2008 1.4 Era+BRC 2020 ye kadar tüm bakımları yetkili serviste yapıldı. 2020 den sonra 3_4 bakımını dışarda 10w40 ile yaptırdım. Şimdi servis ile sanayi fiyatları arasında çok ciddi fark olmadığı için tekrar servise gitmeyi düşünüyorum ama 10w40 yağdan 5w30 a geçiş yapmanın herhangi bir sıkıntısı olur mu? Km:156000
Hocam 100 bini devirmiş motorlarda dikkatli olmak lazım , bu güne kadar hiç eksilme veya bir yerlerden nemerme bile olsa kaçak yapıyor mu ? Hayır yok diyorsanız geçin ama kalından inceye geçmek riskli sayılır ama ince yağdan kalına geçililebilir. Bir de servise söylerseniz değişimi isteğiniz üzerine 10w40 olarak yaparlar . Tapatalk kullanarak iPhone X aracılığıyla gönderildi
162.000 km'de daha önceki 2 bakımda cesaret edemediğim bu 5w30'a geçme düşüncesini ben de sizin gibi bir defa daha değerlendiriyorum. 10w40 ile şimdiye kadar hiçbir sorun yaşamadığım için bir yanım macera arama devam et böyle diyor diğer yarım 5w30 daha iyi diyor. Bilmiyorum.
Akma kokma yag eksiltme yoksa 5w30 olabilir. Risk varsa sentetik 5 w40. 15+20k liktir. Kullanilabilir. 10w40 lar 10k liktir
5w30 sadece biraz sessiz calistirir ve uzun omurludur. Dezavantaj subaplar ilk calismalarda doldurana kadar sakirti yapar
Duman atma, yag kacirma yoktu ama Yağ eksiltme vardı. Sebebi de külbütör kapağından kaynakliymis. değiştim 6 binden fazla oldu. herhangi bir eksiltme yok. O zaman 5w30 daha uygun diyebilir miyiz?