Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1000 km de yağ değişimi

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda hotrain tarafından 17 Aralık 2009 tarihinde açılan konu

1. hotrain

hotrain Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Öncelikle herkese selamlar ben harun 29 yaşındayım...Bundan sonra sizlerle birlikte olmaya çalışacağım.Daha önce fabiam vardı ve skoda forumları uğrak yerimdi.3 hafta önce sıfır hyundai accent era 1.5 diesel crdi vgt team aldım.Aracımdan şimdilik memnunum .Bu 3. arabam ilk defa sıfır arabaya biniyorum.
    Sizlere gelir gelmez bir kaç da sorum olacak izninizlehttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

1- Araç kitapcığında yazmamasına ramen rodajı biten 1000km de ki aracımın yağ değişimine ihtiyaç varmıdır?

2-aracın fabrika çıkış yağı mineral yağmıdır? Kullanılan ilk yağı kalitesizmidir?

3-Yağ değişimi için serviste ne kadar ücret öderim?

4-Dışardan mobil 1 alıp shell den vazgeçme durumu olabilir mi?

şimdiden çok teşekkür ediyorum...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley16.gif

2. kentaur

kentaur Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    1)yağını değiştireceksen en az 2000 kmden sonra değiştirmeni öneririm.
    2)kullanılan yağ tam sentetik ve kaliteli'dir.
    3)bi fikrim yok ama yağ dahil 50 lira'yı geçer diye düşünüyorum
    4)dışarıdan yağ koyacaksan eğer castrol magnetec koydur.

hayırlı uğurlu olsun yeni aracınız.

3. hotrain

hotrain Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Teşekkür ederim.Yağ olarak uzun süre castrol kullandım ama mobil 1 gerçekten son kullamda daha iyi geldi.Araçtaki rodaj bitimi metal artıkları kullanımda zarar oluşmasına neden olur mu?

4. murat yağcı

murat yağcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hayırlı olsun aracı fiyatı ne kadar

5. kentaur

kentaur Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    hyundai de rodaj yoktur.

aracın kullanım kılavuzunda bu bilgi mevcuttur yeni araç için yapılması gerekeni okuyun.

6. Misafir

Misafir Guest

Aramıza hoş geldiniz, aracınız hayırlı olsun, bakım konusunda sadece aracınızın kitabında'ki talimatları yerine getirmeniz yeterli, ayrıca bu konuda en sağlıklı bilgiyi servisinize danışaral alabilirsiniz...

1 - Böyle bir şeye gerek yok.
    2 - Böyle bir şeyin olması mümkün değil, ilk bakım 15.000'de
    3 - Daha çok var, şimdiden rakam vermek yanlış olur.
    4 - Buna da hiç gerek yok

Gönül rahatlığı ile aracınıza binmeye devam edebilirsiniz...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

7. alpozturk2002

alpozturk2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    1-Gerek yok
    2-Gerek yok
    3-Gerek yok
    4-Gerek yok

Hayırlı olsun:)

8. hotrain

hotrain Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aracı 27 bin e aldım.Arakadaşlar motorun ilk zamanlarında daha çok metal parçacığı artığı yağa nüfuz edecektir değil mi? buda ister istmez aşınmaya neden olur.Ayrıca içerisinde tam sesntetik yağ olsa bile sonuçta kirlenecektir.Ayrıca rodaj işlemi olduysa neden araç daha çok km yaptıkça yakıt düşmeye başlıyor? Bu konuda epey araştırma yaptım çok farklı görüşler var.Ama çoğu şirket aracı 5000 de konrol ve yağ değişimi için çağırıyor bölede bi gerçek var

9. hotrain

hotrain Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ayrıca aracın rodaj işlemi fabrikada yapıldıysa o motor sıfır olmaz ki? Ayrıca yağlama işleminde turboda yağlanıyor erken yağ değişimi vgt motorumuzu ve turbomuzu kormumaz mı?
    Düzenleyen : hotrain

10. Misafir

Misafir Guest

Harun bey, kendi sorunuza kendiniz cevap vermişsiniz zaten...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif...ancak böyle bir şey söz konusu değil, aksi takdirde firma bunu göze almaz ve ilk 1000km'de aracı servise çağırıdı, rodaj işleminin fabrikada yapılması konusuna gelince, kullanıcılar "rodaj" süresinde yaptıkları hatalar nedeniyle sık sık problem çıkarmakta idi, firmalar bu konuda önlem almak için bu süreyi aracı satmadan evvel geçirip müşteriye öyle veriyorlar otomobili...Yakıt tüketiminin düşmesi ise piston kafalarının kurum bağlaması ve mevcut sıkılığınazalması dolayısıyla bir miktar yakıt tüketimi düşüşü oluyor...

