Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

115PS crdi 5. viteste 4200 devir/dakika yı geçmiyo

'İ30 Forum - Club (FD; 2007–2012)' forumunda arici tarafından 12 Ocak 2010 tarihinde açılan konu

1. arici

arici Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar aracım 115PS crdi styl plus 25000 km de aracım normalde 5000 devirde gaz keserken 5. viteste anlaşılmaz bir şekilde 4200 devirde gaz kesiyo ve 200km/h hıza ulaşabiliyo aracım 5000 devirde gaz keş ssydi 5. viteste 235 km/h hıza ulaşabilicekken 200km/h takılıyo.Bunu servise sorduğumda tatmin edici bir cevap alamadım abrikanın aracı 200 km7h saatle sınırlanmış olabileceğini söylediler.Bunu servisle veya başka bir araçtada test imkanı bulamadım benim merak ettiği benim aracımla alakalı bir problemmi yoksa bütün arçlar aynı şekildemi.Eski aracım accent admira crdi bütün viteslerde 4500 devire ulaşabiliyodu.

2. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    aramıza hoşgeldin hemşerim. eğer diğer vites ve hızlarda sorunun yoksa pek takılma. hem aracınla 235 km ye çıkman çok zor hele ki standart bir motor ile. dizellerin fazla devir çeviremedikleri için son hızları düşük oluyor. canını tehlikeye atma 200 yapsa nolur 240 yapsa nolur.

3. kentaur

kentaur Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    evet aracında hız sınırı var.

4. arici

arici Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    araçta hız sınırlayıcı olduğunu neye dayanarak tespit ettiniz görüştüğüm birçok servis bana sadece hız sınırlayıcı olabilir dedi birde benim bildiğim kadarıyla çık güçlü araçlatda 250 km/h sınırlaması yapılıyo 200 km/h ilk defa duydum

5. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aracınızdaki hız sınırlayıcı değil devir sınırlayıcıdır...ya da devir kesici denir..bu arada 5000 devire çıkıyor demişsiniz..uzun soluklu 5000 devirde gidiyormu yoksa anlık birkaç saniyelik bir verimi ???
    Düzenleyen : Tayanç_Top

6. arici

arici Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    200 km/h hızın üstüne çıkmak zor demişin ama bayır aşağı bu hızın üzerne 115 ps bir araçla yol müsait oması durumunda çok kolay eşimin peugeot 206 hdi (70 hp)otobobili ile bayır aşağı 208 yapabilirken bununla neden yapamimki vidiosu cep telf kayıtlı 208 km/h hız

7. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Araç Daha Gitmiyor İşte Yapabileceği Son Hıza Dayanmış...5.Viteste..Son Devirlere Çıkarmak Öyle Çokta Kolay Değildir....Eğer Çok İstiyorsanız Debriyajı Tokatlayıp Çıkmayı Deneyebilirsiniz...

8. arici

arici Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    doğru devir sınırlayıcı var ama 5000devir de sınırlıyo benim sorunum sadce 5. vitesde 4200 devirde gaz kesmesi diğer viteslerde 5000 deviri buluyo sizin anlayacağınız 4. viteste 190 km/ yapıyor 50000 devirde 5. viteste 4200 devirde 200 km yapabiliyo aracın gücü yetmediğinden diğil gaz kesiyo resmen

9. arici

arici Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben sorunun benim aracımdan kaynaklandığını düşünüyorum yazılım hatası felan üzerindeki yazılımı serviste bi kontrol ettircem bu aracın bayır aşağı 5000 devire ulaşması bence çok kolay

10. arici

arici Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    5000 devire 5. vites harici bütün viteslerde uzun soluklu yol alabiliyom

11. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Yalnız Bence 5000 Devirde Gitmeyi Pek Öyle Büyütmeyin..Yoksa Araçda Size BÜYÜK Masraflar Açacaktır... Dizellerde Kesici Olmaz Piston Kolu Uzun Olduğu İçin Max O Kadar Devir Çevirebilir...Diyeceğim 4500 Devir Üstüne Pek Gitmeyin..4500 De Bile Uzun Süre Gitmeyin Yazık Olur..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley18.gif

12. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    son hız denemelerinin 5. viteste yapıldığını göz önünde bulundurursak üretici firma motorunu korumak adına böyle birşey yapmış olabilir...5. vites 4200 devirde 40 dk boyunca gidin ben hiçbir sorun olmayacağına inanıyorum...ama 4. vites 5000 devir 40 dk boyunca giderseniz sonuçlarını bilemem..sonuçta aracın parasını siz verdiniz..dilediğiniz gibi kullanma hakkına sahipsiniz...fakat eminim kullanım klavuzunda da kocaman siyah veya kırmızı kalın harflerle aracın uzun süre redline da kullanılmaması gerektiği vurgulanmıştır...

13. arici

arici Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben sadece denemek amaçlı bir kaç kez bastım sürekli bu devirde gitmek tabiki mümkün değil ve tehlikeli ama arcımda sorun olduğunu düşünüyorum

14. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bir sorun olduğunu düşünüyorsanız başka bir servise ya da daha iyi bilen birine sorabilirsiniz..ancak bu sefer gideceğiniz servis size "olabilir" gibi cevaplar veren bir yer olmazsa sizin için iyi olur...bu gidişle aracınızdan soğursunuz...

15. arici

arici Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Haklısınız onlarda böyle bi şikayetle karşılaşmadıklarını söylediler bunu anlamanın en iyi yolu başka bi araçla test ederek karşılaştırmak buda zaman ve yol müsait olmadığı için deneyemedik
    Düzenleyen : arici

16. uytun_10

uytun_10 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    servislerde açabiliyoruz bu hız sınırını bilgisayara bağlayıp fakat motor açısından sağlıklı değil e kendi canınız da tehlikede oluyor doğal oalrak hiç gerek yok lakin tatmin etmiyorsa o hızlar bence hiç gerek yok ama dizelde chip ile verim alırsınız 20-45hp arası torkta da bayapı artma oluyor..

17. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ne mazot kullanıyorsunuz?

18. arici

arici Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    euro dizel kullanıyom
    Düzenleyen : arici

19. arici

arici Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    chip tuin veya yazılım daha önceki araçlarımda kullandı güç çok artıyo ama son hız değişmiyo yani yine 4200 devir olcak benim sorunum devirle alakalı chip tuingle kalkış ve bayır yukarı çok işe yarar

20. zeckin

zeckin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet bendede 2010 model dizel prime nodeli var ve bendeki de 5. viteste 4200 deviri geçmiyor ve 180 km hızı ancak bayır aşağı gecebiliyorum. buda beni uyuz ediyor. bende servise gittim bana da cavap veremediler.arabanızı bırakın birkaç gün inceleyelim falan dediler.
    valla bu yüzden hiç memnun değilim aractan birde suspansiyon denen hiç bir şey yok araçta cok sert.yol tutuşunu iyi yapıyor ama bozuk yol arabası değil.

Bu Sayfayı Paylaş