fiyat aşırı yüksek geldi bana

D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4. zeki19

zeki19 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    382
    Ad Soyad:
    zeki kahraman
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    bujileri unutmuşum 50 tl buji

5. filito

filito Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Sedat
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Manisa ya da İzmir de var mı aramızda bir usta ya da tanıdığı olan. Manisa olursa daha iyi olur.

6. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,089
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Servisler yedek parça satışı yapıyor mu? Dışarıda orjinal yedek parça bulma sıkıntısı olduğu için mi servisten alıp dışarıda yaptırmayı öneriyorsunuz?

Murat bunu beğendi.
  7. filito

filito Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Sedat
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Servisten yedek parça almayı düşünmüyorum. En kötü ihtimal hepsini intiernetten de alabilirim. Ya da sanayide yedek parçacılardan. Orjinal bulmaya çalışırım ama bulamasam da yapacak bir şey yok. Yan sanayi kullanırız.

8. zeki19

zeki19 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    382
    Ad Soyad:
    zeki kahraman
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    Yapıyor ne parcası istediğinize bağlı

9. zeki19

zeki19 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    382
    Ad Soyad:
    zeki kahraman
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    Servise getittirin pazarlık yapın

10. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,089
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Bu imkanın olması gayet güzel. Fiyat olarak çok fark yoktur umarım piyasayla arasında.

11. zeki19

zeki19 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    382
    Ad Soyad:
    zeki kahraman
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM

12. zeki19

zeki19 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    382
    Ad Soyad:
    zeki kahraman
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    Çorum,daki hyundai servis aracım 94 olmasına rağmen parca bulunması konusunda çok yardımcı oldular ve ister burda yaptır istersen dışarıda 2 senede takılan parcanın garantisini verdiler ama ben dışarıda yaptırdım 1 hafta sonra cekiciyle geri sanayiye getirdim gerisini boş ver

13. filito

filito Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Sedat
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Birkaç servis daha aradım en son 700 TL dediler. Kafam karışık servis dışında hiç yaptırmadığım için tanıdık bir usta da yok ne yapacağım bilmiyorum. Karar vermeme yardımcı olun :(

14. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,089
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Oooo gerisinde bir hikaye yatıyor sanki

15. zeki19

zeki19 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    382
    Ad Soyad:
    zeki kahraman
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    Az önce çorum daki servisi aradım tel acan olmadı mesayi bitti yarın tekrar arayacağım ne yanıt alacağım
    Evet benim actığım konu içinde anlattım bazı proplemleri

16. karamazof

karamazof Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    272
    Ad Soyad:
    fikret
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Diger kayislarla beraber niye triger degismiyor belki fiyata trigerde dahil olabilir

17. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Arabanızın garantisi devam ediyormu? ve dışarıda çok güvendiğiniz eli işi düzgün bir ustanız varmı? bu iki soruyu garantim bitti ve çok iyi tanıdığım bir ustam var şeklinde cevaplayabilirseniz 800 küsür liralık bakımınızı dışarıda orjinal servis parçalarıyla 400-450 liraya yaptırabilirsiniz çok ta memnun kalırsınız. Otomobilden ve motordan mekanik olarak birazcık anlıyorsanız zaten tadından yenmiyor bu tür bakımlar:) .

servisteki parçalar piyasadaki ucuz dandik parçalardan her zaman için pahalıdır, ancak ben ve benim gibi düşünenler sürekli olarak servisten yedek parça alırlar, perakende olarak alıp çıkarız ve dışarıda taktırırız, bu parçalar serviste madem pahalı niçin tercih ediyorsunuz derseniz servisin sattıkları orjinal ve orjinal olduğu için en son güvenilirlik derecesine sahip parçalar olduğundan dolayı servisten yedek parça alıyoruz arabanın fabrikadan çıkarken üzerinde ne varsa aynısı, ses yapmayan ve en ideal performanstaki durma gücü sunabilen fren balatasından tutun da hava kutusuna tam oturan hava filtresine yada çamurluk davlumbazına arka koltuktaki elbise askısına kadar servisler parça satıyor ve ellerinde yoksa getirtiyorlar telefon numaranızı kayıt açmak için alırlarsa indirimlerden ve kampanyalardan haberiniz oluyor yüzde 30 lara kadar indirim olduğu zaman 400-500 liralık triger seti 250 300 liraya pek güzel alınabiliyor:) servisten aldığım hava filtresine 7 lira vermiştim 2014 yılında, dışarıda yan sanayisi olan dandik diye tabir edilen içi komple kırmızı çapak dolu kötü üretim kalitesine sahip filtreye 10 lira demişlerdi:)