11. mavser

mavser Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    çoşkun beye aynen katılıyorum 7500 de ücretsiz cek upa götürün 15000 bakımıda rizede 152 tleye yapılıyodu 2-3 ay öncesine kadar diğer illeri bilmiyorum şimdiden hayırlı olsunhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif

12. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    arada kalmayalım diye tucsonun 5.000de yag ve yag filtresi değişti getiz 7.000oldu öylece duruyor bakım yuzu görmedi..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

13. evrimbayhan

evrimbayhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    hoşgeldiniz... bence de gerek tok.. ben 15000 de götüreceğim..

14. ottoman24

ottoman24 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

1- 1000 km. çok erken ancak 8-10 bin arası ilkl değişimi yapmanız ileriye dönük olarak daha iyi olacaktır.Ne kadar araç motorunda çapak az olsada tamamen sıfır değildir,motorun tam anlamıyla alışma devresi de bu aralara denk geliyor,yakıt tüketinin düşmesinden anlayabilirsiniz.
    2-Hayır sentetiktir,ancak tam sentetik değil.
    3-Servisten servise fark ediyor,bir standartı maalesef yok.
    4-Aracınız Turbo dizel ve bulunduğunuz il kış şartlarının sert geçtiği bir il,yazıda burada geçiriyorsanız sizin için 5/30 tam sentetik bir yağ uygun olacaktır.Unutmayın turbo dizel araçlar için yağın tam sentetik olması motor ömrü açısından çok önemlidir.
    Servis bu konuda size sıkıntı çıkarabilir,dışarıdan yağ getirmenize izin vermeye bilir,bastırın bu sizin en doğal hakkınız,serbest piyasa koşullarına göre üretici size tavsiyede bulunabilir,siz standartlara uygun başka bir markayıda kullanabilirsiniz.

Servisler kendi yağlarını satmak isteyeceklerdir ve ticari olarak da onlar en ucuz yağı alıp kullanmaya çalışacaklardır.Örneğin 10/30 shell yağı toptanda 8-9 lira(litresi) arasında alıp 15-18 tl.(litre)arasında satmaktadırlar.

15. engin_er

engin_er Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    peki ilk bakımda yani rodaj döneminde istediğimiz marka yağı dışardan kendimiz alıp servise götürsek nasıl olur acaba servis bunu kabul edermi.
    dışarda yağ fiyatları daha ucuz ve pazarlık etme imkanımızda mevcut.

16. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    olur..yagınızı kendiniz götürebilirsiniz..

17. ottoman24

ottoman24 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

servislerin bir kısmı buna şiddetle karşı çıkıyor,ancak bu sizin kanuni hakkınız,bastırırsanız standarta uygun istediğiniz marka yağı götürebilirsiniz.

18. hotrain

hotrain Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    İlginiz ve bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.Aracımı 7500 de bakıma götüreceğim.

19. ottoman24

ottoman24 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Ben de bir dişzel kullanıcısıyım aracımı aldığımdan beri hemen hemen her 7500 km. de bir yağ ve yağ filitresini her 5000 km. de bir de hava filitresini değişirim.Aracım 40500 km de,aracımda castrol edge turbo dizel 5/40 yağ kullanmaktayım.

Sonuçta ben memur adamım 3-5 yıl ara ile araç değişecek durumum yok,bu aracıda sıfır aldım ki uzun yıllar binebileyim diye,atalarımız bakarsan bağ,bakmazsan dağ olur demişler.

Bir de şu açıdan bakmak lazım bu araçlar sadece bizim değil,aynı zamanda milli servet,biz ne kadar iyi bakarsak o kadar süre bize veya başkalarına hizmet edecektir.

Bazı arkadaşlar fabrika 15000 km. de bir çağırıyor,siz fabrikanın mühendislerinden daha mı zekisiniz diyebilir,haşa hiç bir zaman öyle bir iddaam yok,ancak fabrikanın vermiş olduğu bakım periyodu avrupa standartlarına göre yani Türkiye'nin tozlu ve zorlu yol şartlarına göre değil,zaten kullanım kitapçığında da minik harfler ile sürekli ş.içi kullanım veya zor şartlar kullanımında bakı periyodu yarıya düşer diye yazıyor.

Bu arada servisler era ya da aynı yağı koyuyor i30 da birini 15000 km de bir diğerini 20000 km. de çağırıyor,buradan da anlaşılacağı gibi araştırıp irdelemek ve en doğrusunu uygulamak bizim insiyatifimize bağlı.

Tekrar kazasız belasız iyi günlerde kullanmanız temennisiyle.

20. engin_er

engin_er Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    peki hangi marka ve derecede yağ önerirsiniz.
    5/30-10/40 gibi hangisi olmalı

Bu Sayfayı Paylaş