Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1000 Ila 2000 Devir Arası Zangır Zangır Titreme

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda ekrem57 tarafından 27 Kasım 2021 tarihinde açılan konu

1. ekrem57

ekrem57 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar herkese selamlar
    Aracım Getz 1.5 CRDi 4 silindir 2010 model 186000 km'de aldigimdan beri aracım seyir halindeyken atıyorum 2.3.4.5 vites farketmiyor aracım sadece 1000 ila 2000 devirde rahatsız edici şekilde titriyor akslara bakıldı sorun yok motor takozlarida bakıldı sorun yok yetkili serviste ustayla çıktık yola oda çok erken vites attigimi söyledi araç devir istediğini bir problem olmadığını söyledi ama başka başka marka dizel araçlarda böyle bir sorun yok dediğim gibi seyir esnasinda 1000 ila 2000 devir arasında 5 . Vites hız 85 altına indiğinde titreme başlıyor devir de 1700 civarı bir vites düşürdü mü yani 4 vitese attığımda devir 2100 civarında titreme kayboluyor sorun hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler...

2. bekobey

bekobey Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    778
    Ad Soyad:
    Bekir DOĞAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    Merhaba @ekrem57
    Yaklaşık 8 yıl Getz 1.5 CRDi 4 silindir kullanan biri olarak, vites geçişlerimi 2200-2500 arasında yapardım.
    sakin kullanım devri 2000-2200 arası olurdu. 1800 devir altına düşmeden vites küçültürdüm.
    Aracın turbosu ise bildiğim kadarıyla 1600 devirde açılıyor, egr valf devrini bilmiyorum.
    vites küçültme devriniz turbo devrinin altına düşünce araç daha uygun devirli vitesi ister.
    5. vitesle giderken yolun durumuna göre devir düşünce 3. vitesten çok toparlamışımdır.
    Benim kullanım tarzıma göre, düşük devirde erken vites geçişi yapıyorsunuz, biraz daha yukarıda devirlenerek vites değiştirip kullanmaya devam edin.
    Birde ilk zamanlar benim düşük devirli kullandığımı gören bir abim "düşük devir dizeli öldürür, devirli kullan arabayı üzmesin seni" demişti
    Başka başka marka araçlardaki turbo, egr valf, vites devirleri nasıl bilmiyorum, forum üstadları konuya yazabilirler.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  3. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    823
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    Aynı senaryoyu bir arkadaşımın aracında yaşamıştım,sorun enjektörlerden çıkmıştı.Revize edildikten sonra bir süre idare etti,baktırmanızı tavsiye ederim.Enjektör sorunları genelde düşük devirde titreme ve isteksizlik olarak kendini belli ediyor.

bekobey bunu beğendi.
  4. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    ben kendi aracımı düz yolda 1300-1500 devir bandında 5. viteste vuruntusuz olarak çok rahat yürütebiliyorum. vuruntu motor güç üretemediği zaman olur, bununda bir çok nedeni var.
    enjektör, turbo, pompa, basınç sensörü, havaakışmetre, egr vb. bir çok parçadaki sorun nedeniyle düşük güç üretiliyor olabilir.
    diğer bir olayda beyinin düşük güç üretme isteğidir, bu da örneğin debriyaj sensörü arızasında ortaya çıkar. debriyaja bastığınızı zanneden beyin baskıyı yememeniz için güç düşürür.
    yada fren müşürü arızasında, frene bastığınızı zannedip enjeksiyon kısar.
    iyi bir usta bulup bunların hepsine baktırmanız lazım.
    bence egr sisteminizde problem olma ihtimali yüksek.

Son düzenleme: 29 Kasım 2021
    Halil, ai_torcuk ve bekobey bunu beğendi.
  5. ekrem57

ekrem57 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Öncelikle hepinize teşekkür ediyorum bilgisayara bağlandı yetkili serviste ama hiç bir problem yoktu hatta usta ile beraber çıktık teste çok düşük devirde vites attığımdan dolayı olduğunu söyledi bende boşa masraf yapmayayım diye net bir arıza teşhisi ile kurtarmak istiyorum

6. ekrem57

ekrem57 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bazen 1. Vitesten 2. Vitese attigimda hoplama kerkinme yapıyor

7. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  8. ekrem57

ekrem57 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Evet 88bg debriyaj sensörü den bahsetmişti yetkili serviste usta arada sırada 1 den 2 ye atarken ileri geri hoplaa yapıyor diyordu acaba ana sorun bu sensör olabilir mi aracı zangır zangır titreme yapabilirmi

9. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    debriyajda sorun varsa yetkili servis bilgisayarı bağladığında bunu görürdü.
    egr iptalli yazılım yaptırmanızı tavsiye ederim.

10. ekrem57

ekrem57 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    İptal değilde egryi değiştirsem olmaz mı

11. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    ben egr'niz bozuk vs demedim. hararet ve emisyon ile ilgili bir sorunu yok motorunuzun, iptal edilebilir ve yazılımla daha sağlıklı olur. 110-120hp civarı yazdırabilirsiniz. dr.ecu tavsiye ederim.

Bu Sayfayı Paylaş