Merhaba arkadaşlar, Accentimin kilometresi 120.000 ulaşmış bulunmakta. Bununla ilgili olarak 120bin bakımını yaptırmak istiyorum.Ancak yetkili servislerde 1000 tl nin üzerinde fiyat çıkarıyorlar. Sizce bu fiyat normal mi? Ayrıca ne tür işlemler yapıyorlar?
Ben olsam servise değilde ustalığının iyi olduğunu düsündüğüm yere yaptırırım.7,8 Ay önce 1.4 getz in sadece triger kayısının değisimine 500 tl istediler.OSize verilen rakam 1000 tl nin üzerine çok rahat çıkar.
Acaba yaptıkları işlemler neler ben onu merak ediyorum. Çünkü 60 bin ve 120 bin bakımının ağır bir bakım olduğunu duymuştum.
Triger kayışı filtreler yağ değişimi yapacaklardır. Balataları değiştireceklerini pek sanmıyorum o paraya. Bence siz serviste hangi bakımların yapılması gerekiyor öğrenin. Parçaları orjinal olarak netten falan temin edebilirsiniz. Sağlam bir ustaya gidin değiştirin.Yarı yarıya farkedecek kesin.
henüz 60 bin km dolmadan seneden dolayı trigeri değiştirdim,servis sadece trigere 550 tl istemişti.servisin 600-700 civarı yapacağı işlemleri 300 tl ye yaptırdım.Servise gereksiz yere para vermeyin derim...
Garanti varsa servise gidin ama dedikleri paranin ustune kesin cikar. Ben trigeri kayislari bilyeleri falan 210 tl gibi bir fiyata yaptirdim. yanlis hatirlamiyorsam Discovery cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
değişimler şunlardıdır sevsiteki büyük ihitmalle yağ yağ filitleresi hava filitresi yakıt filitresi buji triger set birde aralarına tapaydı cam suyu gibi şeyler yazarlar bence 1000 tl çok garanti yoksa sanayide 300 400 liradan dahada aşağı bile yaptırabilirsiniz.
o Cam suyu meşhur zaten.Nedense bütün markaların servisleri mutlaka cam suyu yazarlar.Dolu veya boş olsun.Sanırım bu bir gelenek olmuş.
Hyundai servis tanıtım amacıyla Osmaniye'ye gelmişti, ben de gittim, ücretsiz check-up var dediler, sıraya girdim, sağına soluna baktılar tamam dediler, ne oldu dedim, bu kadar dediler Ben sorduktan sonra utandılar heralde ki cam suyu da koydular ama ne cam suyu, zaten ellerindeki cam suyunun hepi kökü 30 milimlik yeni doğmuş bebek biberonu kadardı, onun da çeyreğini anca koydular.
Sizlere servisler çalışmaya başlamadan önce rapor ve fatura vermiyormu? Ben hem hyundai servisinde hemde citroen servisinde bakım yaparlarken ön faturayı alıyorum. Şimdiye kadar hiçbir faturamda cam suyu görmedim. Yapılmasını istemediğim şeyleride iptal ettiriyorum.
Ön fatura vermiyorlar ancak telefonla mutlaka bilgi veriyorlar, istemediğimizi yaptırmıyoruz ama bayağı bir diretiyorlar, son faturayı da tabii veriyorlar.