Arkadaşlar merhaba geçen günlerde başıma talihsiz bir olay geldi. 1.6 otomatik 2013 elentra m var. Aracımla 110 km hızla giderken bir anda stop edip tekrar çalıştı. Ve aracın motorundan küt diye ses geldi. Ve sonra tekrar yola devam ettim herhangi bir sorun yoktu. Ardından 5 km sonra bidaha oldu Ve sonra olmadı. Eve gidip baktığımda aracimin kutup başı çıkmıştı yerinden. Tekrar taktım bidaha olmadı stop etme olayi Sorum şu Sente atlama falan olmusmudur aracımda. Veya subap eğilmesi falan. Sert bir şekilde oldu. Motora zarar vermesinden endiseleniyorum Aracımda şuan çok biraz titreme var eskiye göre motorunda. Motor takozlari bobin bujiler yeni.
Kontrol edilmeli herşey olmuş olabilir. Araç otomatik miydi ? Öyle saçma supan elektrik nasıl kapanır ? Şanzımana zarar vermiş olabilir
Araçtan indikten sonra baktım Akünün kutup başı gevşemiş oda yerinden çıkmış halbuki sıkardim her zaman dikkat ederdim. Araç otomatik vites ufak titreme var motorda eskiye göre herhangi bir arıza lambası yanmıyor. Acaba stop edip o hızla tekrar çalıştı araba. Bı sizlere danışmak istedim ne gibi zarar verebilir diye. Aküde biraz anormallik var gibi o olaydan sonra oldu oda farları yaktigimda pirpir yapıyor bazen eskiden hiç yapmazdı .çozemedim
Kutup başı çıktığıda biryere çarptığı için patlamış olabilir. Aküyü kontrol ettirin bozulmuşsa eğer aracın tüm elektrik sistemini bozabilir.
Hocam teşekkür ederim en kısa zamanda bı kontrol ettirecegim inşallah bı sorun olmamıştır çok sağolun ilginiz icin