Hatta piyasada dışarıda bulamayacağınız parçalar var illa ki servisten almanız gerekiyor geçenlerde birisinin güneşlik mandalı kırıktı mesela güneşlik mandalını piyasayı alt üst etseniz bulmanız imkansız çıkmacılar minicik parçaya 50 lira isterler ama servis bunu 15 liraya sıfır halde verir,

çin malı fren balatası ön 30 lira arka 15 lira, ses yapar çok toz yapar erken biter diskleri bozabilir fren performansı kötüdür
    orjinal balata 140 lira ön 90 lira civarı arka 2014 fiyatları ile, ama ne ses yapar ne erken biter nede jantları kapkara boyar frene basıncada lak diye yapışır

yan sanayi yağ filtresi 12 lira, otomatik supap iticilerini bozar 16 supaplı benzinli hyundai 2000-2011 motorların nerdeyse tamamında otomatik itici var her birinin tanesi yaklaşık 15 lira 150 küsür lira masraf açar başınıza çünki tıkanma valfi ayarsızdır isterse fil yada mann marka olsun hyundai logosu yoksa orjinal değildir, ve itici bozulduğunda şık şık şık ses yaptırır ve yan sanayi yağ filtresi ile motorun yağlama basıncı güven vermez.

Orjinal filtre 18 liradır, 15000km ye kadar arabanızın motorunu ve yağını pek ala koruyacak nitelikte üretilmiştir hatta orjinal yağ filtrelerini yerli firmalardan asaş ve fil filtre markaları hyundai denetiminde üretmektedir servisten alınması şartıyla orjinaldir ve supap iticisi bozmazlar.

Onun dışında buji silecek tekerlek lastiği motor yağı gibi şeyleri elbette servisten almıyoruz:) çünki o malzemeler aftermarket dediğimiz piyasaya dahiller Örnek vermek gerekirse; mesela bujileri kılavuzda yazan champion ngk yada her ne marka yazıyorsa parça kodu ile beraber sanayiden parçacıdan alabilirsiniz çünki o bujileri zaten hyundai kendisi üretmiyor özel bir parça değil standart bir parça, silecek falanda öyle. Ama bir dikiz aynası öyle değil elektrikli yan sanayi tırt bir ayna ayar yaparken yada ısıtıcı açıldığında sigortayı attırabilir:)

Örnekler çoğaltılabilir. Hepsi arabanızdan sonuna kadar keyif almanız adına olan şeyler.

Son düzenleme: 22 Temmuz 2015
  18. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    triger 90000km 72 ay olması lazım o süreçte bir önceki bakımda değiştiğini varsayıyor olabilirler 180000km ye kadar yolu var, triger işin içine girse zaten sırf triger için 600 lira isterlerdi:) hepsi içinde 1300 lira falan olurdu:) daha serviste açıp bakacaklar tekerlekleri falan söküp frenler eski diye balata değiştirecekler edecekler 868 lira en son olacak 1068 lira:) 868 taban fiyattır.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  19. zeki19

zeki19 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    382
    Ad Soyad:
    zeki kahraman
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    Ya eren okurken yoruldum Rabbim parmaklarına kuvvet versin aklına ve bilginede tabi [​IMG]

erenuzel41 bunu beğendi.
  20. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,089
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Anlıyorum da orijinal parçaları sanayideki parçacılarda da bulabiliriz diye dusunuyorum. Yoksa bende karşıyım 3 lira ucuz olacak diye dandik parça takılmasına.

Bu Sayfayı Paylaş